BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frisse frambozencheesecake

13 mei 2018 door Stefanie Reageer

Frisse frambozencheesecakeDeze frisse frambozencheesecake valt eigenlijk altijd wel in de smaak. Je bent zelf vrij om je eigen favoriete koekje voor de bodem te kiezen. Voor deze cheesecake maakte ik een bodem van San Francisco biscuits en havervlokken. Bovenop een frisse saus van frambozen.

Geen bakwonder

Ik vertel het wel vaker. Ik ben absoluut geen bakwonder. Als ik Heel Holland Bakt kijk, schiet ik spontaan in de stress bij het idee dat ik zelf al die ingewikkelde zoete creaties moet bakken. Het precieze werken, daar gaat het mis. Bloem afwegen, boter wel of niet op kamertemperatuur, spatelen voor luchtigheid in plaats van roeren. Ik neem het allemaal niet zo nauw. En dat merk ik regelmatig aan mijn baksels.

frisse frambozencheesecake

Een ingestorte cake of bananenbrood. Die laatste is dan zo compact, dat het voelt alsof er een steen op je maag ligt, als je een hap het genomen. Verbrande buitenkanten en kleffe binnenkanten. Koekjes die één grote koek worden op de bakplaat. Een taart die plakt aan de bakvorm omdat ik ben vergeten de voel in te vetten.

Cheesecake

Zo’n cheesecake, als die ik vandaag met je deel, is iets makkelijker voor mij. Dat maakt het maken ervan ook direct een stuk leuker. Ik word behoorlijk chagrijnig als iets mislukt en dat is voor niemand leuk natuurlijk ;-). Aan deze frisse frambozencheescake kan weinig mis gaan. Je maakt een bodem van koekjes, havermout en boter. Daarom een mix van roomkaas en slagroom. Bovenop een frisse saus van frambozen. Hier is overigens geen extra suiker aan toegevoegd. Ben je een zoetekauw? Schep er dan 75 gram kristalsuiker door.

Frisse frambozencheesecake
Voor 8 tot 10 punten

Frisse frambozencheesecake

Dit zit erin:

  • 175 gr roomboter
  • 225 gr biscuits, bijvoorbeeld San Francisco van Verkade
  • 100 gr havervlokken
  • 400 gr roomkaas
  • 75 gr kristalsuiker
  • 200 ml slagroom (om zelf op te kloppen)
  • 400 frambozen, vers of diepvries

Zo maak je het:

  1. Smelt de roomboter in een steelpannetje. Maal de biscuit fijn in de keukenmachine. Rooster de havervlokken in een droge koekenpan, tot ze iets donkerder kleuren.
  2. Voeg zowel de havervlokken als de fijngemalen biscuit bij de roomboter. Meng goed.
  3. Schep daarna alles op de bodem van een ingevette springvorm. Druk de biscuitbodem goed aan en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet 1 uur in de koelkast om te laten opstijven.
  4. Maak ondertussen de vulling. Klop de slagroom op, maar niet te stijf. De slagroom moet in pieken omhoog blijven staan.
  5. Meng de roomkaas met de helft van de opgeklopte slagroom en de suiker. Als deze gemengd zijn, spatel je de rest van de slagroom erdoor. Zodra er een glad mengsel ontstaat, schep je deze bovenop de koekbodem. Zet nu circa 2 uur in de koelkast.
  6. Prak de frambozen met een vork, zodat er een grove saus ontstaat.
  7. Ga met een mes langs de rand van de cheesecake en haal voorzichtig de springvorm los. Schep nu de frambozen er bovenop en snijd de taart in punten.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

frisse frambozencheesecakeIn samenwerking met Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Zelfgemaakte lemon cheesecakeZelfgemaakte lemon cheesecake
  • Havermoutkoekjes met kokosHavermoutkoekjes met kokos
  • Uitbundige pindakaas cheesecakeUitbundige pindakaas cheesecake
  • Chunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurtChunky kaneelgranola met kokosflakes, Hero Frambozen minder zoet en Griekse yoghurt

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: biscuits, cheesecake, frambozen, frambozencheesecake, havermout, koekjes, roomkaas

« Gin fizz met citroengras
Auberginepakketjes aan een spies gevuld met halloumi »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok