BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ontbijtmuffins met wortel

17 februari 2017 door Stefanie Reageer

Ontbijtmuffins met wortel
Vandaag deel ik het recept voor deze ontbijtmuffins met wortel met jullie. Het smaakt net als carrot cake, vind ik dan. Wel een stuk gezonder, daarom perfect om je dag mee te beginnen. Lees snel verder, om te ontdekken hoe je ze maakt.

Good old muffin

Het maken van deze ontbijtmuffins met wortel, stond al een tijdje op de planning. Ik had alle ingrediënten in huis en kon aan de slag. Op de één of andere manier, nam ik een zijweg en werden het geen wortelmuffins, maar een soort koeken. Niet omdat ik iets verkeerd deed, maar omdat ik ineens iets anders wilde dan een good old muffin. De koeken waren op zich oké. Niet fantastisch, maar wel te eten. Eigenlijk zegt hetgeen wat ik nu ga vertellen, genoeg. Het verhaal kan als schokkend worden ervaren. Heb je last van een zwakke maag of ben je enorm visueel ingesteld? Lees. Dit. Dan. Niet.

Wortelkoeken

In huize Spoon wonen twee personen die graag eten. Ik en mijn lover. Als ik iets lekkers maak, is de kans groot dat het heel snel op is. Zo gaat dat nou eenmaal. Dit is ook precies de reden dat ik niet enkel ongezonde dingen bereidt. We zouden tonnetje rond worden. Als iets dus wat minder bevalt dan gehoopt, blijft het liggen. Zo ook met de wortelkoeken. Ik borg ze op in een fantastische koektrommel die ik ooit eens op de rommelmarkt kocht. Vervolgens vergat ik ze.

Ontbijtmuffins met wortel
Tot ik ineens bedacht dat ik weer een baksel met wortel wilde maken. En toen was daar die gedachte. Aan de wortelkoeken in de koektrommel. Je moet weten dat het geen knapperige en harde koeken waren. Die misschien wat taai konden worden. Nee, ze waren een tikkeltje zacht met verse wortel. Je snapt vast al wel wat er dan kan gebeuren. Ik wist dat ook, maar durfde de trommel niet te openen. Bang voor wat ik ging aantreffen.

Harige wereld

Een paar dagje later toen ik deze ontbijtmuffins met wortel bakte was het dan zover. Wat ik aantrof wil ik zo graag uitgebreid beschrijven, maar ik ben bang dat jullie eetlust voorgoed verdwijnt. Er was een compleet nieuwe harige wereld ontstaan in de koektrommel. Met kleuren waar ik het bestaan niet van wist. Bah, zo vies maar stiekem ook intrigerend. Ach, ik zeg maar zo, de koeken waren puur natuur zonder conserveringsmiddelen. Dan gebeurt dat. Hier kan de Mac nog een puntje aan zuigen.

Oké ingredienten

Oké terug naar de wortelmuffins die zo’n groot succes waren dat we, correctie, ik, ze in een paar dagen opat. Ik vind ze behoorlijk verantwoord. Nu ben ik geen voedingsdeskundige en expert als het aankomst op voedingswaarde maar de ingrediënten zijn allemaal gewoon heel oké. Om de ontbijtmuffins te zoeten gebruik ik pure appelmoes en stiekem ook wel wat kokosbloesemsuiker. Verdeeld over alle muffins is dat natuurlijk te verwaarlozen. Van Green Gypsy Spices kreeg ik super lekker Stoofpeertjesmix. Daar kruid ik deze heerlijk heden mee. Ik at ze als ontbijt en dat beviel goed. Ze zijn smeuïg, smaakvol en een klein beetje zoet. Ik ben super benieuwd wat jullie ervan vinden.

Ontbijtmuffins met wortel
Voor 8 muffins

Ontbijtmuffins met wortel

Dit zit erin:

  • 180 gram speltbloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels Stoofpeertjesmix van Green Gypsy Spices (Heb je dit niet? Maak dan je eigen mix met o.a. steranijs, gember, kaneel en kruidnagel)
  • 40 gram kokosbloesemsuiker
  • Handje pecannoten, grof gehakt
  • Snuf zout
  • 150 gram julienne gesneden wortel
  • 130 gram appelmoes zonder suiker
  • 50 gram olijfolie

Dit heb je nodig:

  • 2 beslagkommen
  • Muffinblik met 8 papieren vormpjes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de speltbloem, baking soda, zout, specerijen en kokosbloesemsuiker in een beslagkom.
  3. Voeg in een andere beslagkom de wortel, appelmoes en olijfolie samen en mix goed.
  4. Doe nu de natte ingrediënten bij de droge en spatel als laatste de pecannoten erdoor.
  5. Schep het beslag in de vormpjes en zet 20 tot 22 minuten in de oven.
  6. Laat ze kort afkoelen voor je aanvalt en bewaar in een afgesloten trommel.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Ontbijtmuffins met wortel

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • 9 x de lekkerste recepten voor ontbijtmuffins9 x de lekkerste recepten voor ontbijtmuffins
  • Speltpannenkoeken met appel en kaneelSpeltpannenkoeken met appel en kaneel
  • 20 gezonde(re) ontbijtjes // Weer terug in het ritme20 gezonde(re) ontbijtjes // Weer terug in het ritme
  • Life changing ontbijtmuffins met appel en kaneelLife changing ontbijtmuffins met appel en kaneel

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:appelmoes, carrot cake, gezond eten, gezond ontbijten, kokosbloesemsuiker, ontbijt, ontbijtmuffins, wortel, wortelmuffins

« In de Bakkerij // Authentiek Frans desembrood, gebakken met liefde
Chinese stijl gestoofde aubergine met gehakt »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!