BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn

20 december 2018 door Stefanie Reageer

Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honing en rozemarijnDeze gebakken camembert is eigenlijk een mini kaasfondue. Voor bij de borrel of als voorgerecht. De kaas, die in de korst zit, smelt en daar dip je je stuk stokbrood in. Eet er dan ook blauwe bessen en honingnoten bij. Je weet niet wat je proeft! Snel zelf maken dus, dan kun je erover meepraten ;-).

Online lullen

Eigenlijk is het voor deze gebakken camembert uit de oven onnodig om er een hele blog over te schrijven. Denk nu niet dat ik er geen zin in heb, want ik geniet oprecht van online lullen met jullie. Met de mensen die de moeite nemen om mijn verhalen te lezen. Wat ik na vier jaar nog steeds zo bijzonder en mooi vind. Het maakt me dankbaar en een tevreden mens. En als je dit gevoel dan combineert met dit gebakken kaasje… Tja ik vraag me af of je dan gelukkiger kan zijn.

Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn

Niet te evenaren

Voor Agrimarkt maakte ik dit recept. Het is super simpel te bereiden, maar de smaak is geweldig. Ik snijd het kaasje in met een scherp mes en prop hem vol met stukjes knoflook en rozemarijn. Daarna de oven in om te smelten. Dat vind ik er het allerlekkerste aan. Een stuk camembert zo is prima, maar zacht, warm en lopend is niet te evenaren. Zodra het kaasje uit de oven komt, kleed ik hem aan met honingnoten voor een zoete tegenhanger en blauwe bessen, die het kaasje een beetje frisheid geven. En die tenen knoflook die erin zitten? Die eet ik gewoon op hoor. Probeer maar. Het smaakt echt heerlijk.

Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
Voor 4 personen

Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honing en rozemarijn

Dit zit erin:

  • 2 camemberts
  • 4 takjes rozemarijn, de steeltjes in stukken gesneden
  • 3 tenen knoflook, in stukken
  • 60 gr pecan- of walnoten
  • 4 el honing
  • 50 gr blauwe bessen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Haal de kaas uit de verpakking en doe het deksel eraf. Deze kun je gebruiken als onderzetter bij het serveren.Snijd de bovenkant zachtjes in met een mes en maak een ruitvorm. Duw de stukjes rozemarijn en knoflook in de kaas.
  3. Zet de kaas zo’n 20-25 minuten in de oven of tot de kaas helemaal gesmolten is en de bovenkant licht goudbruin kleurt.
  4. Maak ondertussen de honingnoten. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan. Doe in een schaal en verdeel de honing erover. Roer door en zet weg, tot je de kaas serveert.
  5. Haal de camemberts uit de oven. Verdeel de honingnoten en blauwe bessen erover.
  6. Serveer met stokbrood.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gebakken camembert uit de oven met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Kaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselieKaaskroketten met Zeeuws spek en gefrituurde peterselie
  • Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpastaBuideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta
  • Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizoBorrelbrood met twee soorten kaas en chorizo
  • Kaasfondue van Mont d’Or uit de ovenKaasfondue van Mont d’Or uit de oven

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags:blauwe bessen, borrelen, borrelhapje, camembert, kaas, kaasfondue, kerst, pecan, pecannoten, rozemarijn, voor bij de borrel, voorgerecht

« Homemade snickers als toetje
Pastinaak- en knolselderijpuree met witte chocolade, gebakken oesterzwammen, pompoen en boekweitcrunch »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon