BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Chocoladekoek met framboosjes

27 november 2015 door Stefanie Reageer

Chocoladekoek met framboosjes

Na weken van het gezonde ontbijten laten versloffen heb ik iets nieuws gevonden. De gezond ontbijtkoek en vandaag een variatie daarop in de vorm van een chocoladekoek met framboosjes. Oh, en had ik ik al gezegd dat het zonder suiker is? Schuldvrij snoepen dus!

Uitdijen

Al een tijdje heb ik het goede ontbijten een beetje laten versloffen. En dan bedoel ik van die gezonde baksels en healthy omeletjes en zo. Eigenlijk sinds ik getrouwd ben is dat zo. Want ja, waarom zou je het nog doen hè? Ik heb al een man aan de haak geslagen, dus waarom in hemelsnaam nog gezond eten? Vanaf nu mag ik gigantisch uitdijen en alles in mijn mond proppen waar ik maar zin in heb. Ik ben ook gestopt met make-up en draag alleen nog maar joggingbroeken. Daar is al helemaal niets mis mee. Merk je ook niets van dat uitdijen.

Blote billen gezicht

Nee hoor dit is natuurlijk grapje. Alhoewel.. dat laatste toch niet helemaal. Thuis werken heeft zo z’n voordelen. Beter gezegd heel veel voordelen. Nooit meer haasten om op kantoor te zijn bijvoorbeeld. Mijn kantoor is immers op loopafstand van mijn bed. Nooit meer je wimpers in de auto met één oog op de weg voorzien van een laag mascara. En je hoeft er niet altijd tiptop in orde uit te zien. Als ik een afspraak heb zorg ik natuurlijk wel voor een beetje maquillage. Voor een boodschapje ga ik best met een blote billen gezicht de straat op maar voor een afspraak vind ik dat wel heel naakt.

Chocoladekoek met framboosjes

Super combinatie

Hoewel een bammetje in de ochtend best wel lekker is in de ochtend, vooral zuurdesembrood met roomboter en kaas of geprakte avocado, heb ik toch het gevoel dat het niet het juiste ontbijt is voor mij. Ja, voor af en toe of voor in het weekend. Dit kan compleet tussen mijn horen zitten hoor maar het voelt beter om te ontbijten met één van mijn eigen gezonde muffins of cakes. Ik ben niet vies van suiker en al helemaal niet van roomboter. Al zou ik dat elke dag willen eten, figuurtechnisch is dat niet echt één van de handigste dingen om te doen. Sinds ik een recept swap heb gedaan en ik aan de slag ging met de gezonde ontbijtkoek van Feel Good by Food ben ik fan. Zelfs zo’n fan dat ik hem al een keer of vier gemaakt heb in verschillende varianten. Niet alleen ik ben fan want ook jullie gingen massaal met de ontbijtkoek in de weer. Super leuk!

Ik ben de beroerdste niet. Echt niet, dus daarom deel ik vandaag een variant. Ik bakte een chocoladekoek met framboosjes. Zo, dat klinkt goed toch? Chocolade en frambozen is een super combinatie en als het dan ook nog in een gezond ontbijt samen komt kan je niet anders dan de dag goed beginnen. Ik vond in de kast nog een zak rauwe cacaopoeder. Een paar scheppen van dit wondergoedje schepte ik door het beslag en zorgt voor een heerlijke chocoladesmaak. Ik koos voor vier eetlepels. Mag het nog wat meer choco voor jou? Doe er dan zes. En besmeer je plakje chocoladekoek natuurlijk wel even met een laagje roomboter. Extra lekker.

Chocoladekoek met framboosjes
Voor 1 cake

Chocoladekoek met framboosjes

Dit zit erin:

  • 250 gram roggemeel
  • 6 eetlepels honing
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels cacaopoeder
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 100 gram framboosjes, ik gebruik die uit de diepvries. Wel eerst even laten ontdooien
  • Zonnebloempitten
  • Snuf zout
  • 200 milliliter melk

Dit heb je nodig:

  • Bakpapier
  • Cakeblik
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom roggemeel, cacaopoeder, zout en het bakpoeder.
  3. Mix vervolgens in een andere kom de melk, de eitjes en de honing.
  4. Voeg dit bij het meel en mix goed. Schep nu de framboosjes erdoor.
  5. Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel een laagje zonnebloempitten over het beslag. Druk een beetje aan.
  6. Bak de ontbijtkoek in 45 minuten gaar.
TIP! Lekker met roomboter. Mag het wat zoeter? Beleg dan met roomboter en honing.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Chocoladekoek met framboosjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Muffins met framboos en pure chocoladeMuffins met framboos en pure chocolade
  • Kruidige perentaartKruidige perentaart
  • 13 x bananenbrood13 x bananenbrood
  • Ontbijtkoek met peer en pumpkin spiceOntbijtkoek met peer en pumpkin spice

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:chocolade, gezond, honing, ontbijt, rogge, suikervrij, tussendoortje, zoet

« Nacho’s uit de oven
De lekkerste speculaasbrokken »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon