BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Focaccia met drie soorten topping

21 december 2016 door Stefanie Reageer

Focaccia met drie soorten toppingDeze focaccia met drie soorten beleg is een topper voor tijdens de feestdagen. Lekker voor bij de borrel of bij een voorgerecht. Nu ben ik zelf geen geboren bakker. Dat zeg ik direct heel eerlijk. Gelukkig kreeg ik hulp van Soezie en hun mega handige bakmixen. Scroll snel naar beneden voor het recept of blijven nog even hier vanboven plakken om alles te lezen over mijn levendige fantasie en Soezie.

Vreselijke huisvrouw

Ik heb een behoorlijk levendige fantasie, daar maak ik geen geheim van. In het echte leven ben ik een vreselijke huisvrouw. Dat kan mijn liefde meer dan beamen. Ik doe mijn best om daar verandering in te brengen. Het is misschien nog geen tien, maar het gaat erop vooruit. Al zeg ik het zelf. Toch schat? Nu maar hopen dat hij ja zegt.

Match made in heaven

Die poetslappen en ik zijn dan geen goede combinatie, maar met de keuken en alles wat daarbij komt kijken, ben ik een match made in heaven. Oké, ik beken direct dat het opruimen van de ravage na een dag koken niet zonder slag of stoot gaat. Hebben we dat ook maar gehad. Ik vind het heerlijk om de hele dag te kokkerellen en recepten uit te proberen. In pannen roeren, proeven en het recept perfectioneren. Weet je, dat kan ik gewoon. Die fantasie waar ik het over had, heeft daar niets mee te maken.

Focaccia met drie soorten topping

Brood

Hoewel ik inmiddels alle denkbare recepten al eens gekookt heb – een beetje overdreven, maar je snapt het – heb ik nog nooit een brood gebakken. Wow bizar eigenlijk he? Zeker omdat ik dol ben op brood. Lekker vers met een knapperige korst. Of een stevig zuurdesembrood. Ciabatta’s, suikerbrood of brood gevuld met noten en cranberry’s. Je hoort het al, I love it. Ik heb al zo vaak door mijn kookboeken gebladerd en recepten voor allerhande brood bekeken. Op de één of andere manier bleef het daar toch bij. Tot nu. Ik heb een focaccia gebakken en belegd met drie verschillende toppings zodat er voor ieder wat wils op zit. Stiekem ben ik trots op het eindresultaat. Op de kleuren en op hoe het brood eruitziet. En de smaak, uiteraard. Ik houd trouwens wel van rijkelijk belegd. Dat is wel duidelijk, denk ik.

Bree van de Kamp

In mijn levendige verbeelding ben ik iemand die voor het krieken van de dag opstaat om een vers brood te bakken. Elke ochtend een gedekte ontbijttafel met beleg en dus dat brood uit eigen oven. Een Bree van de Kamp uit Desperate Housewives eigenlijk. Het komt waarschijnlijk omdat ik de serie voor de tweede keer kijk, dat ik aan haar denk. Ik ben bij lange na geen Bree en ik word dit ook nooit. Dat geeft niet. Omdat afbakbroodjes bakken waarschijnlijk niet meetelt met zelf brood bakken ben ik daarom blij dat ik als groentje de broodmixen van Soezie heb ontdekt. Hebben jullie die al eens geprobeerd?

Focaccia met drie soorten topping

All-in-one mix

Voor deze focaccia koos ik de all-in-one mix voor witbrood van Soezie. Het enige wat je nog zelf hoeft toe te voegen is water. Even kneden, rijzen, beleggen, afbakken en je hebt deze focaccia met drie soorten topping. Soezie heeft nog veel meer van dit soort handy mixen in het assortiment. Zoals Franse knapperige baguettes of zuurdesembrood. Dit brood is lekker voor bij de borrel. Dus stel: je gaat voor een tafel gevuld met lekkere happen deze feestdagen, dan past deze focaccia er perfect bij. Wat lekkere smeersels, een kaasplankje, charcuterie en een glas bubbels. Hoe feestelijk is dat?

Focaccia met drie soorten topping
Voor 4 tot 8 personen

Focaccia met drie soorten topping

Dit zit in het deeg:

  • 500 gram all-in-mix voor wit brood van Soezie
  • 350 milliliter lauwwarm water

Dit zit in de toppings:

  • 2 rode uien, in halve ringen
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 30 gram feta, verbrokkeld
  • 1 takje rozemarijn, de naaldjes
  • Klein bosje basilicum, de blaadjes grof gehakt
  • 100 gram gekleurde tomaten, gehalveerd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 10 groene olijven
  • 10 zwarte olijven
  • 30 gram Pecorino, geschaafd
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Beslagkom
  • Mengkom
  • Theedoek
  • Snijplank + mes
  • Wok
  • Schaal
  • Bakplaat met bakpapier

Zo maak je het:

  1. Doe de all-in-one mix in een grote beslagkom. Voeg het water toe en roer goed. Kneed de ingrediënten voor het deeg zo’n 20 minuten met de hand.
  2. Vet een grote, schone mengkom in met wat olijfolie en leg het deeg erin. Leg er een schone theedoek overheen en laat 30 minuten op een warme plaats rijzen tot het deeg is verdubbeld in volume.
  3. Terwijl het deeg rijst, ga je aan de slag met de toppings. Verhit wat olijfolie in een wok en fruit de rode ui. Deze hoeft niet te kleuren. Voeg de balsamicoazijn toe. Reduceer in 2 minuten en laat afkoelen.
  4. Doe de tomaten en basilicum in een schaal. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie en rode wijnazijn. Voeg knoflook toe en meng goed.
  5. Als het deeg is gerezen, kneed je het kort. Leg het deeg op een bakplaat, eventueel met bakpapier bekleed. Maak een ovale vorm van circa 20 x 30 centimeter. Beleg nu de focaccia met de drie toppings. Schep de rode uien op het brood, verdeel er wat rozemarijn over en eindig met de verbrokkelde feta. Daarna de tomatentopping. Aan het uiteinde van de focaccia duw je voor de derde topping de olijven in het brood. Verdeel er wat oregano en Pecorino over.
  6. Druppel olijfolie over de focaccia en breng op smaak met grof zeezout. Dek het brood af met een schone theedoek en laat het nog een keer 20 minuten rijzen.
  7. Bak de focaccia 20 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de binnenkant zacht.
  8. Snijd het brood in stukken en geniet ervan!
TIP! Je kunt bij deze focaccia natuurlijk variëren met de toppings. Pancetta, pesto, mozzarella, ansjovis. Eigenlijk precies wat jij lekker vindt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

focaccia-met-drie-soorten-topping-3In samenwerking met Soezie.

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijnGebakken camembert met blauwe bessen, honingnoten en rozemarijn
  • Voor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazieVoor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazie
  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Buideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpastaBuideltje van bladerdeeg gevuld met brie en kweeperenpasta

Categorie: Bijgerechten, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags: borrelhap, brood, feestdagen, feta, focaccia, kaas, kerst, parmezaanse kaas, Soezie, voor bij de borrel, zelf brood bakken

« Rijk gevuld vispannetje met mosselen
Tonijntartaar met soja, avocado en gebakken uitjes »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok