BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gezonde sushi bowl met zalm en quinoa

14 januari 2015 door Stefanie 6 Reacties

Gezonde sushibowl met zalm met quinoa

Who doesn’t like some good sushi? Als je geen sushi lust, mis je een hoop. Echt hoor, ik meen het. Ik hou van sushi. Niet zoveel als van pasta en ook niet zoveel dat je mij er ’s nachts voor kunt wakker maken. Ken je dat programma nog van Bart de Graaf bij BNN? ‘Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken’. Oh, wat heb ik genoten van dat programma. BN’ers die Bart de Graaf ooit eens verteld hadden waar je ze ’s nachts wakker voor kon maken. En ja hoor, een tijd later stond hij voor de deur. Midden in de nacht, met datgene waar je ’s nachts voor wakker gemaakt kon worden. De ene BN’er kon dat waarderen en de andere niet. Zacht uitgedrukt. Marco Borsato kon je wakker maken voor een duik in de Vinkeveense Plassen en een bord vol sushi. Ik weet nog goed dat ik toen dacht, nee daarvoor hoef je mij écht niet wakker te maken. Als je om 03.00 uur aan mijn bed staat, mag ik hopen voor je dat je een bord pasta bij hebt met veel Parmezaanse kaas, lasagne of pizza of zo. Lekker zwaar op de maag, zodat ik daarna weer heerlijk kan verder slapen.

Maar goed, welk punt wil ik hier mee maken? Sushi is heerlijk. Niet elke dag heerlijk, maar wel gewoon heel lekker. Kijk, als je zin hebt in pasta, kun je dit in feite met weinig moeite realiseren. Heb je zin in sushi, is dat lastiger. Althans als je woont waar ik woon. In Zeeland. Vlissingen om precies te zijn. ‘Wij’ hebben hier geen echt goed sushi restaurant. Met alle respect, de ‘all you can eat’ concepten, halen het gewoon niet bij goede sushi. Bij deze alvast genoteerd voor mijn food bucketlist van 2016. Zelf sushi kunnen maken. Gelukkig hebben we in Domburg restaurant De Visbar, waar de sushi hemels is. Misschien wel zo lekker, dat ik wil heroverwegen of dit iets is waar je me ’s nachts voor wakker kunt maken.

Heb je echt cravings naar sushi, of zoek je gewoon een lekkere lichte lunch? Dan moet, je moet niets maar het is echt zeer aan te bevelen, deze sushi bowl eens maken. Super healthy want de zalm bevat een hoop omega-3 vetten. Wat weer goed is voor onder andere je hart- en vaatstelsel. De witte rijst heb ik vervangen door quinoa. Natuurlijk kun je het ook met rijst eten, maar omdat quinoa meer voedingsstoffen bevat dan witte rijst, kies ik voor dit gezonde zaadje. Bovendien is Quinoa in vergelijking met andere granen rijker aan vitaminen en mineralen zoals ijzer, calcium, fosfor en vitamine E en vitamine B.

Dit gerecht is voor twee personen of je kunt de sushi bowl twee keer eten als lunch.

Gezonde sushibowl met zalm met quinoa

Sushi bowl
Voor 2 porties

Dit zit erin:
1 zalmfilet van ongeveer 180 gram
1 avocado, gehalveerd en in plakjes
1 bakje wakame salade, bijvoorbeeld te koop bij AH of de toko
1 à 2 grote wortels, in dunne reepjes gesneden
1 komkommer, in dunne reepjes gesneden
60 gram quinoa, ik kook mijn quinoa altijd in een bouillonblokje. Aanrader voor net wat meer smaak.
3 bosuitjes, in dunne ringen
Sojasaus
1 limoen
Witte en zwarte sesamzaadjes
2 norivellen
Wasabi
Olie naar keuze

Zo maak je het:
Verwarm een scheut olie naar keuze in een koekenpan en bak hierin de zalm krokant aan beide kanten. Ik kies ervoor om mijn zalm alleen even dicht te schroeien zodat hij rauw is vanbinnen.

Doe alle groentes, de wakame en de quinoa in een kom of diep bord. Leg de zalm erbij, strooi er de bosui en sesamzaadjes overheen. Meng in een bakje wat sojasaus met een kneepje limoensap. Serveer de sushi bowl samen met de dressing, de stukken norivel en wasabi.

Tip1! Wil je dit gerecht meenemen naar je werk? Meng dan nog niet alle ingrediënten. Neem de zalm mee in een stukje aluminiumfolie, doe de wakame salade in een apart bakje net zoals de dressing. Als je een paar druppeltjes limoensap over de avocado druppelt verkleurt deze niet. Op je werk kun je dan alles bij elkaar voegen.
Tip2! Wil je iets anders dan zalm? Kies dan bijvoorbeeld voor kort gebakken biefstuk in dunne reepjes of garnalen.

Ga jij dit recept of één van mijn andere recepten maken? Laat het me dan weten, want ik ben heel benieuwd. Dit kan via Instagram of via Twitter.

Gezonde sushibowl met zalm met quinoa

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoliMakkelijke meeneemlunch: kikkererwtensalade met broccoli
  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes
  • Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSpicy avocado toast met een gekookt eitje
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm

Categorie: Lunch, Recepten, Salades Tags: avocado, gezond, Little Spoon goes healthy, lunch, zalm

« Kikkererwtenstoofpotje met spinazie en komijn
Zalm met avocadosalsa »

Reacties

  1. Talitha zegt

    14 januari 2015 om 16:36

    Ziet er heel erg goed uit! Lekker! Ik wil het wel een keer proberen, maar dan met iets meer budget dingen. (ik ben student (; )

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      14 januari 2015 om 17:04

      Ben benieuwd wat je ervan vindt. Ik ben in ieder geval fan! Je kunt misschien de zalm vervangen door stukjes kip en de wakame door geroerbakte spinazie met sesamzaadjes. Succes!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok