BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Vers gebakken scones met clotted cream

17 maart 2016 door Stefanie Reageer

Vers gebakken scones met clotted creamVers gebakken scones met clotted cream, dit is toch onweerstaanbaar lekker? Ik maakte flinke joekels en dat is nog eens extra genieten. Vandaag deel ik het recept met je!

Place to be

De eerste keer dat ik scones at, was tijdens een weekend Amsterdam met mijn moeder. Bij De Bakkerswinkel, wat zo ongeveer de place to be is als je zin hebt in een scone. Ik denk eigenlijk dat ik al wel eerder kennis maakte met deze Engelse lekkernij, maar dat het nooit herrineringswaardig was.

Vaker niet dan wel

Inmiddels is het vaste prik om scones te eten als er een Bakkerswinkel in de buurt is. Dat is vaker niet, dan wel, dus er zat niets anders op dan zelf maar wat experimenteren in de keuken. Aangezien ik dat helemaal geen probleem vind, deed ik dat. Dit werd het resultaat en ik moet zeggen dat het behoorlijk goed gelukt is.

Zweempje zoet

Een scone heeft een zweempje zoet, maar is verder eigenlijk vrij neutraal van smaak. Dat is perfect voor iemand zoals ik, die niet altijd in is voor zoet. Gecombineerd met romige clotted cream en jam, of nog liever, met lemon curd is het een goddelijk ontbijt.

Vers gebakken scones met clotted creamVers gebakken scones met clotted cream

Joekels

Net zoals bij de Bakkerswinkel bakte ik joeksels van scones. Van die kleintjes, tja, dat vind ik toch niet zo. Doe mij maar zo’n flinke scone. Door midden snijden of steeds stukjes afbreken om daar eerst een dikke laag clotted cream op de smeren en het feest compleet te maken met een flinke klodder lemon curd of aardbeienjam. Oh boy zo lekker. Probeer het uit en geniet!

Vers gebakken scones met clotted cream
Voor circa 12 scones

Vers gebakken scones met clotted cream

Dit zit in de scones:

  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g koude boter, in kleine blokjes
  • 2 eieren
  • 2-4 el suiker
  • 2 dl Griekse yoghurt

Dit zit in de clotted cream:

  • 250 gram mascarpone, op kamertemperatuur
  • 125 gram slagroom

Dit heb je nodig:

  • Glas met diameter van 9 cm
  • Beslagkom
  • Staafmixer

Zo maak je de scones:

  1. Verwarm de oven goed voor op 200°C.
  2. Meng de droge ingrediënten met de boter en wrijf het mengsel tussen je vingers tot het op fijn broodkruim lijkt.
  3. Voeg de eieren en Griekse yoghurt toe en kneed snel tot een soepele deegbal.
  4. Rol het deeg op een dun met bloem bestoven werkvlak uit tot een dikke lap van 2 cm en steek er rondjes uit. Ik gebruik hier voor een glas met een diameter van 9 cm. Dan heb je vrij grote scones. Herhaal dit tot al je deeg op is.
  5. Leg de scones op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht bij elkaar want de scones rijzen flink. Voor een mooi glaasje bestrijk je ze nog met wat losgeklopt ei.
  6. Bak ze in 20-30 minuten in het midden van de oven tot ze licht goudbruin gekleurd zijn.

Zo maak je de clotted cream:

  1. Klop de slagroom in een kom stijf.
  2. Voeg de mascarpone toe en klopt nog even door tot het een mooi glad en egaal mengsel is.
  3. Doe in een weck- of glazen pot en zet in de koelkast.
TIP! Serveer met lemon curd of aardbeienjam.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Vers gebakken scones met clotted cream

Dit vind je misschien ook leuk

  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes
  • Sinaasappelcake met amandelmeel en maanzaadSinaasappelcake met amandelmeel en maanzaad
  • Ricotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozenRicotta & citroen pannenkoekjes met yoghurt en frambozen
  • Kardemomscones met orange curd en clotted creamKardemomscones met orange curd en clotted cream

Categorie: Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: brunch, clotted cream, ontbijt, Pasen, scones, weekend, zoet

« Workshop foodstyling van Food Bandits in Zeeland!
Lemon curd zelf maken »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok