BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum

19 maart 2018 door Stefanie 2 Reacties

Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum Als je dol bent op pizza of een hartige taart, vind je deze flammkuchen vast ook lekker. Ik maak er, voor Agrimarkt, een frisse lente variant van, met crème fraiche, erwtjes, spekjes, ei en basilicum. Een gerecht wat perfect past bij je paasbrunch of als hapje bij de borrel.

Leven zonder

Jarenlang heb geleefd zonder hartige taarten, quiches, plaattaarten en flammkuchen. Ik had er geen besef van hoe lekker dit is. En vooral ook hoe makkelijk te maken. Kijk, zo’n leven zonder is te doen, maar ik ben blij dat ik inmiddels een paar jaar geleden deze wereld mocht betreden.

Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum

Oké een beetje dramatisch natuurlijk. Met stiekem een kern van waarheid, want zodra je iets nieuws ontdekt op culinair gebied staat dat bij mij gelijk aan nieuwe smaken en meer plezier in de keuken. Het is leuk om nieuwe dingen te proberen. Nu is het maken van een hartige taart of een flammkuchen, zoals deze helemaal niet zo spannend, maar wel echt mega lekker.

voorjaarstwist

Op vakantie in Frankrijk at ik regelmatig een traditionele flammkuchen. Met crème fraîche, ui en spekjes. Heerlijk hoor, maar omdat de lente en Pasen voor de deur staan, vond ik een voorjaarstwist wel zo gepast. Ik smeerde hartige taartdeeg in met crème fraîche en belegde hem met kort geblancheerde tuinerwtjes en spekjes. Ik brak er eitjes op en garneerde met basilicum. Het eindresultaat is een succes. Een stukje bij de borrel of met een salade als gerecht bij de lunch of brunch.

Lente flammkuchen met crème fraîche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum
Voor 4 personen

Lente flammkuchen met crème fraiche, erwtjes, spekjes, eitjes en basilicum

Dit zit erin:

  • 1 rol quichedeeg van Tante Fanny
  • 150 ml crème fraîche
  • 50 gr doperwtjes
  • 150 gr spekjes
  • 4 eieren
  • Peper
  • Zout
  • Klein bosje basilicum, fijngehakt

Dit heb je nodig:

  • Pan
  • Bakblik
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Blancheer de erwtjes kort en spoel af onder de koude kraan.
  3. Leg het quichedeeg op een bakblik.
  4. Besmeer het deeg met de crème fraîche. Verdeel hierover de erwtjes en spekjes.
  5. Zet de flammkuchen 20 minuten in de oven. Haal eruit, breek de eitjes erop en breng op smaak met peper en zout. Zet nog eens 15 minuten in de oven
  6. Garneer met basilicum en snijd in punten.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Verwarm de oven voor op 190 graden. Blancheer de erwtjes kort en spoel af onder de koude kraan. Leg het quichedeeg op een bakblik. Besmeer het deeg met de crème fraîche. Verdeel hierover de erwtjes en spekjes. Zet de flammkuchen 20 minuten in de oven. Haal eruit, breek de eitjes erop en breng op smaak met peper en zout. Zet nog eens 15 minuten in de oven Garneer met basilicum en snijd in punten.
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Frisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden saladeFrisse frittata met citroen, groene aspergetips, aardappel en kruiden salade
  • Mini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicumMini quiche met gerookte zalm, spinazie en basilicum
  • Old school // 3 x gevulde eierenOld school // 3 x gevulde eieren
  • Bacon en ei bladerdeegtaartjesBacon en ei bladerdeegtaartjes

Categorie: Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Voor bij de borrel Tags: agrimarkt, basilicum, borrel, brunch, crème fraîche, doperwtjes, eieren, flammkuchen, hartige taart, lunch, Pasen, plaattaart, spekjes, tuinerwtjes

« Appel kaneelcake met lobbige room en bramen
Culinaire verrassingen bij Restaurant Kale & de Bril in Goes »

Reacties

  1. Malou | Blonde Blossom zegt

    19 maart 2018 om 08:20

    Ohhh wat heerlijk! Helemaal lente-achtig inderdaad, superleuk gecombineerd ook met die tuinerwtjes en eitjes. Ik ga dit eens proberen te maken! Malou x

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      21 maart 2018 om 10:52

      Wat leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok