BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Makkelijke meeneemlunch: rijstsalade

18 januari 2016 door Stefanie 6 Reacties

Makkelijke meeneemlunch: rijstsaladeDeze rijstsalade is, wat mij betreft een ideale meeneemlunch. Maak gewoon lekker een paar porties vooruit en bewaar ze in de koelkast voor de lunch van de komende dagen. Ideaal voor de mensen, die net zoals ik, altijd haast hebben.

Handelsmerk

Laatst zei iemand tegen mij: ‘jouw handelsmerk is wel dat je altijd haast hebt hè?’ Hmm. Ik kan nu zeggen dat het niet zo is, maar dan lieg ik. Sinds ik niet meer elke dag op een vast tijdstip op kantoor hoef te zijn, merk ik dat zelf iets minder. Zodra ik een afspraak heb en ik ergens op een bepaalde tijd moet zijn is dat andere koek. Ongeacht het tijdstip. Heel erg eigenlijk.

Wijntjes slobberen

Zo had ik laatst een wijnproefavond. Ik zit namelijk bij een wijnclub. Een groepje wijnliefhebbers die samen komen om wijnen te proeven. En dat gaat er serieus aan toe hoor. Dat is niet zomaar wijntjes slobberen. Daar vertel ik snel nog eens over. Laatst was het weer zover. De wijnclub kwam samen. Laat ik maar direct zeggen, het tijdstip is gewoonweg onhandig te noemen. Om 19.00 uur is natuurlijk etenstijd. Of zelfs later nog. Combineer dat met een drukke werkdag en daar ga je al de mist in. Nu snap ik zelf ook wel dat het niet aan dat tijdstip ligt maar gewoon aan mijn eigen onvermogen.

Gemopper

Ik bedacht me eigenlijk net iets te laat dat het ook wel handig was om een goede bodem te leggen. Soms spuug ik alle wijnen uit. Het ligt er een beetje aan, wat er in het glas zit en wat we proeven. Deze keer deed ik dat helemaal niet, dus stiekem was ik maar wat blij dat ik nog even de tijd nam om iets in elkaar te flansen. Ook al ging daar een klein beetje gestress en gemopper aan vooraf.

Rondkorrelig

Ik besloot een groenteietstje te maken met wat bruine rijst. Ik vond rondkorrelige bruine rijst. Die is lekker glad, stevig en wordt niet klef. Het koken nam alleen wat meer tijd in beslag dan ik hoopte en op de verpakking stond. Mijn groentes waren al klaar om op te eten, maar de rijst bleef maar hard, Uiteindelijk liet ik die voor wat het is. Net voor ik weg kon, goot ik hem af en deed terug in de pan. Wie weet voor morgen.

Makkelijke meeneemlunch: rijstsalade
En inderdaad, de dag erna kwam de rijst alsnog van pas. Ineens kreeg ik een ingeving om rijstsalade te maken. Op de markt kocht ik die ochtend grote bossen groene kruiden. Ik hakte munt, koriander en dille fijn. Vond nog geroosterde paprika’s en een rode peper. Voegde het allemaal samen met wat citroensap en olijfolie en toen was daar deze rijstsalade.

Snack attacks

De salade is heerlijk fris door alle groene kruiden, met een lekkere bite door de stevige – maar gelukkig wel gare – rijst. Ik at een bordje van dit lekkers thuis, maar kan me goed voorstellen dat je twee bakjes vult en ze als meeneemlunch dienen. Om snack attacks te voorkomen, adviseer ik, om de salade, nog iets meer te vullen. Een beetje feta, blikje tonijn, stukjes kip, blokjes komkommer of een avocado. Doe wat jij lekker vindt. Zeker weten dat het een feestje wordt tijdens de lunch.

Makkelijke meeneemlunch: rijstsalade
Voor 2 porties

Makkelijke meeneemlunch: rijstsalade

Dit zit erin:

  • 100 gram rondkorrelige bruine rijst
  • 2 geroosterde paprika’s uit een pot, fijngehakt
  • Flinke bos groene kruiden, fijngehakt, ik gebruik een combinatie van munt, koriander en dille
  • Stukje rode peper, fijngehakt
  • Sap van 1 citroen
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Schaal
  • Pan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Ik gebruik rondkorrelige bruine rijst van Smaakt. Op de verpakking staat 8 minuten koken en 15 minuten laten staan. De rijst is dan wat mij betreft te hard. Ik kook hem zeker 20 minuten. Zo heb je een stevige rijstkorrel die wel gaar is.
  2. De rijst is afgekoeld, voeg je de geroosterd paprika’s en groene kruiden toe.
  3. Meng goed en breng op smaak met de rode peper, olijfolie, citroensap, peper en zout.
  4. Schep in 2 bakjes en je geniet tijdens de lunch van deze heerlijke rijstsalade.
TIP! De rijstsalade leuk je naar eigen smaak op. Voeg bijvoorbeeld wat feta toe, schep er een blikje tonijn door of snijd een stukje kip in stukjes en doe bij de salade. Varieer met de groene kruiden en groente om iedere keer weer een hele andere salade te eten.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Makkelijke meeneemlunch: rijstsalade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Snelle kikkererwtensaladeSnelle kikkererwtensalade
  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille

Te vinden onder:Lunch, Recepten, Salades Tags:dille, geroosterde paprika, gezond, koriander, lunch, makkelijk, meeneemlunch, munt, rijst, salade, snel

« Een Franse klassieker: coq au vin
Reisverslag India #1 // New Delhi »

Reacties

  1. Zjojes zegt

    18 januari 2016 at 09:19

    Mmmmm, dat ziet er heerlijk uit!
    Groetjs,
    Joyce

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      18 januari 2016 at 09:20

      Dank je wel!!

      Beantwoorden
  2. MARIJKE zegt

    18 januari 2016 at 10:50

    Ik ben de enige persoon ter wereld die niet van rijst houd haha. Maar deze salade klinkt lekker met bv couscous of iets dergelijks. Mooie foto’s!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      18 januari 2016 at 10:52

      Haha, nou als ik moet kiezen is couscous meer favoriet hoor. Daar is deze salade inderdaad ook heerlijk mee.

      Beantwoorden
  3. Maris zegt

    18 januari 2016 at 20:49

    DIt lijkt me lekker! Ik maakt de laatste tijd echt nooit meer rijst, misschien maar snel verandering in maken.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      19 januari 2016 at 06:44

      Ik eet zelf ook heel rijst. Op de één of andere manier kies ik altijd eerder voor pasta, couscous of quinoa of zo. In deze salade is het echt heerlijk. De stevige korrel zorgt dat je ook wel even aan het knauwen bent. Goed voor het verzadigde gevoel ;-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!