BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Geplette zoete aardappels uit de oven

11 maart 2017 door Stefanie 1 Comment

Geplette zoete aardappels uit de ovenZien deze geplette zoete aardappels er niet lekker uit? Ze zijn zacht, knapperig en heerlijk op smaak dankzij een zelf gemaakte kruidenboter en wat geraspte Pecorino. Ze kwamen spontaan op m’n pad, dus besloot ik het gewoon maar uit te proberen. Met succes! Benieuwd? Lees snel verder!

Aangenomen?

Net voor ik naar bed ga besluit ik nog even mijn hoofd leeg te maken. Ik heb net gesport en best nog een hoop energie. Er gaat van alles door mijn gedachtes. Na best een rustige periode wordt het weer drukker. Dat is stiekem best even inkomen. Goed plannen en proberen alle taken en projecten zo gestructureerd mogelijk uit te voeren. Wie mij kent, weet dat dit soms een uitdaging is. Maar hè, ik houd van uitdagingen. daarnaast ben ik ook nog eens flexibel en heb geen 9 tot 5 mentaliteit. Ben ik nu aangenomen? ;-)

Even zonder dollen. Ik maak alvast mijn to do list voor de volgende dag. Er staat een kookdag op de planning. Ik heb al ideeën en eigenlijk ook alles in huis om ’s ochtends direct aan de bak te gaan. Toch kan ik het niet laten om nog even op Pinterest te neuzen. Gewoon voor de leut en wie weet voor iets fantastisch lekker, waar mijn oog spontaan op valt.

Geplette zoete aardappels uit de oven

Fantastisch

Ik hoef niet lang te zoeken zonder te weten naar wat. Ineens zijn ze daar. De geplette zoete aardappelen. Het ziet er zo fantastisch uit. In mijn gedachte zie ik de zoete aardappels liggen in de fruitschaal. Ze moeten eigenlijk in de koelkast, maar das was geen plek meer. De beste oplossing is dus om ze maar op te maken. Je raadt vast al wat ik de volgende dag deed. Ik maakte de geplette zoete aardappelen.

Zacht, zoet en knapperig door de oven en even onder de grill. Lekker op smaak met kruidenboter die ik zelf provisorisch in elkaar flans. Als laatste nog wat geraspte Pecorino. Het gaat allemaal zo goed bij elkaar. Ik vond het heerlijk. Mijn schatje was niet zo enthousiast. Dat is nu eenmaal geen zoete aardappelman. Dit maakte mij dan weer blij, want meer voor mij ;-)

Geplette zoete aardappels uit de oven
Voor 4 tot 6 personen

Geplette zoete aardappels uit de oven

Dit zit erin:

  • 4 zoete aardappels, in plakken van zo’n 2 cm dik
  • 3 eetlepels roomboter
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 5 takjes platte peterselie, fijngehakt
  • Pecorino naar smaak, geraspt
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Pan
  • Steelpan
  • Bakplaat

Zo maak je het:

  1. Kook de plakken zoete aardappel 25 minuten in ruim water, tot de plakken zacht zijn. Giet af en laat de zoete aardappel uitlekken en kort afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Smelt de roomboter in een steelpan, samen met de knoflook en platte peterselie.
  4. Leg de plakken zoete aardappel op de bakplaat en plet ze voorzicht met een vork. Besmeer alle plakken nu met de kruidenboter.
  5. Zet zo’n 25 minuten in de oven. Verdeel nu wat Pecorino erover en zet terug de oven in tot de kaas is gesmolten.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
TIP! Deze geplette zoete aardappels smaken heel goed met gebakken feta.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Geplette zoete aardappels uit de oven

Dit vind je misschien ook leuk

  • Aspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijzeAspergetijd! Witte asperges op Vlaamse wijze
  • Gevulde kip met zwarte olijventapenadeGevulde kip met zwarte olijventapenade
  • Zoete aardappelsoep met gember en kipZoete aardappelsoep met gember en kip
  • AubergineschotelAubergineschotel

Te vinden onder:Bijgerechten, Recepten Tags:knoflook, kruidenboter, pecorino, platte peterselie, roomboter, zoete aardappel

« Griekse gebakken feta (saganaki)
Speltpannenkoeken met appel en kaneel »

Reacties

  1. Charlotte zegt

    10 augustus 2018 at 13:33

    Klinkt heerlijk! Ik ga het ook proberen!! Ps. Zoete aardappel moet je nooit in de koelkast bewaren! Door de kou worden ze zwart vanmiddag en kan je ze niet meer eten!!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon