BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Speltpannenkoeken met appel en kaneel

12 maart 2017 door Stefanie Reageer

Speltpannenkoeken met appel  Ik heb nu al een paar keer speltpannenkoeken getypt. Mijn laptop vind smeltpannenkoeken een beter idee. Dat snap ik dan weer niet. Wat is smeltpannenkoek? Dat bestaat toch helemaal niet? Nou goed, dat doet er helemaal niet. SPELTpannenkoeken met appel it is today.

Altijd te laat

Dit ontbijt behoort al een tijd tot mijn vaste repertoire. Eigenlijk stammen ze uit de tijd van de life changing muffins met appel en kaneel. Ik werkte destijds nog veertig uur op een kantoor en had weinig tijd om ’s ochtends uitgebreid te ontbijten. Laat staan het te maken. Dat kwam dan weer omdat ik altijd te laat uit bed stapte en nog ongeveer veertig minuten had om aan half uur naar mijn werk te rijden, mezelf aan te kleden en mijn gezicht glad te strijken. Onbegonnen werk. Dat bleek wel, want ik was vaker te laat dan op tijd. Dat haasten en gestress zo vroeg in de ochtend is zeker weten de oorzaak van mijn beginnende kraaienpootjes. Ik weet het gewoon zeker. Een mens is niet gemaakt voor wakker worden met een wekker. Wat vinden jullie?

Speltpannenkoeken met appel

Kaasbroodje

Even terug naar vroeger. Mijn vorige leven zeg maar. De tijd dat ik op zondag een hele middag in de keuken stond om bakjes te vullen met lunch, muffins te bakken voor een hele week, snacks klaar leggen enz. Wat een rotklus. Ik kan het mooier maken dan het is, maar wat vond ik dat altijd stom om te doen. Tot het maandagochtend was.

Mopperend kwam ik uit bed. Te laat. Meh. Nu hoefde ik alleen maar mijn bakjes uit de koelkast te pakken om de hele dag verzekerd te zijn van gezond en lekker eten. Geen bezoek aan de supermarkt. Het voornemen om iets verantwoords te kiezen en dan ineens met een kaas- én frikandelbroodje weer achter je computer te zitten. En terwijl ik dan de kruimels bladerdeeg van mijn mond veeg, trek ik nog een zak M&M’s open. Slecht. Dat gebeurde heus niet altijd hoor.

Speltpannenkoeken met appel

Kokosbloesemsuiker

Ook mijn ontbijt bereidde ik altijd voor. Ik vertelde al, muffins waren favoriet. Speltpannenkoeken misschien nog wel wat meer. En weet je? Ik was ze gewoon helemaal vergeten. Hoe het kwam, dat ik er weer aan dacht, weet ik niet meer, maar een paar weken geleden sloeg ik weer aan de bak. Nu ga ik voor twee wat dunnere pannenkoeken als ontbijt. Hiervoor bakte ik ze vaak dikker. Als je dit doet, is het wel echt belangrijk dat de koek goed gaar is.

Ik zoet de speltpannenkoeken met kokosbloesemsuiker. Dit hoeft niet. Ik kies dit ook niet omdat het gezonder is. Suiker is suiker, begreep ik laatst. Het is niet geraffineerd en natuurlijk, dus wel wat verantwoorder. Ik vind zelf de smaak zo lekker en dat is precies de reden dat ik het over mijn pannenkoekje strooi. Met mate ;-) Honing, ahornsiroop, basterdsuiker. Kies jouw eigen favoriet.

Speltpannenkoeken met appel en kaneel
Voor circa 10 pannenkoeken

Speltpannenkoeken met appel

Dit zit erin:

  • 200 gram speltbloem
  • 2 eieren
  • 600 milliliter melk naar keuze, ik kies voor ongezoete amandelmelk
  • Snuf zout
  • 3 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in dunne plakken
  • Kaneel naar smaak
  • Kokosbloesemsuiker naar smaak (of honing, ahornsiroop, enz.)
  • Roomboter of olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Beslagkom
  • Garde
  • Snijplank + mes
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Meng in een beslagkom de speltbloem met de eieren, melk en snuf zout. Klop tot het een glad beslag is. Voeg als je dit lekker vindt, wat kaneel toe.
  2. Verhit een klontje boter in de koekenpan. Zodra deze gesmolten is, schep je wat pannenkoekenbeslag in de pan. Verdeel er plakjes appel over. Laat de pannenkoek bruin worden aan de onderkant en stollen aan de bovenkant. Draai voorzichtig om en bak ook de kant met de appeltjes bruin.
  3. Houd de pannenkoeken warm in de oven.
  4. Herhaal tot je alle speltpannenkoeken gebakken hebt.
  5. Garneer met wat kokosbloesemsuiker en kaneel.
TIP! Lekker om mee te ontbijten in het weekend, maar ook doordeweeks super. Bak de speltpannenkoeken alvast. Of bewaar het beslag maximaal 2 dagen in een afgesloten bak in de koelkast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Speltpannenkoeken met appel

Dit vind je misschien ook leuk

  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel
  • Wentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuikerWentelteefjes met gebakken appel en kokosbloesemsuiker
  • Bananenbrood met kaneel, sesam en pure chocoladeBananenbrood met kaneel, sesam en pure chocolade
  • Ontbijtmuffins met wortelOntbijtmuffins met wortel

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: appel, gezond eten, kaneel, kokosbloesemsuiker, ontbijt, pannenkoeken, speltbloem, speltpannenkoeken

« Geplette zoete aardappels uit de oven
Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok