BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Indiase filodeegtaart met kip en gember

17 oktober 2017 door Stefanie Reageer

Indiase filodeegtaart met kip en gemberMet mijn liefde voor Indiaas eten en de Hero Original gemberjam dook ik de keuken in om te experimenteren. Het eindresultaat was deze filodeegtaart gevuld met aardappel, knapperige tuinerwtjes, spinazie, stukjes kip en gemberjam. Wauw echt mega lekker. Ga jij de taart bakken dit weekend?

Liefde voor India

Ik vond Indiaas eten altijd al heerlijk maar na mijn reis door India, is de liefde alleen maar groter geworden. Ik denk serieus dat ik nog nooit zo lekker heb gegeten tijdens een vakantie. De ingrediënten zijn eenvoudig, de smaken verre van. Het is vaak kruidig en pittig, maar ook romig en fris. Ik herinner me nog de thali’s. Een groot en plat metalen bord met allerlei kommetjes, gevuld met de lekkerste gerechten. Verschillende curry’s op basis van peulvruchten. Chutneys, raita, groente schotels, naanbrood en iets zoets als mooie afsluiter. Shared dining wordt in Nederlands steeds hipper. In India doen ze dit al jaren. Het leuke is dat je van alles wat proeft. Zo hoef je niets te missen.

Indiase filodeegtaart met kip en gember Indiase filodeegtaart met kip en gember

Deze Indiase filodeegtaart is er niet één die ik in India at. Dat zeg ik je eerlijk. De vulling is alleen wel geïnspireerd op die van samosa’s. Op Little Spoon staat al een vega exemplaar van dit hapje wat in India veel gegeten wordt. De basis is aardappel. Voor deze taart voeg ik nog wat stukje kippendij toe. Door de kerrie is het taartje heel hartig. Dat is lekker, maar om het allemaal wat meer in balans te krijgen, voeg ik Hero Original gemberjam toe. Ik verwachtte wel dat het goed zou smaken, maar toen ik een hap nam wist ik niet wat ik proefde. Lekkerder dan ik hoopte. De jam is zoet maar niet te. De gember heeft de overhand. Je proeft het hete ervan, maar op een subtiele manier. Wauw dat is heerlijk. Voor de kleur voeg ik nog wat erwtjes, spinazie en koriander toe.

Indiase filodeegtaart met kip en gember

Gemberjam

Ik deelde al een zoet recept met de Hero Original gemberjam. Een tropische crumble met ananas waar je je dag een tikkeltje exotisch mee begint. De gemberjam doet het dus ook prima in een Indiaas gerecht. Ik stel me zo voor dat dit ook perfect past bij de Arabische keuken. Een hartige tajine met aubergine en lamsvlees geef je net dat beetje extra met een lepel gemberjam. Omdat de Hero Original gemberjam gemaakt is zonder onnodige toevoegingen durf ik best wel wat rijkelijk te scheppen.

Al met al een super recept. Het maken van de Indiase filodeegtaart kost iets meer tijd, daarom een perfect gerecht voor in het weekend of om je vrienden voor te schotelen tijdens een etentje!

Indiase filodeegtaart met kip en gember
Voor 4 personen

Indiase filodeegtaart met kip en gember

Dit zit erin:

  • 2 el roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gr kippendijen, in kleine stukken
  • 50 gr gesmolten roomboter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 500 gr voorgekookte aardappelblokjes
  • 2 el Hero Original gemberjam
  • 150 gr erwtjes uit de diepvries
  • 5 takjes koriander, enkel de blaadjes fijngehakt
  • 50 gr spinazie
  • 6 filodeegbladen
  • 2 el zwarte sesamzaadjes

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Oven
  • Wok
  • Springvorm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Smelt 2 eetlepels roomboter in de wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de kerriepoeder toe en bak 2 minuten mee.
  3. Voeg de kip toe en bak op middelhoog vuur 10 minuten. Schep hier daarna de aardappelblokjes en de gemberjam door. Laat op een laag vuur 5 minuten sudderen.
  4. Doe de erwtjes, spinazie en koriander bij de kip. Breng op smaak met peper en zout. Haal van het vuur als de spinazie is geslonken.
  5. Vet een springvorm in met wat gesmolten boter.
  6. Bedek de bodem van de springvorm met een enkele laag filodeeg en laat de zijkanten over de rand hangen. Smeer alle laagjes in met roomboter.
  7. Schep de vulling erop.
  8. Leg er een laag filodeeg op. Smeer in met roomboter en vouw de zijkanten erover. Bestrijk de bovenkant met roomboter en garneer met zwarte sesamzaadjes.
  9. Zet de filodeegtaart circa 20 minuten in de oven, tot de boven- en zijkanten mooi goudbruin zijn.

TIP! Het hartige en zoete van de Indiase filodeegtaart gaan mooi samen met een frisse yoghurtdip. Meng daarvoor wat Griekse yoghurt met munt, een drupje olijfolie en limoensap.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

In samenwerking met Hero. 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tropische ananascrumble met gemberTropische ananascrumble met gember
  • Indiase kip kormaIndiase kip korma
  • Zalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkelZalm uit de oven met dressing van limoen, citroen en rode peper op een bedje van prei en venkel
  • Voor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazieVoor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazie

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten Tags: aardappel, filodeeg, filodeegtaart, gember, gemberjam, hero, Indiaas, indiaas eten, kip, spinazie

« Chai bananenbrood met chocolade en noten
Waarom Alentejo in Portugal op jouw bucketlist hoort »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok