BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Homemade rabarbertaart met kardemom

23 april 2017 door Stefanie 7 Reacties

Homemade rabarbertaart met kardemomDeze homemade rabarbertaart met kardemom is zo lekker. Het is een eenvoudig recept. Echt een aanrader om te maken als je dol bent op deze mooie seizoensgroente.

Rabarbermoes

Mijn allereerste herinnering aan rabarber is rabarbermoes. Vroeger aten we dat bij kennissen thuis. Samen met friet, die veel te bleek was. De kleur van de moes was nogal dubieus. Niet dat mooie roze of soms rood. Nee, dit was alle kleuren vingerverf gemengd. Bruin dus. Draderig en bruin zijn niet per se eigenschappen van een gerecht die mij overtuigen. Daarom duurde het jaren, of eerder tientallen jaren, dat ik weer rabarber durfde te eten.

Homemade rabarbertaart met kardemomHomemade rabarbertaart met kardemom

Trauma

Gelukkig heb ik dit trauma overleefd. Al liep ik vorig jaar bijna een nieuwe op. Ik wilde gezonde rabarbercompote maken. Zonder suiker. De kleur was prachtig, maar één hap lieten de rillingen over mijn rug lopen. Zo ongelofelijk zuur. Prima hoor, dat hele suikervrije, maar niet met rabarber.

Kardemom

Een paar weken geleden was ik op de markt om de roze seizoensgroente in te slaan. Ik had er ontelbaar veel plannen mee. Uiteindelijk bleef het bij deze rabarbertaart met kardemom. Niets mis mee, want hij is echt zo ontzettend lekker. Zoet, fris en extra bijzonder door de kardemom die ik toevoeg. Het recept komt uit het kookboek van Zoet & Shoot van Linda Lomelino. Echt een mega aanrader als je dol bent op bakken, zoetigheid of mooie foto’s en styling tips.

Homemade rabarbertaart met kardemom
Voor 8 tot 10 punten

Homemade rabarbertaart met kardemom

Dit zit in de taart:

  • 180 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kardemomzaadjes, geplet in de vijzel
  • Snuf zout
  • 100 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 170 gr kristalsuiker
  • 30 gr vanillesuiker
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 125 ml melk, op kamertemperatuur
  • Optioneel: poedersuiker en geschaafde amandelen ter garnering

Dit zit in de rabarbervulling:

  • 150 gr rabarber, in stukken van circa 5 cm
  • 2 el kristalsuiker

Dit heb je nodig:

  • Springvorm van circa 24 cm, ingevet
  • Snijplank + mes
  • Beslagkom

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng de bloem, bakpoeder, kardemom en het zout, in een beslagkom.
  3. Doe de roomboter, kristalsuiker en vanillesuiker in de keukenmachine en klop luchtig. Dit kan natuurlijk ook met de hand of met de mixer. Voeg na 2 minuten het ei toe en meng tot een geheel.
  4. Schep het bloemmengsel erbij en voeg beetje bij beetje de melk toe. Meng tot een glad beslag en schenk in de springvorm.
  5. Leg de stukken rabarber nu op het beslag. Strooi de kristalsuiker erover.
  6. Bak de taart 10 minuten op 175 graden. Verlaag de temperatuur na 10 minuten tot 150 graden en bak 40 minuten, tot de taart goudbruin is.
  7. Laat afkoelen in de vorm en garneer met geschaafde amandelen en poedersuiker.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Homemade rabarbertaart met kardemom

Dit vind je misschien ook leuk

  • Rabarbercake met stemgemberRabarbercake met stemgember
  • Indiase Love Cake uit Made in IndiaIndiase Love Cake uit Made in India
  • Zomerse cake met rabarber, aardbeien en kersenZomerse cake met rabarber, aardbeien en kersen
  • Bloedsinaasappelcake met rozemarijnBloedsinaasappelcake met rozemarijn

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: amandel, bakken, kardemom, lente, rabarber, rabarbertaart, suiker, taart, voorjaar

« Gewokte witte asperges met ansjovis + opening van Dé Aspergewinkel
Eerste hulp bij een kater: 5 x anti-katerontbijt »

Reacties

  1. Anja zegt

    17 april 2019 om 08:59

    Hoe blijft die rabarber dan mooi rood bij jou, als ik iets met rabarber maak wordt het altijd bruin, terwijl de rabarber rood is als die rauw is

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 april 2019 om 11:40

      Wellicht gaar je hem langer dan ik doe? Voor de foto’s kies ik wel altijd de rabarber uit die zo rood mogelijk is.

      Beantwoorden
  2. Annette zegt

    24 mei 2019 om 18:30

    Super lekker. Verrassend door de toevoeging van de kardemon.
    Ga hem zeker nog een keer maken.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 mei 2019 om 07:55

      Wat leuk om te horen! Ik ben zelf ook dol op die combi! Lieve groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
  3. Jan zegt

    29 mei 2019 om 21:46

    De rabarber zakte bij mij naar beneden en verdween in de taart. Hoe bleef het bij jou wel bovenop liggen?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 mei 2019 om 07:54

      Hoi Jan, bij mij zakt de rabarber er ook een beetje in hoor. Dat is op zich geen probleem. Mijn taart is wel vrij plat en de stukken rabarber wat dikker waardoor ze nog goed zichtbaar zijn. Hoe vond je de taart? Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
      • Jan zegt

        30 mei 2019 om 08:20

        Dank voor je reactie.
        De smaak is heerlijk!
        Ik maakte overigens ook jouw muffin recept met rabarber en die waren zalig!
        Fijne dag en hartelijke groet

        Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok