BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Zoetigheid // Pindarotsjes met kaneel

23 juli 2017 door Stefanie 2 Reacties

Pindarotsjes met kaneelHeb je zin in zoetigheid en chocolade? Maak dan pindarotsjes met gezouten pinda’s en kaneel. Super simpel, maar oh zo lekker. Ik deel het recept met je en vertel over koekjes bij de koffie.

Nederlander

Je vindt me vast een echte Nederlander, maar het koekje bij de koffie – die ik ergens drink – is dus een behoorlijke big deal voor mij. Ik kan me er op verheugen, er van genieten, me er aan ergeren of enorm teleurgesteld zijn. In het buitenland bestaat zo’n koekje on the side niet. Dat vind ik stiekem best jammer. In Portugal bestel je voor een paar cent meer bijvoorbeeld een pastéis de nata bij je espresso. Je snapt, dat doe ik graag.

Friandises

Terug naar dat Nederlandse koekje. Ik vind dat dus echt heel belangrijk is. Dat koekje zegt eigenlijk heel veel over de plek waar je je bakkie drinkt. Mijn hart klopt sneller van zelf gebakken stukjes boterkoek, mini brownies of nou ja alles wat homemade is. Minder vind ik koekjes waar een wikkel rond zit. En dan frou frou en cafe noir in het bijzonder. Bah haha. Waar ik trouwens helemaal wild van word, zijn friandises na je tig gangen menu. Een sterke espresso op tafel en dan verrast worden met huisgemaakte en kleine zoete verwennerijen. Bij Meliefste of Kint & Co gaat dat er zo aan toe.

Pindarotsjes met kaneel

Romige chocolade

Niet zelfgemaakt, maar wat me wel heel enthousiast maakt zijn choco- kaneelamandelen. Bij De Zeeuwse Hemel ligt er een amandel op je schotel. Bedekt met een laag romige chocolade en gehuld in een jasje van kaneel. Dit is zo lekker. In de winkel van dit eetcafé neem ik altijd een zakje mee. Die haalt het niet tot thuis. Meestal eet ik hem in de auto al leeg. Nu was ik vorige week bij Galerie Pop en ontdekte z0’n zelfde lievelingsamandel. Al jaren neem ik me voor om ze zelf te maken. Dat leek me fantastisch.

Hoopjes of bergjes

Ik deed het en het pakte net wat minder uit dan gehoopt en verwacht. Prima om te eten hoor, maar het haalde het niet bij de amandelen die ik in gedachte had. Daarom besloot ik het plan aan te passen. Chocolade en kaneel bleven. De amandelen moesten plaats maken voor gezouten pinda’s. Het werden hoopjes, of bergjes, wat je wilt. Je hoeft niet netjes te werken, dat is fijn in mijn geval. Ik ben toch wat meer van het grovere en robuustere werk. Ambachtelijk bereidde pindarotsjes. Dat klinkt goed hè? Tegenwoordig is alles ambachtelijk. Zelfs massaproductie in de supermarkt. Maar goed, daar gaat het nu niet om.

Heerlijkheden

Deze pindarotsjes zijn alles behalve massaproductie. Zorgvuldig geschept met de hand door ondergetekende. Terwijl de chocolade nog niet helemaal hard is, bedekt met een laagje cacaopoeder en kaneel. Nog even verder koelen en daarna heb je deze heerlijkheden, die zeker weten heel snel op zijn.

Pindarotsjes met kaneel
Voor circa 20 pindarotsjes

Pindarotsjes met kaneel

Dit zit erin:

  • 200 gr chocolade, ik gebruik 100 gr melk en 100 gr puur (70%)
  • 150 gram gezouten pinda’s
  • 1 el kaneel
  • 1 el cacaopoeder

Dit heb je nodig:

  • Pan en kom die tegen hitte kan.
  • Snijplank met bakpapier
  • 2 eetlepels
  • Zeef

Zo maak je het:

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Schep de pinda’s door de chocolade en zorg dat ze allemaal bedekt zijn met een laagje chocolade. Laat 5 minuten staan.
  3. Bekleed ondertussen een grote snijplank met bakpapier.
  4. Maak met twee eetlepels, kleine hoopjes of bergjes van de pinda’s en leg op het bakpapier. Herhaal tot alles op is. Zet circa 30 minuten in de koelkast.
  5. Meng de kaneel en cacaopoeder met elkaar. Verdeel dit met een zeefje over de pindarotsjes en zet terug in de koelkast. De chocolade is nu nog niet helemaal hard, waardoor het mengsel blijft plakken. Je kunt ze er ook doorhalen met je vingers, maar dat vond ik teveel gedoe.
  6. Bewaar de pindarotsjes in de koelkast.
TIP! Het lijkt me zelf echt geweldig om stukjes cornflakes toe te voegen bij de pinda’s. Dat ga ik zeker nog eens proberen. Wie weet ben jij me voor!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Pindarotsjes met kaneel

Dit vind je misschien ook leuk

  • Homemade chocolade met een vleugje ZeelandHomemade chocolade met een vleugje Zeeland
  • Chocoladebonbons met jodenkoekenChocoladebonbons met jodenkoeken
  • Crunchy chocolade (slechts 3 ingrediënten)Crunchy chocolade (slechts 3 ingrediënten)
  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: chocolade, kaneel, makkelijk, pinda's, pindarotjes, snel, zoet, zoetigheid

« Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten
7 x afvalmethodes die NIET werken + wat wel werkt (voor mij) »

Reacties

  1. thebeautyblognl zegt

    23 juli 2017 om 20:52

    Ik hou echt van pindarotsjes! Deze wil ik echt eens proberen! YUM! x

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      24 juli 2017 om 14:54

      Doen!! Ze zijn zo lekker!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok