BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zelfgemaakte lemon cheesecake

21 augustus 2016 door Stefanie Reageer

Lemon cheesecake Zoet, zout en zuur, je proeft het allemaal in deze lemon cheesecake. Het maken ervan is super simpel, maar lekker dat het is! Vandaag deel ik het recept met je.

Mislukking

Hoewel ik er echt dol op ben, bak ik niet vaak een cheesecake. Of nou ja, bakken, dat is het natuurlijk niet echt. Voor mij ideaal, want ik heb nog al eens dat taarten mislukken. Vooral wanneer ik zelf experimenteer. Dat gaat perfect bij alles wat hartig is, maar zodra er suiker aan te pas komt, is het voor mij verstandig om niet te emmeren met ingrediënten. Het mooie van deze lemon cheesecake is eigenlijk dat er weinig mis kan gaan.

Lemon cheesecake

Dikke koekjesbodem

Een paar weken geleden at ik een stuk bij een pluktuin in het Zeeuwse Looperskapelle. Het was niet voor het eerst in mijn leven dat ik een lemon cheesecake at, maar wel dat ik dacht ‘dit ga ik ook maken.‘ Ik analyseerde de cake op wat er inzat. Dat was in feite zo gepiept, dus het klinkt interessanter dan het echt was hoor. Een paar weken later ging ik zelf aan de slag. Voor de bodem koos ik havermoutkoekjes. Vroeger heetten die country koekjes bij Albert Heijn. De koekjesbodem vind ik stiekem het lekkerst, dus die maak ik dan ook lekker dik. Weinig koek en veel roomkaas, kan ook hoor, maar ik mis dan het knapperige. De vulling hield ik eenvoudig en bovenop homemade lemon curd. Dat kan ook kant-en-klaar, maar zelf maken is wel lekkerder. Het is zo gepiept, maar kost alleen wat wachttijd.

De lemon cheesecake die ik bij de pluktuin at, had enkel lemon curd in het midden tot ongeveer een paar centimeter vanaf de rand. Ik snapte niet zo goed waarom niet de hele taart onder zo’n heerlijk laag curd zat. Nu snap ik dat en als je naar de foto kijkt, jij misschien ook wel. De lemon curd wordt wat vloeibaarder en gaat lopen. Ik vind dat geen probleem. Wil je dat nou niet? Doe dan zoals bij de pluktuin.

Lemon cheesecake
Voor 12 punten

Lemon cheesecake

Dit zit erin:

  • Zelfgemaakte lemon curd
  • 300 gram havermoutkoekjes
  • 200 gram roomboter, gesmolten
  • 600 gram verse roomkaas
  • 150 gram suiker
  • 300 milliliter slagroom

Dit heb je nodig:

  • Springvorm + bakpapier
  • Keukenmachine
  • Garde
  • 2 beslagkommen

Zo maak je het:

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met roomboter. Doe de havermoutkoekjes in de keukenmachine en maal tot fijne kruimels.
  2. Roer de gesmolten roomboter erdoor en schep de kruimels in de springvorm.
  3. Druk de koekjesbodem aan met de achterkant van een lepel of met je handen, zodat hij mooi glad is.
  4. Zet de bodem 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Ga nu aan de slag met de vulling. Doe de roomkaas, samen met de suiker, in een beslagkom. Roer tot de twee gemengd zijn.
  6. Klop in een andere kom de slagroom op zodat hij in zachte pieken blijft staan.
  7. Spatel de helft van de slagroom door de roomkaas. Als het goed gemengd is, voeg je de andere helft toe.
  8. Schep het mengsel op de koekjesbodem, dek af en zet minstens 3 uur in de koelkast. Liever nog wat langer.
  9. Haal de cheesecake uit de springvorm en besmeer met de lemoncurd. Gebruik zoveel als jij zelf lekker vindt. Wil je dat de lemoncurd niet over de taart loopt? Smeer het dan enkel in het midden.
TIP! De cheesecake bewaar je maximaal 3 dagen in de koelkast.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Lemon cheesecake

Dit vind je misschien ook leuk

  • Uitbundige pindakaas cheesecakeUitbundige pindakaas cheesecake
  • New york cheesecake met chocoladeNew york cheesecake met chocolade
  • Frisse frambozencheesecakeFrisse frambozencheesecake
  • Zelf pindakaas maken + 2 lekkere variatiesZelf pindakaas maken + 2 lekkere variaties

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:cheesecake, havermoutkoekjes, lemon cheesecake, lemon curd, makkelijk, roomkaas, taart, zelf maken

« Snelle penne arrabiata + kitsch paleis dankzij Marktplaats
Chinese pannenkoekjes met gerookte zalm en hoisindip »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!