BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Voor bij de borrel // Forelmousse op knapperige toast

11 januari 2018 door Stefanie Reageer

Forelmousse op knapperige toastWil je borrelen met een lekker hapje? Maak dan deze forelmousse en smeer het op een knapperig stuk toast. Vandaag deel ik het recept.

Smeersels

Ik ben dol op smeersels. En dan heb ik het niet over dure goedjes die op je gezicht gaan. Nee, dat is meer iets voor een beautyblogger natuurlijk. Alhoewel ik een fijne crème ook wel waardeer. En eerlijk is eerlijk, het is bittere noodzaak als je de dertig bent gepasseerd en alles enigszins in vorm wil houden. In dit geval gaat het dus om smeersels voor op brood. Een dot anti-rimpelcrème op een knapperig toastje lijkt me niet echt een goed idee. Alhoewel er ook mensen zijn die zeep eten, dus ja, waarom geen toastje met crème? Oké nu ben ik wel heel erg slap aan het ouwehoeren. Terug naar de orde van de dag. Of naar de smeersels en lekkers, wat je op je brood/toast/of wat dan ook smeert.

Forelmousse op knapperige toast

Op Little Spoon staan al aardig wat lekkere recepten voor smeersels. Want die passen uitstekend op een borrelplank en laat borrelen nu net één van mijn favoriete bezigheden zijn. Wat dacht je van makreelpaté? Of zalmsalade? Tonijnboter, tonijnsalade? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik typ dit met een knorrende maag, want ik doe een soort van reset periode. Even back to basic met eten. Je snapt vast, dit is afzien. Ik heb zin in alles wat ik hiervoor noemde en nog meer. In kaaskroketten bijvoorbeeld.

Kneuterige zondagmiddag

Deze forelmousse maakte ik op een ander moment. Eind vorig jaar om precies te zijn. We hadden net een kerstboom gekocht. Ook dit jaar paste de boom weer net in mijn smart ;-). Het was zo’n heerlijke kneuterige zondagmiddag, waarbij we de boom versierden en ik ondertussen lasagne maakte. Ik wilde ook nog wat lekkers voor bij de borrel, want een glas wijn is niet compleet zonder snack. Dat vinden jullie ook wel. Toch? Het werd deze forelmousse. Dat bleek zo goed te smaken, dat ik met het weinige licht wat ik had, toch nog even snel een foto maakte. Ik geef direct toe, geen kanshebber voor de prijs foodfoto van het jaar, maar dat maakt niet uit. Zin in een borrel met een smeersel? Ga dan voor deze forelmousse.

Forelmousse op knapperige toast
personen

Forelmousse op knapperige toast

Dit zit erin:

  • 125 gram gerookte forelfilet, grofgehakt
  • 2 el crème fraîche
  • 2 el kappertjes
  • Peper en zout
  • Kneepje citroensap
  • Fijngehakte bieslook voor de

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Staafmixer

Zo maak je het:

  1. Hak de forelfilet fijn met je staafmixer. Voeg de crème fraîche toe en meng tot een egaal geheel.
  2. Schep de kappertjes erdoor.
  3. Breng op smaak met peper, zout en een beetje citroen
TIP! Serveer met plakken stokbrood, die je roostert onder de grill.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Forelmousse op knapperige toast

Dit vind je misschien ook leuk

  • Voor bij de borrel // Gehaktballetjes in ketjapsausVoor bij de borrel // Gehaktballetjes in ketjapsaus
  • Voor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazieVoor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazie
  • Borrelbrood met twee soorten kaas en chorizoBorrelbrood met twee soorten kaas en chorizo
  • Voor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsaladeVoor bij de borrel // perziken gevuld met makreelsalade

Te vinden onder:Recepten, Voor bij de borrel Tags:borrelhapje, crème fraîche, forel, gerookte forel, toast, voor bij de borrel

« Voor bij de borrel // Mini saucijzenbroodjes
HOTELdeBEAUTEL // Tof boetiekhotel in Vlissingen »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon

We gebruiken cookies op onze website om je bezoek nog leuker te maken.Oke, prima!