BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kokos-citroentaartjes om een feestje mee te vieren

13 maart 2017 door Stefanie 2 Reacties

Kokos-citroen taartjesWie jarig is trakteert en dat doe ik vandaag met deze kokos-citroentaartjes. Wat zijn ze lekker en ook heel eenvoudig te maken. Benieuwd naar het recept en een kleine terugblik op mijn jaar? Lees snel verder!

Rollercoaster

Hiep hoi! Vandaag blaas ik een kaarsje extra uit. Inmiddels zijn dat er 33. Ik heb een steeds langere adem nodig om het voor elkaar te krijgen. In de bijna tweeëneenhalf jaar dat ik blog is het een soort traditie om op mijn verjaardag terug te blikken op een jaar en een klein kijkje te geven in mijn hart. Dat wilde ik dit jaar ook doen, maar ik wist eigenlijk niet goed wat ik wilde vertellen. Het was een goed jaar. Natuurlijk met ups en ook echt wel wat downs. De rollercoaster waar ik twee jaar geleden instapte, is nog niet klaar met doordenderen. Toch was het allemaal wat rustiger. Geen ingrijpende beslissingen die mijn leven op z’n kop zette. Stiekem ook best fijn, want die grijze haren die het me opleverde worden er ook niet minder op ;-)

Tot ik vorige week in de auto zat. Onderweg naar Antwerpen. Dit zijn voor mij momenten om na te denken. Dan kan over heel oppervlakkige dingen zijn. Wat doe ik aan naar dat feestje? Of bestel ik straks een cappuccino of een flat white? Maar soms ook over het leven. Wat er speelt, waar ik mee zit, waar ik naar toe wil. Het klinkt misschien heel zwaar, maar in de auto vind ik soms de rust, om gedachten toe te laten waar ik anders geen tijd voor heb. Ik geef social media en mijn telefoon, die soms een tikkeltje teveel in mijn hand zit, daar de schuld van.

Persoonlijkheidstest

Ineens herinnerde ik me een persoonlijkheidstest die ik heel lang geleden invulde en pas weer onder ogen kwam. Na mijn afstuderen solliciteerde ik voor een baan als intercedent bij een uitzendbureau, waar ik een test voor moest invullen. Als de uitslag van de test ermee door kon en er niet te veel rare dingen instonden, was ik aangenomen. Mijn lover deed onze administratie. Bijna tien jaar later kwam het papier waarop mijn persoonlijkheid beschreven stond weer boven water. Nadat ik het nog eens doorlas werd me direct duidelijk waarom hij de administratie doet en niet ik.

Kokos-citroen taartjes

Droombaan

Al die jaren geleden als begin twintiger herkende ik mezelf in veel wat omschreven stond, maar nu, als begin (echt heel erg begin) dertiger was het één op één mijn persoonlijkheid wat omschreven stond. En dan niet dat ik heel lief en leuk ben, wat natuurlijk wel zo is, maar dan vooral mijn kwaliteiten en mindere punten als het aankomt op werk. Ik vond het zo bizar. Ik realiseerde me dat wat ik nu doe met mijn foodblog, het vrije leven als ondernemer, zelf bepalen wat, hoe en wanneer, nieuwe opdrachten aannemen en vooral herhalende werkzaamheden zoveel mogelijk vermijden, mij als een jas past. En dan niet zo’n oversized model, maar een heel strak gesneden leren bikerjasje. De maker van de test omschreef mij tien jaar geleden, zoals ik nu ben en in het leven sta. Ik wist het al, maar jeetje Little Spoon is mijn droombaan.

Kokos-citroen taartjes

Zwart of wit

Ondanks dat ik het weet, vind ik het soms toch nog lastig om te genieten. Op rustige momenten verlang ik naar drukte en als ik omkom in het werk ben ik bang dat ik het niet aan kan. Gelukkig lukt het me steeds beter om de balans te vinden. In hoeverre dat bij mij past, want ik ben toch wel een persoon van uitersten. Zwart of wit. Vraag mijn vrienden en familie maar. Die beamen dat. Ik vind iets fantastisch of heel stom. Grijs? Dat ken ik niet. Daarom denk ik dat ik niet op zoek moet naar de balans, maar moet accepteren dat iemand ben van pieken en van dalen. Weet je jezelf veranderen breekt uiteindelijk op. Dat zag ik wel toen ik vier jaar in een baan zat waar ik niet mezelf was en probeerde iemand anders te zijn.

Om mijn verjaardag online een beetje met jullie te vieren deel ik dit recept voor super lekkere kokos-citroentaartjes. Ik maakte ze al eens in muffinvorm. Dat vond ik er toch iets minder feestelijk uitzien, dus besloot ik ze in een kleine taartvorm te bakken. Dit taartje is echt lenteachtig, vind ik dan. Fris en licht. Heerlijk gewoon! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden. Laten jullie het me weten? Vind ik leuk!

Kokos-citroentaartjes
Voor 8 taartjes of 12 muffins

Kokos-citroen taartjes

Dit zit erin:

  • 2 citroenen, het sap en de geraspte schil
  • 120 gram kristalsuiker
  • 120 gram geraspte kokos
  • 360 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • ½ theelepel baking soda
  • Snuf zout
  • 2 eieren
  • 50 gram roomboter, gesmolten
  • 260 gram Griekse yoghurt
  • 80 milliliter melk
  • 1 vanillestokje, het merg
  • Optioneel: suiker met geraspte kokos gemengd voor de garnering

Dit heb je nodig:

  • Rasp
  • Snijplank + mes
  • 8 taartvormpjes (10 cm) of een muffinblik, ingevet
  • 2 beslagkommen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Meng in een beslagkom de suiker en citroenrasp met elkaar, tot de suiker geel is. Doe dit met je vingers. Voeg de kokos, bloem, bakpoeder, baking soda en zout toe. Roer tot alles gemengd is.
  3. Doe de eieren, roomboter, yoghurt, melk, vanille en citroensap in een andere kom. Meng goed en voeg bij de droge ingrediënten. Het wordt een vrij dik beslag.
  4. Schep het nu in de taartvormpjes of in je muffinblik. Besprenkel de kokos-citroentaartjes met de kokossuiker.
  5. Zet in de oven en bak zo’n 15 tot 18 minuten of tot de bovenkan goud bruin is en de binnenkant gaar. Dit check je door een satéprikker in het taartje te prikken. Als deze er schoon uit komt, mogen ze uit de oven. Gebruik je een muffinblik? Bak dan 22-24 minuten.
TIP! Deze kokos-citroentaartjes smaken ook goed met een klodder lemon curd!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kokos-citroen taartjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • Walnotencake met walnotenlikeurWalnotencake met walnotenlikeur
  • Citroen yoghurtcake met verse aardbeienCitroen yoghurtcake met verse aardbeien
  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Zuid-Afrikaans melktaartje met geprakt rood fruitZuid-Afrikaans melktaartje met geprakt rood fruit

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:citroen, feest, kokos, kokos-citroentaartjes, taart, Vanille, verjaardag

« Speltpannenkoeken met appel en kaneel
Reisdagboek Auvergne #3: Vulkanen beklimmen, truffade en kaasboerderijen »

Reacties

  1. Marianne zegt

    13 maart 2017 at 12:08

    Mooier cadeau kun je je toch niet wensen he dan deze conclusie. Je doet het ook top!
    En genoeg tijd om na te denken richting Antwerpen, want altijd druk :(

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      17 maart 2017 at 10:16

      Dank je wel! Lief en liefs x

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!