BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl

24 januari 2017 door Stefanie 3 Reacties

48 uur in Peking, een compleet andere wereldGezond eten en jezelf gezonde gewoontes aanleren. Tja, het is voor mij soms best een strijd. Na jaren van onderzoeken, uitproberen, vallen en opstaan, weet ik wel wat werkt inmiddels. Je snapt, dit was een flinke strijd ;-). HelloFresh vroeg mij, mijn tips voor een gezonde levensstijl met jullie te delen. Dat doe ik natuurlijk met liefde. Ik heb er zes op een rijtje gezet. Benieuwd? Lees snel verder.

Roze olifant

Ken je het verhaal van die roze olifant in de kamer? Je weet wel, die waar je niet aan mag denken, maar het vervolgens toch doet en het beest de hele tijd in je gedachte ziet? Zo werkte het bij mij altijd als ik weer eens aan een dieet begon. Alles wat ik niet mocht, zat standaard in mijn gedachte. Ik watertandde bij het idee een reep chocolade naar binnen te werken en proefde de zoute chips al bijna op mijn lippen. Heel gek, want dit zijn stiekem dingen die ik helemaal niet zo fantastisch vind. Lijnen doet rare dingen met je. Daarom ben ik daar ook mee gestopt. Het maakte me doodongelukkig, eerlijk gezegd.

Tonnetje rond

Food is always on my mind. Dat verbaast je vast niet voor een foodblogger. Er gaat geen dag, of eerder geen uur voorbij dat ik niet aan eten denk. Toen ik laatst een keer echt geen eetlust had, dankzij een venijnig buikgriepje, was het verdacht rustig in mijn hoofd. Ook wel saai eigenlijk. Goed, aan eten denken is nog anders dan de hele dag door eten. Op zich heb ik daar geen moeite mee. Denk ik. Alleen tonnetje rond worden, nee dat liever niet. Daarom heb ik mezelf de laatste jaren wat dingen aangeleerd. Dit is eigenlijk mijn magische formule die ervoor zorgt dat gezond eten en gezond blijven eten nog niet eens zo moeilijk is. Het is geen dieet, maar een lifestyle. God wat klinkt dit suf, maar ja zo is het wel.

3 x gezonde dips met knapperige groente

1. Is het de hap waard?

Voor je iets in je mond stopt, bedenk je dan of dit het echt waard is. Ik ontzeg mezelf helemaal niets, maar dat komt omdat ik gestopt ben met dingen te eten die het niet waard zijn. Of, die ik eigenlijk niet lekker vind, maar eet om te eten. Dat deed ik vroeger wel. Een reep melkchocolade was niet veilig in de kast. Nu kan die er blijven liggen, want ik ga liever voor extra puur.

De tijd dat ik naar verjaardagen ging en de avond doorkwam op enkel een glas water en een denkbeeldige soepstengel zijn voorbij. De hapjes die ik echt lekker vind eet ik, maar waar ik minder fan van ben laat ik staan. Tijdens een gezellig etentje met mijn lover of vriendinnen kies ik precies waar ik zin in heb. Ook al is het vet of met veel suiker. Ik wil genieten van elke hap die ik neem. Of van elke slok die ik drink, want ook een glas wijn of G&T hoort erbij. Maar oh, wat geniet ik daar dan van. Vroeger koos ik vaak de calorie voordeligste optie. Het resultaat was met een onvoldaan gevoel thuiskomen en de kasten induiken.

6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl-2

2. Eet alles, maar met mate

Eet wat je lekker vindt, maar wel met mate. Dit klinkt te cliché voor woorden, I know. Toch werkt het zo. En het werkt nog beter als je er ook consistent bij sport. Op de één of andere manier heb ik dan ook veel minder zin om ongezond te snacken. Ooit matte ik mezelf af op cardiotoestellen. Dat doe ik niet meer. Nu hang ik bij de grote mannen aan de gewichten. In het begin vond ik dit spannend, maar nu wil ik niet meer anders. Ik eet gewoon wat ik lekker vind, bak met roomboter, gebruik suiker in baksels en eet graag een bord pasta met Parmezaanse kaas, maar doe dat wel met mate. Ik gebruik altijd pure en eerlijke producten. Geen troep. Behandel je lichaam met respect.

Af en toe een frietje met is prima. Ook daarvoor geldt, doe het met mate. Gun het jezelf gewoon af en toe. Dat maakt het gezond eten ook veel makkelijker. Zorg wel dat je de dag erna weer back on track bent.

Soms zijn er tijden dat het sporten erbij inschiet. En dat merk ik direct. Mijn broeken knellen, maar ook mijn instelling verandert. Af en toe fluistert zo’n rotstemmetje dan: ‘ach je gaat niet sporten, dan hoef je ook niet op je eten te letten.’ Op zulke momenten weet ik dat ik mezelf een schop onder mijn kont moet geven, mijn spullen verzamelen en hup, op de fiets, naar de sportschool. Oké, met de auto. Alhoewel ik in de zomer ook heus de fiets pak.

6 x mijn tips voor een gezonde levensstijl-1

3. Wees voorbereid op hongerige situaties

Niets is zo vervelend als onderweg trek krijgen. Ik word dan overigens ook heel chagrijnig en ben echt geen leuk gezelschap. Op lange dagen van huis zorg ik altijd dat ik iets te eten heb in mijn tas. Ongezouten en ongebrande noten, een stuk fruit of een zelfgebakken muffin. Als je het moment van flauw worden voor bent met je snack to the rescue voorkom je dat je gaat schransen. Nog een tip. Plan je maaltijden zorgvuldig. Van ontbijt tot diner. Zodra ik klaar ben met werken wil ik het allerliefste direct aan tafel. Doe jij regelmatig na werktijd met een rommelende maag boodschappen? Een maaltijdbox biedt uitkomst. Hoef je niet meer na te denken over wat je in je karretje stopt.

4. Gezond snacken

Iedereen kent het vier uur dipje wel. Dit is ook echt zo’n net-niets-tijdstip. Je lunch is al verteerd, het avondeten is nog ver weg en met een beetje pech zit je eerst nog even in de auto of op de fiets tot je thuis bent van je werk. Dit is voor mij het moment om te snaaien. Dan gaat het de hele dag goed, ben je mega trots op jezelf, komt dat knagende en ellendige monster ineens om de hoek kijken. Vaak heb ik dan trek in alles. Wat ik doe is een half bouillonblokje oplossen in een theemok. Ik voeg wat sesamolie, vissaus, limoensap en rode chilipeper toe. Als ik het heb ook wat verse koriander of munt. Even af laten koelen en drinken maar. Deze bouillon heeft zoveel smaak, dat het lijkt alsof je echt een super lekkere Aziatische soep eet. Soms doe ik er nog een klein kneepje kokosmelk in. Maakt het nog lekkerder!

Gezonde koffiemuffins met dadels

5. Maak van je eten een feest 

Je kunt twee dingen doen. Je maaltijd op je bord kwakken en eten. Of het gerecht zo opmaken dat het eruit ziet als een feest. Ik zeg direct eerlijk, soms ga ik ook voor optie één. Lekker snel, maar minder bevredigend. Als ik mezelf trakteer op een kleurrijke lunchbowl word ik dolgelukkig.

Denk na over nieuwe smaakcombinaties en verrassende ingrediënten die je misschien niet zo snel kiest maar waar je wel benieuwd naar bent. Gezond eten is niet eentonig wat mij betreft, dus varieer naar hartenlust. Wat ik zelf ook regelmatig doe is succesgerechten opschrijven. Zodra het je ontbreekt aan inspiratie, pak je die lijst er weer even bij. In mijn geval surf ik naar mijn eigen blog. Toch handig ;-) Kleed je bord aan met verse groenten, een frisse salade, lekkere dipjes, kikkererwten of linzen en andere goodness. Het ziet er mooi uit en het is ook nog eens super lekker.

Sushibowl met tonijn, shii-takes en quinoa van Lola Quinoa

6. Stok achter de deur

Het is soms moeilijk om je te houden aan die gezonde gewoontes. Geloof me, daar weet ik alles van. Verleidingen zijn overal. Met social media, zelfs op de bank, terwijl je niets te snoepen in huis hebt. Om over de supermarkt nog maar niet te spreken. Herken je dit? Met HelloFresh heb je een hele goede stok achter de deur. Er zijn nog meer voordelen. Ik noem er een paar. Je boodschappen worden thuisbezorgd. Lekker makkelijk en ook geen verleidingen in de supermarkt (bye bye stiekem toch ongezonde snacks in je boodschappenmandje). Wekelijks kies je uit 10 uitgebalanceerde, gezonde recepten, waaruit je zelf je eigen weekmenu samenstelt. met gezonde, verse en seizoensgebonden gerechten. Ook stem je jouw weekmenu precies af op je persoonlijke voorkeur. Een box met extra snel te bereiden recepten, calorie-bewuste recepten, recepten voor de avontuurlijke thuischefs, kindvriendelijke recepten – voor iedereen is er wat wils. Nieuwsgierig geworden? Kijk gauw op www.hellofresh.nl/voorkeuren.

Het winnende recept #OSVTT // varkensrouleau met cranberrynotenvulling

Nog even een sidenote. Ik ben geen deskundige en al helemaal geen volleerde voedingsdeskundige. Dit zijn gewoon mijn persoonlijke tips voor een gezonde levensstijl. Dit werkt voor mij en maakt het leven van foodlover gewoon net wat makkelijker. Ik benieuwd wat je ervan vindt! En heb je nog een aanvulling?

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met HelloFresh.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezonde ontbijtkoekGezonde ontbijtkoek
  • Healthy lunchbowl met gerookte tofuHealthy lunchbowl met gerookte tofu
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Zo maak je de lekkerste hummus!Zo maak je de lekkerste hummus!

Categorie: Inspiratie, Persoonlijk Tags: genieten, gezond eten, gezond leven, Gezonde levensstijl, hellofresh, persoonlijk, samenwerking

« Beef Chow Fun // Chinese noodles met biefstuk
Op culinaire rondreis door Centro de Portugal »

Reacties

  1. Sonja Starink zegt

    6 februari 2019 om 12:17

    Hi Stefanie,

    Wat een leuk artikel om te lezen! Het is belangrijk dat je geniet van de dingen in het leven. Natuurlijk is het goed om te letten op gezonde voeding maar soms is het ook niet erg om even te zondigen. Een hoop overeenkomsten als ik je artikel lees! Dankjewel!

    Groet,

    Sonja Starink

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 om 09:08

      Hoi Sonja, dank je wel voor je reactie. Leuk dat je je erin herkent. XX Stefanie

      Beantwoorden
  2. Gezonde blog zegt

    3 juni 2019 om 09:15

    Bedankt voor je leuke artikel en natuurlijk voor de fijne tips! :)

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok