BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // Toast met ansjovis

31 december 2014 door Stefanie Reageer

Toast met ansjovisWil je een lekker hapje voor bij de borrel maken? Ga dan voor deze toast met ansjovis. Dit is misschien wel het meest eenvoudige tapasgerecht wat ik in mijn hele leven gegeten hebt. Meer dan toast en ansjovis is het niet. De eenvoud doet het hem. Dat het dan ook nog eens zo gemaakt is, lijkt me alleen maar een voordeel.

Ansjovis

Ansjovis hebben wij altijd in huis. Het liefst meerdere blikjes. De smaak is heftig en niet iedereen is er zo gek op zoals Ruben en ik dat zijn. De zoute visjes eten wij ook gerust zo uit het blikje. Een eenvoudige pastasaus met verse tomaten maak je net wat specialer door er ansjovis door te doen, maar ook tonijnsalade vind ik extra lekker met ansjovis. Natuurlijk heb je ook de verse ansjovisjes die heerlijk zijn. Pittig in olijfolie of met een salsa verde.

Ben jij net als ik zo gek op ansjovis en op tapas? Probeer dan deze toast met ansjovis eens te maken. Want echt, het is zo gepiept!

Vind je dit een lekker recept? Dan zijn de sissende garnalen en de Spaanse gehaktballetjes ook wel wat voor jou! Combineer deze drie en je waant je even in een Spaanse tapasbar. 

Voor bij de borrel // Toast met ansjovis
Voor 4 personen

Toast met ansjovis

Dit zit erin:

  • 8 plakken witbrood, ik heb voor ongesneden witbrood in bolvorm gekozen
  • 2 of 3 blikjes ansjovis op olijfolie

Dit heb je nodig:

  • Grill
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de grill van je oven voor op de hoogste stand en grill de plakken brood aan beide kanten tot ze goudbruin zijn.
  2. Laat het brood kort afkoelen en beleg ze met de ansjovis. Aan jou de keus hoeveel ansjovis je op de toast legt. Ik gebruik 3 à 4 visjes per halve plak brood.
TIP! Je kunt het de plakken toast insmeren met een stukje knoflook. Super lekker ook, maar niet perse nodig.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Toast met ansjovis

Dit vind je misschien ook leuk

  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel
  • Voor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaasVoor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaas
  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsaladeVoor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel Tags: ansjovis, Borrelhappen, brood, tapas, toast, voor bij de borrel

« Voor bij de borrel // Sissende garnalen
HAPPY NEW YEAR! & Little Spoon goes Healthy »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok