BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Citroen yoghurtcake met verse aardbeien

18 juni 2017 door Stefanie 2 Reacties

Citroen yoghurtcake met verse aardbeienZin om iets lekkers te bakken? Ga dan voor deze citroen yoghurtcake met aardbeien. Heel fris en toch zoet. De aardbeien maken het af. Al smaakt het ook prima met ander rood fruit. Vandaag deel ik het recept met je.

Experimenteren

Ik vind het altijd leuk om in het weekend te ontbijten met iets lekkers. Vooral de zondagochtend is een perfecte ochtend om wat te experimenteren. Vorig weekend was het weer zover. Eigenlijk was mijn plan om deze blauwe bessentaart te maken. Ik kwam blauwe bessen tegen in de vriezer, dus ja waarom niet? Toch besloot ik anders, aangezien een recept van je blog koken, geen experimenteren is of course.

Citroen yoghurtcake met verse aardbeien

Fristi

Toen ik die zondagochtend mijn ogen opende, was het ontbijt, het eerste waar ik aan dacht. Ik zag de koelkast voor me met Griekse yoghurt en aardbeien. Heel even schoot een baksel met aardbeien en yoghurt erin, door mijn gedachte. Maar dat liet ik voor wat het was. Bang dat het teveel naar Fristi zou smaken en jullie weten allemaal, dat ik daar echt een hekel aan heb. Zo niet, lees deze blog eens, dan is het direct duidelijk ;-). Het werd een citroen yoghurtcake. Lekker fris door de citroenschil en de aardbeien erop, in plaats van erdoor. Het is een bescheiden taartje qua formaat. Daarom schaam ik me er ook niet voor dat mijn lover en ik hem met z’n tweeën helemaal op hebben gegeten. In één dag tijd. Ieder de helft. Das wel zo eerlijk, vind je ook niet?

Citroen yoghurtcake met verse aardbeien
10 tot 12 stukjes

Citroen yoghurtcake met verse aardbeien

Dit zit erin:

  • 2 eieren
  • 225 gr witte basterdsuiker
  • 225 gr Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje, het merg
  • Snuf zout
  • 2 citroenen, enkel de schil geraspt
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • Aardbeien naar smaak, in stukken

Dit heb je nodig:

  • Beslagkom
  • Springvorm ø 20 cm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Mix de eieren en witte basterdsuiker met elkaar. Klop zo’n 5 minuten tot een mooie dikke massa.
  3. Meng in een andere kom de Griekse yoghurt, citroenschil, merg van het vanillestokje, en de snuf zout. Voeg nu de eieren bij het Griekse yoghurt mengsel.
  4. Klop het amandelmeel, zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erdoor.
  5. Schep het beslag in de springvorm en zet 40 tot 45 minuten in de oven. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt.
  6. Laat de citroen yoghurtcake afkoelen en serveer met verse aardbeien.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Citroen yoghurtcake met verse aardbeien

Dit vind je misschien ook leuk

  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout
  • Abrikozencake met amandelAbrikozencake met amandel

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:aardbeien, bakken, cake, citroen yoghurtcake, Griekse yoghurt, taart, Vanille, zoet

« La Bella Cucina // Een stukje Italië in Vlissingen
Plaattaart met witte asperges en gerookte zalm »

Reacties

  1. anna zegt

    18 juni 2017 at 10:45

    Wat een super leuk recept! Klein vraagje… zou je het amandelmeel ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld havermeel of gewoon meel?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      20 juni 2017 at 08:58

      Dank je wel! Dat is geen probleem verwacht ik. Amandelmeel maakt de taart wel heel smeuïg. Dat is met jouw suggesties iets minder. Laat je weten of het gelukt is?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon