BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

20 augustus 2018 door Stefanie Reageer

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peperEen pastasalade is altijd een goed idee. Vooral met gewokte kokkels, tomaten, groene asperges en rode peper. Vandaag deel ik dit recept, wat ik voor Agrimarkt maakte. En ik vertel je over de blauwe planken op de foto.

Ingebouwde zoekfunctie

Wat vinden jullie van de blauwe planken op de foto? Geweldig toch? Nieuwe ondergronden voor mijn foto’s, maken me echt heel gelukkig. Inmiddels heb ik een ingebouwde zoekfunctie en goed werkende radar als het gaat om stylingspullen. Rommelmarkten afspeuren voor dat ene toffe bordje met blauwe of mintgroene bloemen, op internet zoeken naar verzilverd bestek en op vakantie in de lokale supermarkt eetstokjes en tafelzeil in slaan. Naast die ingebouwde radar heb ik inmiddels dus ook een behoorlijk uit de kluiten gewassen versmalling stylingzooispullen.

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

Verzamelwoede

De één noemt dit ordinaire verzamelwoede, de ander – ik dus – noemt het liever alles doen voor de mooist mogelijke foto. Daar is veel voor geoorloofd. Vorig jaar kochten vrienden van mij een huis. Een echt klushuis uit de jaren ’30 met een interieur wat een mix uit die tijd en de jaren ’70 was. Niet helemaal hun smaak, daarom werd er een hoop gesloopt en uit het huis gehaald. Toen ik voor het eerst een kijkje ging nemen en na de home tour in de tuin stond, viel mijn oog op een grote hoop planken en oud hout.  Allemaal voorbestemd voor een enkeltje stort of haard.

Uit ervaring weet ik nou eenmaal dat hier tussen wel eens pareltjes kunnen zitten. En jawel, ik tussen die donkerbruine tinten spotte ik iets wat wel heel fleurig en zomers was. De planken zoals je op de foto ziet. Her en der in huis stonden er nog wat verspreid. Ik verzamelde het bij elkaar en nam het mee naar huis. Natuurlijk vroeg ik wel eerst even toestemming. Ik zei dat alles geoorloofd was, maar wel met een beetje manieren natuurlijk.

Kokkels

En nu, een jaar later gebruik ik de planken regelmatig voor foodfotografie. Gek genoeg nog niet voor op mijn eigen website. Vandaag dan eindelijk wel. Ik vind het blauw perfect passen bij gerechten met schelpdieren. Dat is ook precies te reden dat ik deze ondergrond uitkoos voor de lauwwarme pastasalade met kokkels. Met groene asperges, tomaten en rode peper is dit wat mij betreft een super lekker gerecht. Voor in de zomer, maar je kunt het natuurlijk ook warm eten in de winter. Ga je dit recept maken? Laat je het me dan weten?

Ben je dol op kokkels? Dan vind je deze kokkels met orzo en spaghetti met kokkels en zeekraal ook heel lekker.

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper
Voor 4 personen

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

Dit zit erin:

  • 350 gr farfalle
  • 500 gr kokkels
  • Olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 500 gr tomaten, in stukken
  • Peper en zout
  • 150 gr groene asperges
  • 100 ml droge witte wijn
  • Basilicum, naar smaak

Zo maak je het:

  1. Kook de pasta zoals op de verpakking staat.
  2. Spoel de kokkels in water. Gooi de exemplaren die openstaan weg als ze niet dicht gaan als je erop tikt. Laat goed uitlekken.
  3. Zet een wok op het vuur en laat goed heet worden. Giet hier een flinke scheut olijfolie in en bak de knoflook, rode peper en de stukjes tomaat. Houd goed in beweging, zodat de knoflook niet verbrand.
  4. Voeg de groene asperges toe en bak enkele minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Zodra de tomaten uit elkaar vallen doe je de kokkels en de witte wijn in de pan, deksel erop en een paar minuten op hoog vuur laten staan. De schelpjes gaan nu open. Wel af en toe de pan schudden.
  6. Roer goed en als laatste doe de pasta erbij.
  7. Schep de pastasalade op een schaal. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en verdeel er basilicumblaadjes overheen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Lauwwarme pittige pastasalade met kokkels, groene asperges, tomaten en rode peper

Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gebakken kabeljauw met frisse rijstsaladeGebakken kabeljauw met frisse rijstsalade
  • Pasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraalPasta met een Zeeuws tintje // spaghetti met kokkels en zeekraal
  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
  • Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicumLente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum

Categorie: Hoofdgerecht, Recepten, Salades Tags: agrimarkt, basilicum, groene asperges, kokkels, pasta, pastasalade, rode peper, salade

« Kippendijspiesjes van de barbecue met gegrilde little gem en zelfgemaakte aioli
Amandeltaartje met zwarte kersenjam »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok