BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Tropische ananascrumble met gember

19 augustus 2017 door Stefanie Reageer

Tropische ananascrumble met gemberWil je uitpakken met het ontbijt? Maak dan eens deze tropische ananascrumble met Hero Original gemberjam. Het zoete fruit combineert super goed met de gember, die een beetje pittig is. De crumble is zowel warm als koud, een heel fijn begin van je dag. Geloof mij maar. Ben je benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Zoet

Ik kan het me nu niet meer voorstellen, maar als kind, vond ik ananas helemaal niets. Sowieso fruit niet. Dat vertelde ik jullie al eens. Gelukkig is die tijd voorbij en vind ik nu bijna alle vruchten heerlijk. Om zo te eten, of bijvoorbeeld in een tropische ananascrumble, het recept wat ik vandaag met jullie deel. Mijn oma legde de ananas vroeger altijd eerst in het zout. De smaak van het fruit wordt zo nog intenser en zoeter. Klinkt gek eigenlijk hè? Dat iets zoeter wordt, door zout. Toch is het zo.

Tropische ananascrumble met gember

Gember

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik zoet lekker vind, maar té, hoeft niet zo nodig. Daarom heb ik oma’s trucje maar even gelaten voor wat het is. Ik schep juist wat gemberjam van Hero Original door de blokjes ananas. De jam vergelijk je het beste met de smaak van stemgember. Het heeft iets pittigs. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben daar dus dol op. De crumble is al lekker, maar met de gemberjam erdoor, weet je niet wat je proeft. Ik heb de jam trouwens ook al gecombineerd in een hartig gerecht. Wauw zo lekker! Daarover heel snel meer.

Hero Original gemberjam is gemaakt zonder onnodige toevoegingen. Dat is fijn, vind ik. Daarom wat mij betreft ook perfect voor door mijn yoghurt met wat granola. Eén van mijn favoriete snelle ontbijtjes voor doordeweeks. Een klodder bij je kaasplank in het weekend is ook een aanrader.

Tropische ananascrumble met gember

Geraspte kokos

Nog even terug naar de tropische ananascrumble. Het knapperige laagje bovenop maak ik van speltbloem met havermout. Wat roomboter, snuf zout, beetje honing en om in de tropische sferen te blijven, geraspte kokos. Mmm! Mag het wat frisser? Voeg dan geraspte limoenschil en een kneepje limoensap toe. Dit is echt een heel fijn begin van je dag. Ga jij dit recept uitproberen?

Tropische ananascrumble met gember
Voor 4 personen

Tropische ananascrumble met gember

Dit zit erin:

  • 1 ananas
  • 2 el Hero Original gemberjam
  • 50 g havervlokken
  • 70 g speltbloem
  • 50 g geraspte kokos
  • 40 g honing
  • 50 g koude roomboter in blokjes (+ extra voor het invetten van de ovenschaal
  • ½ tl zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Kom
  • Beslagkom
  • Ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de ananas en snijd in kleine blokjes. Meng in een kom met de Hero gemberjam.
  3. Doe de speltbloem, havervlokken, kokos, roomboter en honing in een beslagkom. Kneed met je vingers tot een kruimelig deeg.
  4. Vet een ovenschaal in. Schep de ananas erin en verdeel daarna de crumblelaag erover.
  5. Zet circa 35 minuten in de oven of tot de crumble goudbruin is.
TIP! Om de crumble net iets frisser te maken is het super lekker om geraspte limoenschil en een kneepje limoensap door de ananas te scheppen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tropische ananascrumble met gemberIn samenwerking met Hero.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase filodeegtaart met kip en gemberIndiase filodeegtaart met kip en gember
  • Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtChunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Winterse stoofperen crumbleWinterse stoofperen crumble

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:ananas, crumble, gember, gemberjam, hero, ontbijt

« Pruimentaart met kaneel
Fonteyn in Groede // IJsjes, goede koffie, broodjes en een fijn terras »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon