BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Brokken van boterkoek met kaneel

12 maart 2016 door Stefanie Reageer

Brokken van boterkoek met kaneelOok zo dol op boterkoek? Ik maakte een variant met kaneel. Goed geslaagd wat mij betreft. Hieronder krijg je het recept en je leest over mijn verslaving.

Verslaving

Jaren geleden kampte ik een tijd met een boterkoek verslaving. Bij Albert Heijn kocht ik dan bij de versafdeling van die brokken boterkoek om die vervolgens in één keer naar binnen te proppen. Hoe lekker ook, modder en moddervet natuurlijk. Gelukkig kon ik na een paar sessies bij de anonieme boterkoek verslaafden er weer even tegen aan.

Leuker en lekkerder

Nog steeds eet ik graag boterkoek. Ik ben dan ook dolblij dat heel veel restaurant een stukje ervan bij hun koffie serveren. Bij Expresszo bijvoorbeeld. Altijd ligt er een stukje op je schotel. Dat maakt het cappuccino drinken nog leuker en lekkerder dan het al is. Bij De Visbar was het een tijdje boterkoek met kaneel en dat vond ik toch geweldig. Ik vond dat ik dat zelf ook eens moest uitproberen.

Brokken van boterkoek met kaneel

Zout en zoet

Ik deed dat voor Vers op Walcheren en gebruikte de boterkoek mix van Brasser’s Korenmolen. Daar wordt niets van rare ingrediënten aan toegevoegd. In de zak mix zit zout, bloem en suiker. Zelf voeg je nog boter, ei en in dit geval kaneel toe. Omdat ik zo houd van de combinatie zout en zoet, ging er nog wat extra zout in het beslag. Eindresultaat was meer dan geslaagd.

Lijkt het je wat om deze boterkoek te bakken? bij Vers op Walcheren bestel je alle ingrediënten en krijg je het ook nog eens thuis bezorgd. Easy peasy!

Brokken van boterkoek met kaneel
Voor 40 kleine stukjes

Brokken van boterkoek met kaneel

Dit zit erin:

  • Boterkoekmix van Brasser’s Korenmolen
  • 200 gram zachte roomboter, in blokjes
  • Snuf zout
  • 2 flinke theelepels kaneel
  • 1 ei

Dit heb je nodig:

  • Bakblik van 20 x 20 cm
  • Keukenmachine

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een vierkant bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier of vet goed in met roomboter.
  2. Kneed de boterkoekmix samen met driekwart van het ei, snuf zout en kaneel tot een soepel deeg.
  3. Doe het deeg in het bakblik en bestrijk met de rest van het ei. Maak er met een vork ruitjes in.
  4. Zet in de oven en bak 45 – 60 minuten af op 175 graden.
  5. Laat de boterkoek afkoelen en snijd er kleine stukken van.
TIP! Wil je geen boterkoekmix gebruiken? Houd dan dit recept aan.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Brokken van boterkoek met kaneel

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Appel kaneelcake met lobbige room en bramenAppel kaneelcake met lobbige room en bramen
  • Perentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffiePerentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffie
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: bakken, boterkoek, kaneel, taart, vers op walcheren, zoet

« Homemade Griekse tzatziki
Uitbundige pindakaas cheesecake »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok