BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Smoothie met frambozen, gember en kardemom

28 maart 2016 door Stefanie 4 Reacties

Smoothie met frambozen, gember en kardemonVandaag heb ik voor jullie een smoothie met frambozen, gember en kardemom in de aanbieding. Hoewel het een verrukkelijk drankje is, spreekt de kleur me iets minder aan. Ik vertel je er hieronder over.

Fobie voor roze dranken

Dit klinkt vast een beetje gek, maar als ik niet wist dat deze smoothie zo lekker was, dan had ik hem op basis van de kleur, zeker weten laten staan. Ik heb namelijk een kleine fobie voor roze dranken. Ook dit vind je misschien wel een beetje raar. Snap ik wel hoor. Zeker als ik ook nog vertel dat roze mijn lievelingskleur is. Als ik iets moet kiezen, wat dan ook, van pennen tot schrijfblokken, bloemen, kussens of andere accessoires, het wordt altijd roze.

Je hoort het, het kleine meisje in mij komt naar boven. Met eten is dat net even anders. Dan laat ik roze altijd steevast links liggen. Geen mij maar geel of oranje. Roze associeer ik met Fristi. En ja wat kan ik zeggen over deze melkachtige drank. Niets positiefs in ieder geval. Stel, ik doe mee in een spelshow. Om een mooi geldbedrag te winnen moet ik een glas Fristi leeg drinken, ik weet serieus niet of ik dat doe. Alhoewel, dat ligt natuurlijk ook wel een beetje aan de hoogte van het bedrag. Nou, bij wijze van spreken dan maar.

Smoothie met frambozen, gember en kardemon

Gember en kardemom

Deze smoothie is dan wel roze, maar komt echt niet in de buurt van dat drankje wat ik zo verafschuw. Dit is namelijk echt heerlijk. Ik gebruik diepvries frambozen, troebele appelsap, een klein beetje Griekse yoghurt, gember en kardemom. Vooral die laatste twee zijn zo bijzonder qua smaak in het sapje. Ik ben er echt dol op. Beide geven iets fris, maar toch ook iets scherps. Ik top af met wat chiazaadjes, maar dit is geen must. Het staat gewoon mooi.

Dit recept is trouwens geïnspireerd op de smoothie die wij bij het ontbijt in De Weide Wereld proefden.

Smoothie met frambozen, gember en kardemom
Voor 4 glazen

Smoothie met frambozen, gember en kardemon

Dit zit erin:

  • 750 ml troebele appelsap, uit fles of zelf gejuiced
  • 125 gram frambozen, uit de diepvries
  • 2 of 3 eetlepels Griekse yoghurt
  • Stuk gember, geschild
  • 2 tl kardemom
  • Chiazaadjes

Dit heb je nodig:

  • Blender

Zo maak je het:

  1. Doe de frambozen, appelsap en gember in de blender. Mix goed.
  2. Voeg nu de Griekse yoghurt toe. Als je de smoothie iets romiger wil, kun je ook wat meer gebruiken.
  3. Als laatste doe je de kardemom bij de smoothie. Laat de blender nog even draaien.
  4. Schenk de smoothie met frambozen in de glazen en top af met wat chiazaadjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Smoothie met frambozen, gember en kardemon

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenRicotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
  • Yoghurt met krokante muesli en pure chocoladeYoghurt met krokante muesli en pure chocolade
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Trifle met paaseitjes en koekkruimelsTrifle met paaseitjes en koekkruimels

Te vinden onder:Recepten, Smoothies, sapjes en cocktails Tags:appelsap, frambozen, gember, kardemom, Pasen, smoothie, Yoghurt

« 30 x recepten voor Pasen
Boterham met bietenhummus en forel »

Reacties

  1. Desiree | Sweet Happinez zegt

    31 maart 2016 at 07:45

    Deze smoothie lijkt mij heerlijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 april 2016 at 06:49

      Thanks!

      Beantwoorden
  2. Wendy zegt

    31 maart 2016 at 10:19

    Gember is echt fantastisch in een smoothie, love it!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      4 april 2016 at 06:49

      Ben ik het echt zo mee eens!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon