BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // Sissende garnalen

29 december 2014 door Stefanie 8 Reacties

Sissende garnalenIn Madrid at ik deze sissende garnalen voor het eerst. Dit eenvoudig tapas gerecht is eigenlijk niet meer dan garnalen geserveerd in gloeiend hete olie met knoflook en een rood pepertje. Maar lekker dat het is… Lees snel verder voor het recept.

Tapas, mezzes, antipasti

Je maakt me heel gelukkig met een tafel vol tapas. Niet alleen met tapas maar ook met mezzes, antipasti of een deelplank met kaasjes, smeersels en brood ben ik dol blij. Het leukste aan een tafel vol met hapjes vind ik het delen met elkaar en natuurlijk heel veel verschillende dingen proeven. Als er naast hapjes dan ook nog een fles wijn to share is, voel ik mij on top of the world.

In 2014 ben ik met mijn vriendin Anne een lang weekend naar Madrid geweest. Madrid is natuurlijk een paradijs voor een tapas lover als ik. We hebben eigenlijk niets anders gedaan dan tapas gegeten. Van tapasbar naar tapasbar en onderweg wat sightseeing. Wat mij betreft de ideale invulling van een citytrip. Ik wil ook echt wel wat bekijken. Een mooi gebouw, iets cultureels of iets historisch, maar eerlijk gezegd ben ik snel verveeld. Bij mij ben je aan het verkeerde adres als je uren schilderijen wil analyseren in een museum of de bouwstijl van een gebouw wil bespreken. Een menukaart kan ik daarentegen wel uren analyseren, of lange gesprekken hebben over al het lekkers dat ik gegeten heb, de ingrediënten waar het gerecht van gemaakt is of een speurtocht doen naar dat ene leuke tentje die ik gezien wil hebben.

Sissende garnalen

Magische eenheid

Al eerder heb ik met jullie het recept voor Albondigas, oftewel Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus gedeeld. Zo’n typische Spaans tapasrecept. We aten in Madrid ook sissende garnalen bij een tapasbar in een drukke straat. Stel je weinig voor van de tapasbar. Het zag er eigenlijk niet uit. We werden bediend door een oud baasje en bestelden de sissende garnalen. En sissen deden de garnalen. Ze werden geserveerd in gloeiend hete olie. Meer dan garnaal, olie, knoflook en een rood pepertje was het ook niet, maar deze vier bij elkaar is een soort magische eenheid. Ik doop ze om tot de Spaanse vier Musketiers.

Dit moest ik natuurlijk zelf proberen. Toen ik nog wat garnalen over had na het maken van deze pasta met garnalen, spinazie en homemade pesto heb ik zelf de sissende garnalen geprobeerd te maken. Ik kan je zeggen, het was heerlijk. Spicy en lekker veel knof. Love it!

Sissende garnalen
Voor 4 personen

Sissende garnalen

Dit zit erin:

  • 500 gr rauwe en schoongemaakte garnalen, ik gebruik gamba’s, maar je kunt ook voor een kleiner formaat garnaal gaan
  • 150 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 of 2 Spaanse peper(s), ontdaan van de zaadlijsten en fijngehakt
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de garnalen met de olijfolie, knoflook en Spaanse peper in een ovenschaal en laat goed heet worden in de oven.
  3. Na 15 – 20 minuten als de garnalen roze zijn en de olie begint te bubbelen is dit heerlijke gerechtje klaar. Serveer de sissende garnalen met lekker vers en knapperig stokbrood. Je kunt dan met het brood in de knoflookolie doppen.
TIP 1! Houd je net als ik ook van een tafel vol tapas? Maak dan ook eens de Spaanse gehaktballetjes die ik al eerder online zette.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Sissende garnalen

Dit vind je misschien ook leuk

  • Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolieVoor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie
  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel
  • Witte bonenhummusWitte bonenhummus
  • Voor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaasVoor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaas

Categorie: Recepten, Voor bij de borrel Tags: borrelen, Borrelhappen, garnalen, hapjes, knoflook, tapas, voor bij de borrel

« Pasta met garnalen, spinazie en pesto
Voor bij de borrel // Toast met ansjovis »

Reacties

  1. Andrea - 4pure zegt

    30 december 2014 om 19:11

    Mooie foto! Inderdaad is dit een heerlijk gerecht. Ik maak ze vaak op deze Wijze! Maar ja ik eet dan ook graag tapas net als jij. Spanje is wat dat betreft echt een heerlijk land om naar toe te gaan als food liefhebber

    Beantwoorden
    • littlespoon zegt

      30 december 2014 om 23:44

      Dank je wel! Spanje is echt een walhalla voor foodies inderdaad. De overdekte markten waar je kunt borrelen en lekkere hapjes kunt scoren vind ik ook zo fijn.

      Beantwoorden
  2. Joop Butz zegt

    14 november 2016 om 16:21

    Super gerecht voor een zwoele zomeravond, doet me denken kanaria restaurant all poellpo.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 november 2016 om 13:20

      Ik verlang direct weer naar de zomer!!

      Beantwoorden
  3. Willy zegt

    26 maart 2017 om 12:11

    Ik heb gisteren dit recept gemaakt. Het was heerlijk. Ik had pittige garnalen in een restaurant gegeten. Tja, dit moest ik zelf ook eens maken? En de garnalen smaakte net zo lekker als in het restaurant. Dit is voor herhaling vatbaar, ik ben gek op garnalen. Bedankt voor het plaatsen.

    Beantwoorden
  4. mieke zegt

    4 juni 2019 om 14:57

    heerlijk gerecht, ik maak ze regelmatig bij bezoek met n heerlijk glas wijn.
    lekker makkelijk recept, kan niet mislukken.

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok