BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk

23 januari 2017 door Stefanie Reageer

Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstukDeze beef chow fun, of vrij vertaald in het Nederlands, Chinese noodles met biefstuk, staat super snel op tafel. Fijn dus, voor die dagen dat je geen tijd, of zin hebt om uitgebreid te koken. Lekker is het wel. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Nieuwe recepten

Ken je dat verhaal nog van die mislukte hot & sour soup en de kokosmakronen die het etentje redden? Dit is het vervolg. Ik verwachtte natuurlijk dat iedereen, inclusief ikzelf, zijn of haar buikje meer dan rond zou eten. Oh, wat zat ik verkeerd. We vonden er van alles van, maar niet dat het een succes was. Dat is een beetje het risico van nieuwe recepten uittesten op je vrienden die komen eten. In mijn geval gaat dat eigenlijk best vaak mis.

Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk

Leftovers

Daar zat ik dus, met heel veel leftovers rijstmie en biefstuk. Toch zonde om daar niets meer mee te doen. Die twee zijn een mooie combinatie daarom besloot ik daar een nieuw en hopelijk succesvoller recept van te maken. Eigenlijk is het zo super simpel dat het bijna niet kon mislukken.

Super smakelijk

Dunne reepjes biefstuk gebakken met sojasaus en oestersaus. Daarna wat bosui en rijstmie erbij. Ik denk dat je in maximaal twintig minuten klaar bent en een super smakelijk bord noodles voor je hebt staan. Probeer het uit. Als je meer zin hebt in kip of garnalen vervang je de biefstuk daarvoor.

Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk
Voor 2 personen

Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk

Dit zit in de Chinese noodles met biefstuk:

  • 250 gram brede rijstmie
  • 250 gram biefstuk, in dunne reepjes
  • 4 bosuitjes, in repen van 10 cm
  • Olie

Dit zit in de marinade:

  • 2 tot 3 eetlepels lichte sojasaus
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • Snuf zout

Dit zit in de woksaus:

  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • ½ eetlepel suiker 

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Pan
  • Wok

Zo maak je het:

  1. Meng de sojasaus, oestersaus, sesamolie en zout. Leg hier de biefstukreepjes in en marineer circa 10 minuten.
  2. Kook ondertussen de rijstmie. Giet af en spoel met koud water. Laat uitlekken.
  3. Verhit een scheut olie in een wok en bak hier de biefstuk in. Ongeveer een halve minuut of tot de kleur van de biefstuk veranderd. Haal de biefstuk uit de wok en maak de pan schoon.
  4. Verhit nog een scheut olie en voeg de rijstmie en bosui toe. Hussel 1 minuut. Meng ondertussen de ingrediënten voor de woksaus en voeg deze toe. Mix goed tot de rijstmie bedekt is met een laagje saus.
  5. Doe de biefstuk in de pan. Warm door en serveer.
TIP! Serveer de Chinese noodles met biefstuk met deze snelle pittige komkommer kimchi.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk

Dit vind je misschien ook leuk

  • Vega lo mein // gewokte noodles met groenteVega lo mein // gewokte noodles met groente
  • Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to goMakkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go
  • Chinese stijl gestoofde aubergine met gehaktChinese stijl gestoofde aubergine met gehakt
  • Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehaktSang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aziatisch, biefstuk, bosui, chinees, makkelijk, noodles, oestersaus, rijstmie, sesamolie, snel, sojasaus, wokken

« Geroosterde boterham met avocado, geitenkaas en honing
6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok