BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zelf olie blenden in de Blend Bar

30 juni 2015 door Stefanie Reageer

Olie Blend Bar by BecelEen paar weken geleden zag ik op de blog Uit Paulines Keuken dat er een olie Blend Bar in de Rotterdamse Markthal zit. Dat leek me wel wat en ik nam me voor om er snel een kijkje te nemen. Vorige week deed ik dat, samen met een paar andere bloggers. Een olie Blend Bar, wat gebeurt daar allemaal? Ik ga je dat nu vertellen.

Slim

Sinds eind mei heeft de Markthal in Rotterdam de eer om een plek te bieden aan de eerste olie Blend Bar ter wereld. In deze tijdelijk bar staat alles in het teken van blenden van oliën. In de olie Blend Bar van Becel zie je dat het op de juiste manier combineren van plantaardige oliën je een bijzonder product oplevert. Olie blenden is eigenlijk iets heel slims. Je krijgt alle goede eigenschappen bij elkaar in één olie. Naast dat, is een blend van verschillende smaken natuurlijk ook gewoon erg lekker.

Olie Blend Bar by BecelOlie Blend Bar by Becel

Master blend

De basis voor alle oliën in de Blend Bar is een master blend ontwikkeld door Becel. Die blend bestaat uit koolzaad-, lijnzaad- en zonnebloempitolie. Dit is ook de basis voor margarine. Plastic zei je? Niet dus. Daarover later meer. De master blend zit boordevol goede eigenschappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van heel veel Omega 3 en Omega 6? Die je nodig hebt om je hart en vatenstelsel gezond te houden. Het maken van de olie gebeurt machinaal in de fabriek natuurlijk, maar in de Blend Bar konden we de old fashion way aanschouwen. Een ouderwetse oliepers laat zien dat je pitjes in een handomdraai – nou eigenlijk heb je er wel wat spierenballen voor nodig – worden omgetoverd tot olie.

We gingen ook zelf aan de slag. Ik heb een blend gemaakt met geroosterde hazelnoot. De basis is de master blend en daar heb ik geroosterde hazelnootolie aan toegevoegd. De smaak is heerlijk en je proeft heel duidelijk hazelnoot.

Olie Blend Bar by Becel

Margarine plastic? Echt niet!

Om nog even terug te komen op margarine en plastic. Van de master blend met een toegevoegd smaakje heb ik ook een margarine spread gemaakt. Geloof mij, in zo’n margarine gaan enkel natuurlijk ingrediënten. Natuurlijk is het proces van margarine niet te vergelijken met het proces van roomboter, maar er zit niets verontrustend in het smeersel. Zou een beetje gek zijn ook eigenlijk. Door de oliën naar keuze met de staafmixer te kloppen ontstaat er een smeerbare margarine. Om dit voor elkaar te krijgen voeg je wel wat water, wortelsap voor de kleur, snufje zout en een beetje citroensap voor de conservering, wat room en verwarmde tropische oliën toe. Even goed mixen, daarna koelen in de ijsmachine en smeren maar. De smaak is goed, maar eerlijk is eerlijk, ik ben en blijf gewoon een grote liefhebber van roomboter.

Olie Blend Bar by Becel Olie Blend Bar by Becel Olie Blend Bar by BecelOm mijn eigen olie te combineren mocht ik shoppen in de Markthal. Yes! Altijd fijn. De geroosterde hazelnootolie is geweldig in een salade met extra belegen geitenkaas, aardbeien en pecannoten. Een scheut in een willekeurug beslag of deeg lijkt me ook heel lekker, dus dat ga ik snel testen.

Olie Blend Bar by Becel

De Blend Bar is nog t/m zondag 19 juli te bezoeken in de Markthal in Rotterdam. Daarna doet de Blend Bar andere Europese steden aan.

Wat is jouw favoriete olie? En waar gebruikt je dat dan voor?

Ben jij al bij de olie Blend Bar geweest? Ik ben benieuwd en laat het me weten! Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Dit vind je misschien ook leuk

  • Monsieur Saucisson in de Martkhal, RotterdamMonsieur Saucisson in de Martkhal, Rotterdam
  • Firma Pickles, RotterdamFirma Pickles, Rotterdam
  • De Bakkerswinkel, RotterdamDe Bakkerswinkel, Rotterdam
  • Taartjes en theeleuten bij De Juf in MiddelburgTaartjes en theeleuten bij De Juf in Middelburg

Te vinden onder:Food reviews, Foodie adresjes, Inspiratie Tags:inspiratie, markthal, olie, Rotterdam

« Goddelijke gemberkoekjes
Kippendijspiesjes volgens Julius Jaspers »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon