BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // Tortilla met chorizo en geitenkaas

20 april 2017 door Stefanie 2 Reacties

Tortilla met chorizo en geitenkaasGa je borrelen met hapjes? Maak dan eens deze tortilla met chorizo en geitenkaas! Super lekker. Lees snel verder voor het recept.

Borrelcultuur

Borrelen is toch wel één van mijn meest favoriete bezigheden. En dan niet per se voor de drankjes. Hoewel ik echt geen nee zeg tegen een goed glas wijn of met zorg gemixte G&T, maar het zijn vooral de hapjes waar mijn hartje sneller van klopt. Kleine stukken van het één of het ander. Van alles proeven, broodjes besmeren, kaas aansnijden en plakjes gedroogde worst eten. Toen ik laatst op roadtrip was door België en Frankrijk viel me op dat je daar een veel mindere borrelcultuur hebt dan in Nederland. De Belgen en Fransen lunchen uitgebreider en drinken daarom aan het einde van de middag wel een glas wijn, maar zonder die door mij geliefde borrelplank. Althans, dit is mijn eigen verklaring. Wie weet kan het wel, maar de tafeltjes, zijn op wat glazen na, verdacht leeg.

Tortilla met chorizo en geitenkaas

Borrelplanken

Zodra ik in een restaurant of op een terras iets te drinken bestel, wil ik ook iets eten. Dat hoort nou eenmaal. Vind ik dan. Ook thuis maak ik graag borrelplanken. Ik scharrel wat in de kasten, duik de koelkast in en stel iets samen, met wat er is. Soms doe ik wat meer moeite. Net als laatst, toen ik deze tortilla met chorizo en geitenkaas bereidde voor de paasfolder van Agrimarkt. Oh wat was dat lekker. Je kunt het ook als avondeten serveren, maar ik kies ervoor om er kleine blokjes van te snijden voor bij de borrel.

De chorizo bak ik eerst kort aan en dat zorgt voor zoveel smaak. Combineer dat met ui, gegrilde paprika, wat aardappel en zachte geitenkaas. Je weet niet wat je proeft. Die laatste vervang je trouwens net zo makkelijk voor Manchego. Glas cava erbij en genieten maar!

Tortilla met chorizo en geitenkaas
Voor 24 stukjes

Tortilla met chorizo en geitenkaas

Dit zit erin:

  • 100 gr chorizo, in blokjes
  • 1 ui, in halve ringen
  • 6 eieren
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 5 takjes platte peterselie, enkel de blaadjes fijngehakt
  • 100 gr gegrilde paprika uit een pot, in blokjes
  • 450 gr voorgekookte aardappelblokjes
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Koekenpan
  • Bord met keukenpapier
  • Kom

Zo maak je het:

  1. Kook de aardappelblokjes in 8 minuten beetgaar.
  2. Bak de chorizo 3 minuten in een droge koekenpan. Haal uit de pan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
  3. Fruit in het overgebleven vet de uien. Voeg de aardappelblokjes toe en bak kort mee. Schep de chorizo terug in de pan en bak nog eens 3 minuten.
  4. Klop ondertussen de eieren met de gegrilde paprika, platte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  5. Verdeel de helft van de zachte geitenkaas over de aardappel en schenk daarna het eiermengsel in de pan. Verdeel nu de rest van de geitenkaas over de tortilla.
  6. Zet het vuur laag. Bak de tortilla, met het deksel op de pan, in zo’n 30 minuten gaar of tot de bovenkant helemaal gestold is.
  7. Haal de tortilla met chorizo uit de pan en snijd in blokjes.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Tortilla met chorizo en geitenkaas
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolieVoor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie
  • 3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel3 x Spaanse pinchos voor bij de borrel
  • Voor bij de borrel // Mini saucijzenbroodjesVoor bij de borrel // Mini saucijzenbroodjes
  • Eiersalade met knapperige ParmahamEiersalade met knapperige Parmaham

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags:borrelhapje, Borrelhappen, chorizo, Pasen, tapas, tortilla, voor bij de borrel

« Pitnick’s Coffee & Lunch Café in Renesse
Gewokte witte asperges met ansjovis + opening van Dé Aspergewinkel »

Reacties

  1. Jolanda zegt

    19 november 2017 at 11:51

    Leuk recept en ruikt heerlijk! Helemaal gelukt tot ‘haal de tortilla met chorizo uit de pan en snij in blokjes’ ? Hoe krijg jij dit heel uit de pan? Tips zijn welkom!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      29 november 2017 at 09:51

      Haha ja dat kan een uitdaging zijn. Probeer het eens met een bord wat je op de pan legt. Daarna de pan voorzichtig omkeren en de tortilla ligt op het bord.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon