Maak deze pasta met garnalen, spinazie en pesto, als je net als ik dol bent op alles uit de zee. Het gerecht staat ook nog eens super snel op tafel. Klinkt goed toch?
Vismeisje
Garnalen, kreeft, krab, oesters, kokkels, scampi’s, ik hou van alles wat ook maar een schaal of een schelp heeft. Voor een plateau fruits de mer kun je me ’s nachts wakker maken en een bord oesters met een glas bubbels voelt elke keer weer als een feestje. Al als klein kind had ik een zwak voor schaal- en schelpdieren. Ik vertelde al eens dat ik vroeger liever een garnalencocktail at, dan een kindermenu met frietjes en een snack. Toen ik een jaar of 3 was riep ik ook dat ik in mijn vorige leven in een viswinkel werkte. Tja dit kan geen toeval zijn. Geboren in de provincie Zeeland, vissen van sterrenbeeld en in mijn vorige leven werkzaam in een viswinkel. Ik ben gewoon een vismeisje. Viswijf klinkt een beetje raar, vind je ook niet?
Workshop latte art en pasta maken
In dit recept komen mijn grote liefde voor garnalen, knoflook en pasta samen. De credits voor dit gerecht gaan overigens wel naar Vapiano. Een Italiaanse restaurantketen met vestigingen verspreid door Nederland. Op 24 september van dit jaar was ik daar voor een workshop latte art en pasta maken. Gewonnen via één van mijn favoriete foodblogs Uit Paulines Keuken. Toen ik een pasta mocht uitkiezen om te maken, was het voor mij al snel duidelijk. Het werd de pasta met garnalen. Het leuke is, dat de pasta echt zo gemaakt is. Terwijl de spaghetti kookt, bereid je de garnalen. Binnen een kwartiertje is het tijd om te eten. Klinkt goed toch?
Oh my!
Nadat ik deze pasta maakte bij Vapiano, heb ik er nog vaak watertandend aan terug gedacht. Het stond al op mijn to-do-list om hem na te maken, maar het kwam er maar niet van. Tot vorige week. Oh my! Te lekker gewoon. Gebruik wel verse pesto voor dit gerecht. Echt doen hoor! Je kunt mijn eenvoudige recept voor groene pesto gebruiken.
Pasta met garnalen, spinazie en pesto
Voor 4 personen
Dit zit erin:
- 350 gram pasta naar keuze, ik heb linguine gebruikt
- 20 rauwe garnalen zonder schaal
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode peper, zonder zaadlijsten en fijngehakt
- 1 ui, gesnipperd
- 15 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 125 milliliter slagroom
- Drie grote handen spinazie
- 4 eetlepels pesto
- Parmezaanse kaas, geraspt
- Olijfolie
Dit heb je nodig:
- Pan
- Wok
Zo maak je het:
- Kook de pasta gaar zoals op de verpakking staat aangegeven.
- Verhit olijfolie in een grote wok en bak hierin de garnalen aan beide kanten.
- Als de garnalen roze worden voeg je de ui, knoflook en de rode peper toe. Bak deze nog even mee.
- Voeg nu de slagroom en een paar eetlepels Parmezaanse kaas toe. Verwarm voor een paar minuten.
- Doe daarna de cherrytomaatjes, spinazie en pesto toe. Roer alles door elkaar. Zodra de spinazie enigszins geslonken is, schep je de linguine in de pan. Meng alles goed.
- Schep de pasta met garnalen op het bord en maak af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas.
Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.
Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter
Talitha zegt
Hmm, dat ziet er heerlijk uit! Ik ga het een keertje proberen! (:
littlespoon zegt
Thanks!! Ben benieuwd wat je ervan vindt. X
Sanny Leijnse zegt
Het lijkt me verrukkelijk,al dat Zeeuwse spul op mijn bord.
En met de gedachten aan Italië ,moet dat zeker lukken.
littlespoon zegt
Wat leuk om te horen! Als het zeekraalseizoen is heb ik nog een heerlijk recept met garnalen en zeekraal.
Caroline zegt
Pasta met garnalen en pesto zonder poespas vanavond gemaakt en het was echt weer super lekker! Zelfs kids hebben hun bordje leeg gegeten! Ok, geen garnalen maar toch. Dit recept ga ik zeker vaker maken mmmhhh
littlespoon zegt
Trots op L&L!! Blij dat jullie er heerlijk van hebben gegeten! X
Maxime zegt
Net op. Super lekker!