BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Homemade snickers als toetje

19 december 2018 door Stefanie Reageer

Homemade snickers als toetjeVoor iedereen die dol is op Snickers. Stiekem is dit toetje veel lekkerder dan de candybar in kwestie. Vind ik dan. Zacht en romig vanille ijs, zoete kleverige karamelsaus, zoute pinda’s en bittere chocolade. Een top combinatie! Vandaag weer een herinnering aan vroeger en natuurlijk dit, te simpele, recept.

Twix of Mars

Als klein kind was ik dol op candy bars. Je weet wel die repen van chocolade, die je bij de pomp altijd worden aangesmeerd. En die je dan soms ook koopt omdat je gewoon niet anders kan. Thuis hadden we vaak de mini varianten. In een koektrommel bij de keuken. Als ik uit school kwam mocht ik dan een Twix of Marsje snoepen. Maar ja, ik was onverzadigbaar. Eigenlijk is dat nog niet veel veranderd. Het enige wat anders is, is dat ik nu andere dingen blijf eten.

De laatste jaren vind ik de candybars vaak te zoet. Dat is soms jammer, want als ik me dan eens vergrijp aan zo’n reep, heb ik na één hap genoeg. Ik doe er beter aan om de herinnering gewoon in ere te houden en nieuwe momenten te creëren met chocolade die ik wel lekker vind.

Homemade snickers als toetje

Verstopte wikkels

Maar goed terug naar toen ik me het liefste de hele dag volpropte met Mars, Twix, Milky Ways, Lions en Snickers. Na mijn dagelijkse reepje, pakte ik er stiekem een aantal extra uit de trommel. Er was alleen één probleem. De verpakking. Gelukkig was ik naast een snoepkont ook een creatief kind. Ik verstopte de wikkels in de bank. Ik duwde ze door de opening, tussen de leuning in de zitting. Natuurlijk dacht ik er niet bij na, dat dit ooit ontdekt zou worden. Toen er een andere bank kwam, werd de schat aan honderden candybar verpakkingen ontdekt. Oeps. Haha. Te grappig toch eigenlijk?

Tegenwoordig hoef ik niet meer stiekem te doen. Alhoewel ik soms wel wat dingen verstop, zodat ze niet worden opgesnoept door mijn liefje Ruub. Wie weet kom ik ooit in onze bank ook wel een klein kerkhof aan verpakkingen tegen.

Dit toetje vind ik zelf lekkerder dan de kant-en-klare Snickers. Ik gebruik gezouten pinda’s, pure chocolade en zelfgemaakte karamelsaus. Dat samen met vanille-ijs, maar het voor mij een hele goede afsluiter van een kerstdiner.

Homemade snickers als toetje
Voor 4 personen

Homemade snickers als toetje

Dit zit erin:

  • 125 gr fudge
  • 100 ml slagroom
  • 75 gr chocolade, bijvoorbeeld extra puur en melk met elkaar gemengd
  • 75 gr gezouten pinda’s, fijngehakt
  • 1 of 2 bolletjes vanille ijs p.p.

Zo maak je het:

  1. Giet de slagroom in een pannetje en doe de fudge erbij. Smelt de fudge al roerend in de slagroom. Pas op dat de saus niet aanbrandt. Zodra de fudge helemaal is opgenomen door de slagroom laat je de karamelsaus afkoelen.
  2. Smelt de chocolade au bain marie. Zodra de chocolade gesmolten is, strijk je deze uit op een vel bakpapier tot een flinterdunne laag chocolade. Laat de chocolade volledig hard worden. Zodra dit het geval is, snijd je er schotsen van.
  3. Schep 1 of 2 bolletjes vanille ijs op een bord. Schenk er karamelsaus op, verdeel er pinda over en eindig met de chocoladeschotsen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Homemade snickers als toetje

In samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Affogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocoladeAffogato met Oreo koekjes, vanille-ijs en pure chocolade
  • Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjesGezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Geweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamelGeweldige chocoladecrème met een sausje van gezouten karamel

Categorie: Dessert, Recepten Tags: chocolade, dessert, fudge, karamel, kerst, nagerecht, pinda, pinda's, slagroom, snickers, toetje, vanille-ijs

« Geplette krieltjes uit de oven met crème fraîche en platte peterselie
Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok