BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

23 juli 2016 door Stefanie 6 Reacties

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsaladeDeze perziken gevuld met makreelsalade zijn een souvenir aan mijn vakantie aan de Portugese Algarve. Ze zijn zo lekker voor bij een zomerse borrel of als voorgerecht. Naast heel veel inspiratie naam ik ook nog een hoop spullen mee naar huis. Het kopen-kopen-kopen monster wakkert aan. Vandaag vertel ik erover. Ik ben benieuwd of het herkenbaar is voor jou?!

Portugal

Behangen met armbandjes met kraaltjes, schelpjes en vrolijke kleurtjes stap ik uit het vliegtuig. Aan mijn arm bungelt een vrolijke strandtas met vissen. Aan mijn voeten bohemian sandaaltjes waar ik ik de show mee steel. Denk ik dan. In mijn koffer servies. Portugese kopjes en schalen in de vorm van vissen. Op mijn hoofd een crème kleurige fedora hoed. Ziet er misschien chique uit. Hoop ik, maar het hoofddeksel is gemaakt van 100 % papier. Oh en dan vergeet ik nog de grote doeken met olifanten die we als strandlaken gebruikten. Je verwacht ze in Thailand maar ook in Portugal zijn ze dol op olifantprint. Net als ik. I love olifanten.

Mijn vakantie aankopen in een notendop. Zodra ik voet aan wal zet in een vreemd land wakkert het kopen kopen kopen monster in mij aan. De kraampjes met jurkjes van kant en flodder broeken trekken mijn aandacht en mijn oog wordt getrokken naar alle standjes met bling bling. Ik geef toe, ik ben een verzamelaar en ekster in één. En weet je? Ik vind het heerlijk. Ik herinner me nog goed een vakantie in Thailand. Ik shopte er een heel nieuwe garderobe bij elkaar. Onder het mom van zo lekker goedkoop. Elke dag droeg ik iets van mijn nieuw verworven waar. Eenmaal thuis belandde het in de kast om er nooit meer uit te komen.

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsaladeInmiddels ben ik acht jaar ouder en zoveel volwassenere. Ook weer iets wat ik vind. Ik denk iets beter na over wat ik mee naar huis neem. Koop niet meer alles wat op mijn pad verschijnt, met als resultaat dat ik thuis ook nog dolblij ben met alle souvenirs. Verstand komt met de jaren. Dat blijkt wel weer.

Voor bij de borrel

De leukste souvenirs zijn eigenlijk niets materieels, maar de herinneringen, de ervaringen en avonturen. En natuurlijk al het lekkere eten bij die leuke tentjes. Gerechten die je proeft, fan van bent en thuis namaakt. Zo ook deze perziken gevuld met makreelsalade. Misschien vind je de combinatie in eerste instantie een beetje gek. Het zoute en zilte van de makreel combineert super met het zachte en zoete van de perzik. Bij een tof Portugees tapasbarretje verscholen in een charmant kronkelstraatje in Olhão bestelden we deze heerlijkheden. Dat smaakte naar meer dus ging ik er thuis mee aan de slag. Het staat zo op tafel en dat is ook wel eens fijn. Je eet de perziken met makreelsalade als hapje bij de borrel, maar ook als voorgerecht misstaan ze niet.

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade
Voor 4 personen

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

Dit zit erin:

  • 4 perziken, gehalveerd, pit verwijderd en geschikt
  • 1 blikje makreel op olijfolie
  • 2 à 3 eetlepels mayonaise
  • Peper
  • Zout
  • Optioneel: een beetje fijngehakte bieslook voor de garnering.

Dit heb je nodig:

  • Kom
  • Lepel
  • Serveerschaal

Zo maak je het:

  1. Pluis de makreel fijn en meng met de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Schep op elke perzik een schepje makreelsalade.
  3. Garneer met een beetje bieslook voor de kleur.
TIP! Deze perziken zijn ook super als voorgerecht.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Griekse gebakken feta (saganaki)Griekse gebakken feta (saganaki)
  • Zelf tonijnsalade makenZelf tonijnsalade maken
  • Zo maak je bietenhummus!Zo maak je bietenhummus!
  • Tonijnboter, lekker voor bij de borrelTonijnboter, lekker voor bij de borrel

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel, Voorgerechten Tags:Borrelhappen, makkelijk, makreel, makreelsalade, perzik, snel, tapas, voor bij de borrel, voorgerecht

« Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing
Super snelle pizza napolitana »

Reacties

  1. Marleen zegt

    26 juli 2016 at 07:51

    Wat een herkenbaar verhaal en. Wat een leuk gerechtje! Zou gerookt makreeltje ook kunnen?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 juli 2016 at 09:39

      Haha gelukkig herkenbaar ;-)! Gerookte makreel kan ook. Misschien nog wel lekkerder zelfs!

      Beantwoorden
  2. Demi | DE KOOKFABRIEK zegt

    28 juli 2016 at 09:34

    Ziet er echt heerlijk uit en heel vrolijk door die geeloranje perziken!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 juli 2016 at 09:38

      Thanks! ?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!