BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ontbijttaartje met appelmoes

8 januari 2015 door Stefanie 24 Reacties

Ontbijttaartje met appelmoesOntbijten met taart en toch gezond eten? Dat kan! Bak dit ontbijttaartje met appelmoes. Ik vertel je ook over mijn bietenfobie en mijn relatie met banaan.

Bietenfobie

Een foodie als ik lust eigenlijk bijna alles. Toch zijn er wel wat dingen waar ik echt van gruwel. Zo ben ik als kind eens ziek geworden na het eten van bietjes en heb ik jaren lang een bietenfobie gehad. Inmiddels heb ik mijn fobie overwonnen en ben ik gek op deze groente.

Banaan

Ik en banaan dat is een heel ander verhaal. Nee, ik voorzie niet dat ik op korte termijn banaan ga omarmen en druk in de weer ga met bananensmoothies, bananenpannenkoekjes of bananenbrood. Toch vind ik het jammer dat ik echt niets moet hebben van banaan. Vooral voor dat bananenbrood. En dan de healthy bananenbroden die je op elke blog en in elk kookboek van nu tegenkomt. Het ziet er smeuïg uit. Heerlijk! Maar die banaansmaak hè. Voor mij is een goed alternatief bakken met appelmoes. Op ah.nl kwam ik een recept tegen voor appelmoescake. Dit moest ik eens proberen. Na een hoop aanpassingen is mijn variant ontstaan. Toen ik dit appelmoestaartje voor het eerste maakte kon ik bijna niet geloven dat dit zo lekker en ook nog eens gezond is. Er komt geen suiker aan te pas, geen kokosolie, roomboter of ander vet.

Appel en kaneel

Als je dit ontbijttaartje bakt, ruikt je hele huis naar appeltaart en kaneel. Zo ontzettend lekker. Het leuke is, dat dit taartje zo gemaakt is. Het enige wat eigenlijk tijd kost, is het afbakken. Wat zo’n minuut of 30 duurt. Soms maak ik het recept wel eens alleen voor mezelf. Halveer de ingrediënten en ook de tijd in de oven gaat ongeveer door de helft. Voor ik onder de douche stap ’s ochtends, maak ik dan het beslag en zodra ik gedoucht ben is het warme ontbijttaartje klaar.

Ik gebruik in dit recept ongezoete appelmoes, Puur Moes van Hak. Gewoon omdat ik in de ochtend voor gemak wil gaan. Natuurlijk kun je ook zelfgemaakte appelmoes gebruiken.

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden!

Ontbijttaartje met appelmoes

Ontbijttaartje met appelmoes

Ontbijttaartje met appelmoes
Voor 2 -3 personen

160 gram ongezoete appelmoes, ik gebruik Puur Moes van Hak
70 gram havermout
30 gram amandelmeel
2 eieren
1 flinke theelepel bakpoeder
2 flinke theelepels kaneel
Snufje zout
Cakeblik of ovenschaaltje, ik gebruik een rechthoekig ovenschaaltje van 15 cm lang
Stuk bakpapier

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop het ei los in een beslagkom. Schep daarna de havermout, amandelmeel, kaneel, bakpoeder en het snufje zout erdoor. Meng goed. Daarna voeg je de appelmoes toe. Zorg dat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Bekleed je ovenschaal of bakblikje met een stuk bakpapier en schep het beslag erin.

Zet nu voor ongeveer 30 – 35 minuten in de oven. Prik er met een satéprikker in om te kijken of het taartje al gaar is. Als de satéprikker schoon is, kun je het taartje uit de oven halen.

Laat het taartje even afkoelen voor je aanvalt. Of niet ;-)

Tip1! Ontbijt er iemand mee die van zoet houdt? Schep dan een schepje suiker over het stukje taart. Houd je zelf ook wel van iets zoeter? Voeg dan suiker, een suikervervanger of gezoete appelmoes toe.
Tip2! Je hoeft dit ontbijttaartje natuurlijk niet perse met iemand te delen. Verdeel het taartje in twee of drie stukken en bewaar in een trommel of in de vriezer en je hebt een paar dagen ontbijtplezier.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Ontbijttaartje met appelmoes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Warme overnight oats met stukjes Nakd reepWarme overnight oats met stukjes Nakd reep
  • Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutAardbeien met een crumble van kokos en havermout
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel
  • Gezonde havermoutcake met appel en perzikGezonde havermoutcake met appel en perzik

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: amandelmeel, appelmoes, gezond, havermout, Little Spoon goes healthy, makkelijk, ontbijt

« Vistajine met kabeljauw
Little Spoons food bucketlist »

Reacties

  1. lisa zegt

    8 januari 2015 om 09:33

    Hi, Ik verheug me er bu al op om dit voor mijn 2 jarige dochter te maken, maar denk je dat ik de amandel meel en oat meal ook door iets anders kan vervangen? Mijn dochter kan niet tegen gluten, amandelen en kokos.. Ik mix zelf een glutenvrije mix voor al onze bak avonturen. Denk je dat het daar ook mee kan of wordt het dan te dense? Groetjes, Lisa

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      8 januari 2015 om 11:12

      Hoi Lisa, wat leuk dat je dit recept voor je dochter wil maken. Je hebt ook glutenvrije havermout. Als je op google even zoekt op glutenvrije havermout krijg je super veel webshops waar je de havermout kunt aanschaffen. Amandelmeel kun je eventueel vervangen door boekweitmeel of quinoameel. Mag je dochter wel andere noten? Want je kunt anders ook bijvoorbeeld walnotenmeel gebruiken of meel van elke andere noot die ze wel mag. Als je dit nu niet kunt vinden koop je gewoon een zaak noten naar keuze, ongebrand en ongezout en maal je het fijn in de keukenmachine! Kun je hier iets mee denk je? Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
      • lisa zegt

        10 januari 2015 om 08:51

        Dank je stefanie :) Quinoa meel mag ze hebben en ik ga het van de week even proberen met wat ik heb om te kijken of het wat wordt. Wij wonen in Nieuw Zeeland en ze hebben hier een groot aantal selecties noten meel en glutenvrije variaties dus dat moet zeker goed komen :) Heel erg bedankt voor je reactie!

        Beantwoorden
        • littlespoon zegt

          12 januari 2015 om 08:45

          Heel graag gedaan. Jeetje Little Spoon wordt zelfs gelezen in Nieuw-Zeeland. Succes met bakken. Laat je weten of het gelukt is en in de smaak valt?

          Beantwoorden
          • lisa zegt

            12 januari 2015 om 09:35

            Uiteraard! :)

  2. Caroline zegt

    14 januari 2015 om 19:42

    Dit heerlijke appelmoestaartje is inderdaad zo gemaakt heb ik vanmiddag ervaren! Voor mij hoeft het niet te zoet te zijn, dus dit is perfect! In plaats van twee theelepels kaneel heb ik er een toegevoegd en een theelepel koek en speculaaskruiden, lekker!
    Was het al maar 7.00 uur morgen

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      15 januari 2015 om 10:18

      En? Hoe was het taartje? Perfect hè dat het niet zo zoet is? Vind ik ook hoor. Met koekkruiden lijkt me ook heerlijk. Van het weekend een speltcake gebakken met appel, peer en speculaaskruiden. Jammer genoeg liet ik hem in de gootsteen vallen haha. Hoe vond mijn kleinste medewerkster het ontbijtje? xx

      Beantwoorden
  3. Caroline zegt

    15 januari 2015 om 22:22

    Da’s jammer haha, klinkt namelijk ook weer lekker. Je kleinste medewerkster was er niet dol op, zij heeft toch de voorkeur voor iets zoeter

    Beantwoorden
  4. Caroline zegt

    15 januari 2015 om 22:24

    En de structuur is wennen voor haar. Ze wekte me om 3.00 uur vannacht met de vraag wat ze als ontbijt zou krijgen haha

    Beantwoorden
  5. Susanne zegt

    26 maart 2015 om 15:30

    Ziet er goed uit!
    Toevallig van de week amandelmeel gekocht, maar wist even niet waar ik het ook alweer voor moest gebruiken.
    Nu wel, weer eentje om snel te proberen.

    Beantwoorden
  6. Veerle Van De Winkel zegt

    23 februari 2016 om 10:21

    Kan je de eieren vervangen ?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 februari 2016 om 07:32

      Ik heb het zelf ooit wel eens chiazaadjes met water gebruikt als eivervanger. Check anders eens deze link. Staan een hoop tips! http://www.dehippevegetarier.nl/ei-en-vervangers/

      Beantwoorden
      • Marieke zegt

        3 april 2016 om 05:28

        Morgenochtend ga ik dit recept uitproberen!
        Is het amandelmeel te vervangen door volkoren speltmeel?
        En kan ik hele havermout vlokken gebruiken of is het beter ze wat te verpulveren in de keukenmachine?

        Beantwoorden
        • Marieke zegt

          4 april 2016 om 02:29

          Hij is prima gelukt met Speltmeel en hele havermoutvlokken. Heerlijk!

          Groeten uit Canada

          Beantwoorden
          • Stefanie zegt

            4 april 2016 om 06:47

            Gelukkig! Mijn advies was inderdaad ook dat het best kon. Bedankt voor je berichtje. En wat tof vanuit Canada :-)

  7. M.Michels zegt

    7 april 2017 om 16:52

    Op het plaatje ziet het ” taartje”niet zo donker ! Ik denk dat ik iets te ruim de kaneel heb genomen!
    Moet het eigenlijk ook een beetje rijzen? Verders best lekker!

    Beantwoorden
  8. Patricia Taalman zegt

    25 november 2017 om 19:11

    Vandaag de cake gemaakt. Had het recep verdubbeld en helft havermeel en helft volkoren meel gebruikt. Hij is echt heerlijk! Had er bovenop nog wat appelpartjes en gehakte nootjes op gedaan.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 november 2017 om 09:48

      Mmm dat klinkt heerlijk! Fijn dat het gesmaakt heeft. :-) XXX

      Beantwoorden
  9. Mayke zegt

    9 januari 2018 om 07:12

    Zit ik net op mijn werk en maak ik ontbijtjes voor de gasten klaar. Het ruikt dus nu naar versgebakken broodjes en verse jus d’orange. En dan lees je dit recept……grrrrrr. Ik wil eigenlijk nu meteen alles even laten liggen, naar de winkel racen en de ingredienten halen en bakken.
    Het zal nog wat daagjes moeten wachten maar ik weet zeker wat ik in het weekend ga doen. Alvast bedankt voor het recept en de voorpret!

    Beantwoorden
  10. Yasmina zegt

    12 januari 2018 om 17:10

    Lekker!
    Ik heb niet zo een kleine vorm.
    Als ik de inggredienten verdubbel, kan ik dan een cakevorm gebruiken?

    Dank je wwl!

    Beantwoorden
  11. Marina zegt

    2 april 2019 om 18:18

    Heb dat ontbijttaaetje gebakken maar is niet gerezen. Heb dus een heel plat taartje
    Hoe kolt dit ? Nochtans bakpoeder bij gedaan

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 om 09:06

      Hoi Marina, ik heb dit zelf nog niet aan de hand gehad. Wat voor appelmoes heb je gebruik? Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok