BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kokospannenkoekjes met gebakken ananas

21 mei 2016 door Stefanie 2 Reacties

Kokospannenkoekjes met gebakken ananasDeze kokospannenkoekjes met gebakken ananas zijn het perfecte ontbijt voor in het weekend of voor op de dagen dat je wat meer tijd hebt in de ochtend. Neem een hap, doe je ogen zicht en waan je op een tropisch eiland.

Ovide

‘Kijk uit malloot, een kokosnoot! Laat ons lachen, gieren, Ovide en zijn vrienden.’ Hier zit is dus al weken mee in mijn kop. Kennen jullie die tekenfilm nog? Ovide en zijn vrienden. Ik vond het fantastisch. Nu ik ongeveer elke dag iets van kokos eet, want in mijn kokosverslavingstijdperk, zing ik dit liedje iedere keer weer als ik een hap zet in iets met dit geniale stuk fruit. Is kokos eigenlijk fruit, bedenk ik me?

Kokospannenkoekjes met gebakken ananas

Gele fristi

Na de tropische wentelteefjes met mango vond ik het tijd om iets te maken met mijn andere exotische liefde. Ananas. Ik zeg er wel direct bij dat ik ananas het lekkerste vind in een smoothie of beter nog in een cocktail. Pina Colada’s bijvoorbeeld. Jarenlang dacht ik dat ik dit drankje afschuwelijk vond. Ik associeerde het romige met melk en stiekem ook met gele fristi. Als ik iets vreselijk vind is het dat wel. Tot ik het een keer proefde. Niets Fristi, maar gewoon super lekker.

Heaven

Omdat ik niet elke dag Pina Colada’s wil drinken, dat is eigenlijk niet waar, willen best wel. Als ik op een tropisch eiland woonde en nooit hoefde te werken. Om niet ’s ochtends al aan de cocktails te gaan, maakte ik deze kokospannenkoekjes met gebakken ananas. Het is echt een ontbijtje voor in het weekend of op een vrije dag. Het kost even wat tijd, maar man of man, dan heb je ook wat. De kokospannenkoekjes zijn zacht en een beetje zoet. De ananas is gebakken met een stevige bite en plakkerige door de gekarameliseerde honing. Dit bij elkaar is heaven.

Kokospannenkoekjes met gebakken ananas
Voor 2 personen

Kokospannenkoekjes met gebakken ananas

Dit zit erin:

  • 150 gram speltbloem
  • 2 eetlepels honing + wat extra voor de gebakken ananas
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snuf zout
  • 250 milliliter kokosmelk
  • 1 ei
  • Boter om de pannenkoekjes en ananas in te bakken
  • ½ ananas, geschild en in dunne plakken
  • Extra stukje ananas, fijngehakt
  • Kokosrasp

Dit heb je nodig:

  • 2 koekenpannen
  • Beslagkom
  • Garde

Zo maak je de pannenkoeken:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet er een ovenschaal in. Hier bewaar je zo de gebakken pannenkoekjes in en blijven ze lekker warm.
  2. Meng in een kom de speltbloem, bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de kokosmelk, het ei en de honing. Voeg nu de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten. Klopt goed, zodat er geen klontjes ontstaan.
  3. Verwarm een grote koekenpan met daarin een klont boter. Schep voor elk pannenkoekje drie eetlepels beslag in de pan. Met de achterkant van de lepel maak je er een mooi plat en rond pannenkoekje van. Met een grote koekenpan bak je drie pannenkoekjes te gelijk. Dat schiet lekker op ;-) Bak ze aan beide kanten mooi bruin.. Leg ze in de ovenschaal die je in de oven hebt gezet. Ga door tot al het beslag op is.

Zo maak je de gebakken ananas:

  1. Smeer de plakken ananas in met honing.
  2. Smelt een klontje boter in de pan en bak hier de ananas aan beide kanten bruin.
  3. Leg nu een kokospannenkoekje op het bord en leg daar bovenop een plak ananas. Maak zo 2 stapels tot alle pannenkoekjes en ananas op zijn.
  4. Garneer met wat fijngehakte ananas  en kokosrasp.
TIP! Voor een lekker fris beslag voeg je nog wat limoenrasp toe!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kokospannenkoekjes met gebakken ananas

Dit vind je misschien ook leuk

  • Pannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compotePannenkoekjes met crème fraiche en sinaasappel compote
  • Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenRicotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
  • Tropische ananascrumble met gemberTropische ananascrumble met gember
  • Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variatiesZelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: ananas, kokos, ontbijt, pannenkoeken

« Ribeye met mierikswortelsaus
InMiddels in Middelburg // koffie- & saladebar, shoppen en werken »

Reacties

  1. Rowan zegt

    21 mei 2016 om 15:43

    Ziet heerlijk uit zeg! Deze ga ik zeker even opslaan en uitproberen!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      22 mei 2016 om 09:42

      Leuk! Geniet ervan :)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok