BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Goddelijke gemberkoekjes

28 juni 2015 door Stefanie 4 Reacties

Goddelijke gemberkoekjesKen je dat? Van die avonden die een beetje uit de hand lopen? Postief dan wel hoor. Van die avonden waarop je hard roep ik maak het niet te laat of na twee drankjes ben ik weer thuis hoor. Zo’n avond had ik een tijdje geleden. Met vriendinnen An en Fen sprak ik af om G&T’s drinken en uitgebreid bijkletsen bij Brasserie Jong. Eerlijk is eerlijk, gewoon één van mijn favoriete bezigheden. Zowel nippen aan G&T’s als wel en wee bespreken met vriendinnen. Als ik die twee aan elkaar koppel, dan kan het leven niet veel beter. Onverwachtse avonden zijn het gezelligste. Vroeg in de ochtend rolde ik het huis binnen. Dat borrelen verruilden we voor een nachtje dansen. Die gezellige avonden gaan vaak gepaard met een onaangenaam bezoekje van de man met de hamer de volgende dag. En ja hoor dat was ook deze keer het geval. Op zulke dagen heb ik altijd ongelofelijk veel behoefte aan een vette hartige hap. Kaas. Veel kaas. Nog meer kaas. Oh, wel gesmolten natuurlijk.

Goddelijke gemberkoekjes

Kaasvervanger

Een onverwachtse en uit de hand gelopen borrel, betekent dus ook een onverwachtse hang-over. Eigenlijk niet heel handig aangezien ik met vriendin Lucia had afgesproken om naar de kapel te gaan waar ik in september het ja-woord geef. Attent als ze is, had Lucia een pot goddelijke gemberkoekjes mee. Nog geen hap door mijn keel, maar ik wilde de koekjes natuurlijk wel proeven. Al was het alleen maar om Lucia een plezier te doen. Na een hap van zo’n goddelijk koekje was ik op slag mijn altijd geliefde kaas vergeten. Man, wat lekker. Zout, zoet en dan die gember smaak. Is het niet zo dat gember ook heel goed is om je maag een beetje tot rust te brengen? Ik denk dat ik serieus direct de helft van de pot met koekjes leeg at. Als een koekje dat effect op je heeft, mag het echt goddelijk heten.

Ik vroeg het recept natuurlijk en ging zelf aan de slag met deze heerlijkheden. Als ik ergens zo enthousiast over ben moet ik dat wel met jullie delen. En dat doe ik dan ook gewoon. Het perfecte koekje naast de koffie, thee of in combinatie met een kater. Hij smaakt altijd fantastisch. Ik waarschuw je alvast, dat je het niet laat bij één koekje zodra je geproefd hebt.

Goddelijke gemberkoekjes

Goddelijke gemberkoekjes
Voor 40 tot 50 koekjes

Dit zit erin:
200 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram witte basterdsuiker
250 gram bloem
Snuf zout
1 eetlepel vanillesuiker
1 eidooier, losgeklopt
50 gram kristalsuiker
1 potje stemgember, potje van 240 gram, gemberbolletjes gehakt

Zo maak je het:
Doe de boter, suiker en het zout in de keukenmachine en meng. Voeg daarna de bloem toe en laat de keukenmachine draaien tot je deeg een bal wordt.

Haal het deeg uit de keukenmachine en verpak het in huishoudfolie. Laat ongeveer een uurtje in de koelkast rusten.

Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een vierkant. Houd 25 bij 25 centimeter aan. Voor we de stukjes gember over de koekjes verdelen, smeer je eerst het deeg in met wat losgelopte eidooier.

Verdeel nu de gember erover. Zorg dat de gember mooi verdeelt over het deeg. Smeer nu de rest van de eidooier over de stukjes gember en strooi als laatste de kristalsuiker erover.

Leg het deeg nog even in de koelkast om op te stijven. Dat maakt het snijden van de koekjes een stuk makkelijker. Snijd de koek daarna met een natgemaakt mes in vierkantjes van 3 bij 3 centimeter.

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak de in 15 tot 20 minuten goudbruin.

De koekjes komen een beetje taai uit de oven. Laat ze even afkoelen en je hebt heerlijke knapperige en goddelijke gemberkoekjes.

TIP! Bewaar de koekjes in een trommel of glazen pot om ze goed te houden. De vraag is wel of je ze zo lang kan bewaren.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Goddelijke gemberkoekjes

Dit vind je misschien ook leuk

  • KarameltaartjesKarameltaartjes
  • REVIEW: Brasser’s Korenmolen en taart met aardbeienREVIEW: Brasser’s Korenmolen en taart met aardbeien
  • Brownie met salted caramelBrownie met salted caramel
  • Taartjes en theeleuten bij De Juf in MiddelburgTaartjes en theeleuten bij De Juf in Middelburg

Te vinden onder:Recepten, Taartjes en andere zoetigheid

« Groene salade met romige tahindressing en eetbare bloemen
Zelf olie blenden in de Blend Bar »

Reacties

  1. Elien - Een bord vol zegt

    28 juni 2015 at 20:03

    Hmm die koekjes zien er echt heeeel errug lekker uit! Smaken ze sterk naar gember of eerder een lichte toets van? :) Ik heb ook gemberkoekjes op de blog staan maar die van jou zien er toch nog van een niveautje hoger uit haha :D

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      1 juli 2015 at 10:09

      Dank je! Ik vind persoonlijk dat ze niet heel sterk naar gember smaken. Stemgember is best zoet. Die bolletjes snack ik zo weg haha. Benieuwd of je ze een keer gaat maken!

      Beantwoorden
  2. Caatje zegt

    1 juli 2015 at 19:34

    Oh my, zou dat potje zo leeg kunnen eten. Wat ziet het er verrukkelijk uit! Nu nog tijd vinden om ze te maken xxxx

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      2 juli 2015 at 06:48

      Ze zijn echt super lekker. En ja als je ze bakt, dan is die pot zo leeg. Haha! xxx

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon