BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Meeneemlunch – couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde courgette

25 januari 2015 door Stefanie 8 Reacties

Meeneemlunch - couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde couscous

Tijdens deze Little Spoon goes Healthy maand heb ik al een hoop gezonde en lekkere ontbijtjes met je gedeeld die ook uitstekend door kunnen voor taartjes en dan de slechte variant die je nu misschien wel even niet van jezelf mag eten. Wat dacht je van de ontbijtmuffins met appel en kaneel? Of het ontbijttaartje met appelmoes? Het fijne van deze recepten is dat je ze in het weekend al kunt maken en er de hele week plezier van hebt. Want echt, een goed begin is het halve werk. Zodra ik in het weekend mijn eten voor de week niet goed voorbereid, maak ik sneller ongezondere keuzes. Dan eet ik in de ochtend twee boterhammen met geitenkaas. Niet perse een ongezonde keuze, maar twee boterhammen is voor mij eigenlijk te weinig en op brood kan ik niet een hele ochtend teren. Neem dan drie boterhammen hoor ik je denken. Dat is ook zo, maar drie boterhammen wordt al snel vier. Ik ben gek op brood met geitenkaas namelijk. In de loop van de ochtend krijg ik dan al trek en loop meerdere malen quasi nonchalant langs de droppot om gehoor te geven aan die rommelige maag. Of ik drink drie zakjes latte macchiato. Nee, eigenlijk niet lekker, te zoet, lijkt in de verste verte niet op koffie, maar geeft wel een soort van vol gevoel. Herkenbaar?

Je voorbereiden op de week, je meals preppen, zoals dat op Instagram en Pinterest zo mooi genoemd wordt is echt fantastisch. Oké op zondag mopper ik misschien wel, maar maandagochtend ben ik zo blij. Als je net als ik slecht bent in timemanagement of steevast te laat uit bed stapt en dan weer baalt van jezelf, ‘ik had me nog zo voorgenomen om vroeg uit bed te gaan en couscoussalade te maken, een sapje te juicen en een gezond ontbijt te maken’. Want nee, in 20 minuten krijg je dit niet voor elkaar. Wat wel lukt is je koelkast leegtrekken met al het lekkers wat je al zo netjes hebt voorbereid. Ik neem me bij deze voor mijn leven te beteren.

Meeneemlunch - couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde couscousMeeneemlunch - couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde couscousMeeneemlunch - couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde couscous

Na alle ontbijtjes die ik gedeeld heb met jullie werd het tijd voor een heerlijke lunch. Ik vind dit een multifunctioneel recept. Dit is een te gekke meeneemlunch, maar als avondeten misstaat hij ook niet. Of wat dacht je ervan om deze salade in de zomer te serveren bij een BBQ? Je kunt ook eens afwisselen met de ingrediënten, waardoor het nooit saai wordt. Dit soort meeneemlunches vind ik heerlijk. Gezond en voedzaam. Bij mij blijft de 16.00 uur trek echt wel uit na zo’n lunch. Wat denk je ervan? Benieuwd naar het recept en hoe je deze meeneemlunch makkelijk kan meenemen naar je werk en hoe je kan variëren? Lees snel verder.

Meeneemlunch - couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde couscous

Couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde courgette
Voor 3 – 4 personen of voor 3 meeneemlunches

Dit zit in de couscoussalade:
170 gram volkoren couscous
1 blikje tonijn op olijfolie
1 blikje kikkererwten, uitgelekt
4 tomaten, hart verwijderd en fijngehakt
Klein bosje munt, koriander, peterselie of een combinatie, fijngehakt
½ rode ui, in dunne ringen
Sap van een halve limoen
Extra vierge olijfolie
250 milliliter hete bouillon
1 eetlepel venkelzaad
1 eetlepel komijnzaad
Peper en zout

Dit zit er in de spicy tomaten:
10 tomaten, grofgehakt
Klein stukje rode peper, fijngehakt zonder zaadlijsten
1 teen knoflook, fijngehakt
Olijfolie
Peper en zout

Dit heb je nodig voor de gegrilde courgette:
1 courgette, met de kaasschaaf in dunne plakken gesneden
Olijfolie
Sap van een halve limoen
Peper en zout

Zo maak je de couscoussalade:
Zodra je de bouillon gemaakt hebt schep je er de venkel- en komijnzaad in. Dit laat je een minuut staan. Doe de couscous in een kom, bak of pan die je kunt afsluiten. Giet de bouillon samen met de komijn en venkelzaad over de couscous, dek de couscous af en laat het geheel wellen tot de couscous mooi droog is. De komijn en venkelzaad geven de couscous zo’n fantastische smaak. Het wellen duurt tussen de 5 tot 10 minuten. Roer de couscous los met een vork. Is de couscous nog wat nattig? Laat het dan nog even staan.

Schep de couscous in een schaal en voeg de tomaten, kikkererwten, tonijn, rode ui en groene kruiden toe. Meng alles goed. Knijp het sap van de limoen erboven uit schenk wat olijfolie over de couscous. Breng op smaak met zout en peper.

Zo maak je de spicy tomaten:
Verhit olijfolie in een koekenpan of wok en bak hierin de tomaten. Als de tomaten een beetje zachter worden voeg je de rode peper en knoflook toe. Laat nog even pruttelen tot het echt een saus wordt. Eventueel voeg je nog een klein scheutje water toe. Breng op smaak met peper en zout.

Zo maak je de gegrilde courgette:
Verhit alvast een grillpan. Bij het grillen van groente is het belangrijk dat de pan gloeiend heet is en dat je niet de pan invet maar hetgeen wat je gaat grillen. Dit voorkomt aanbranden. Kwast de plakjes courgette in met wat olijfolie en grill ze aan beide kanten zodat er mooie grillstreepjes ontstaan en de courgette niet meer rauw is. Leg de gegrilde courgette op een bord en breng op smaak met wat peper, zout en limoensap.

Doe de couscous op een bord, samen met een schep spicy tomaten en gegrilde courgette.

Neem je deze couscoussalade mee naar je werk? 
Vul dan 3 bakjes met couscoussalade en schep in elk bakje spicy tomaten. Verpak de gegrilde courgette in een stukje aluminiumfolie en leg er bij in het bakje. 

ls dit geen lunch waar je je om 10.00 uur al op verheugd?

Tip1! Vind je het wat teveel gedoe om de groente te grillen in de grillpan en de spicy tomaten te bakken? Je kunt natuurlijk ook de groente in een ovenschaal doen met wat olijfolie en knoflook en dan grillen in de oven voor een minuut of 25. Terwijl de groente garen in de oven, kun je de couscoussalade maken.
Tip2! Voor de afwisseling kun je in plaats van tonijn een keer stukjes gegrilde kip toevoegen of de kikkererwten vervangen door lekker bonen.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Meeneemlunch - couscoussalade met spicy tomaten en gegrilde couscous

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoliMakkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli
  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Makkelijke meeneemlunch: rijstsaladeMakkelijke meeneemlunch: rijstsalade

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Salades Tags: courgette, couscous, gezond, kikkererwten, Little Spoon goes healthy, lunch, meeneemlunch, salade, tomaten, tonijn

« Brasserie Jong in Vlissingen // Voor de beste G&T’s en super lekker eten!
Weekend Rotterdam in plaatjes »

Reacties

  1. Caroline zegt

    25 januari 2015 om 18:54

    Deze salade ga ik van de week proberen, lijkt me heerlijk! Xx

    Beantwoorden
  2. Ellen zegt

    26 januari 2015 om 08:15

    Mmm, ik hou écht niet van boterhzmmen op het werk dus dit ideetje is ideaal voor mij! :)

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      26 januari 2015 om 16:48

      Leuk Ellen! Het is even wat voorbereiding maar de hele week plezier van. Ook zoveel lekkerder dan boterhammen!

      Beantwoorden
  3. Caroline zegt

    30 januari 2015 om 19:42

    Vin en ik vonden de salade master! Heerlijke smaken bij elkaar! Xxx

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      30 januari 2015 om 22:31

      Aaah tof! Blij mee. Vin ook aan de koriander? xx

      Beantwoorden
  4. Caroline zegt

    2 juli 2015 om 11:59

    Deze couscoussalade is echt heerlijk!! Die gaat morgen inderdaad mee naar het werk ;-)
    Vanavond je rode linzen soep maken, ben benieuwd.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      2 juli 2015 om 12:29

      Wat leuk om te horen. Jaloerse collega’s morgen ;-) Benieuwd wat je van de soep vindt. Geniet ervan!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok