BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten

15 juli 2017 door Stefanie Reageer

Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputtenDol op oesters en ander lekkere schaal- en schelpdieren? Ga dan eens naar de Oesterij in Yerseke. Wat een fijne plek om een middag door te brengen. Benieuwd? Lees snel verder.

Fruits de mer

Ultiem geluk, dat is voor ieder mens natuurlijk verschillend. Bij mij komt uren aan een schaal fruits de mer peuteren toch wel heel dicht in de buurt. Jeetje, wat word ik daar blij van. Al van kinds af aan heeft alles met een schelp en een schaal een enorme aantrekkingskracht op mij. Als jong meisje van een jaar of acht, at ik al liever grote Chinese garnalen dan dat ik een kindermenu koos. Toen ik vijftien werd mocht ik zelf een restaurant kiezen voor mijn verjaardagsmaal. Het werd een visrestaurant waar ik voor het eerst een plateau vol fruits de mer at. Alhoewel het niet op een schaal gepresenteerd werd maar in een soort rieten mand. Ik was direct fan. En nog steeds is het iedere keer weer een feest als ik fruits de mer eet.

Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten

Oesterputten

Het verbaasd je daarom vast niet dat ik me bij de Oesterij als een vis in het water voelde. Of als een oester in de oesterput. Wellicht is dat een iets passendere vergelijking. Alhoewel dit spreekwoord vast niet opgenomen is in het Nederlands Spreekwoordenboek. De Oesterij is een restaurant of misschien wel beter omschreven als een proeverij aan de Havendijk in het Zeeuwse Yerseke. Zodra je het terras opstapt zie je direct het prachtige uitzicht, want zeg nou zelf, je eet niet dagelijks met zicht op de oesterputten.
Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten

Alikruiken en wulken

Wat ik leuk vind aan de Oesterij is dat het een plek is zonder toeters en bellen. Geen chique boel, maar heel laagdrempelig. We nemen plaats aan één van de picknicktafels buiten. Niet veel later staan de fruits de mer voor onze neus. gepresenteerd in een stoommandje, maar dan XXL formaat. Ik ken ze nog wel uit China. Daar waren de manden gevuld met dimsum. Dat sprak me al aan. Wat er bij de Oesterij in zit, stiekem nog een beetje meer.

Een pannetje met gekookte mosselen. Goed op smaak met zilte groente en ui. Gekookte gamba’s, lekker om te dippen in de cocktailsaus. Alikruiken, die we met de speldjes – geprikt in een champagne kurk – eruit vissen. Wulken, vol en stevig. Noordzeekrab waar we een hele tijd aan peuteren en pulken om al het krabvlees eruit te krijgen. Langoustines, waar ik al weken zin in heb. En als klap op de vuurpijl, Oosterscheldekreeft. Erbij komt brood, wat lekker is, maar ik heb het meeste oog voor de schaal- en schelpdieren beken ik maar direct. Ook de zilte zeekraal en lamsoor zijn een fijne toevoeging. We drinken er een mooie Chablis bij. Eén van mijn favoriete wijnen.

Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputtenOesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten

Zomer oesters

Juli is nog net te vroeg voor de Zeeuwse oesters. De Oesterij zou de Oesterij niet zijn als we toch wel wat van dit zilte schelpdier naar binnen kunnen slurpen. We eten drie verschillende zomer oesters. Direct achter elkaar zodat we direct het verschil proeven. Je denkt misschien, een oester is een oester, maar dan heb je het mis. De Carlingford Lough uit Ierland is zacht en zilt. De Special de Claire uit Normandië is vettig en zilt. De Wild Atlantic, ook uit Ierland vond ik wat zoetig. Mijn favoriet was de Carlingford Lough. Naast de rauwe oesters, kiezen we ook voor gestoomde oesters met Hollandaise schuim. Wauw dit was lekker. Weer heel anders van smaak natuurlijk.

Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten
Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten

Aanrader!

Vind je zo’n lunch als wij deden, nu iets te uitgebreid? Bij de Oesterij eet je ook enkel wat oesters met een glas wijn erbij of een pannetje Zeeuwse mosselen. Houd er rekening mee dat het in het weekend heel druk kan zijn. Reserveren is niet mogelijk. Zeker zijn van een plekje binnen of buiten op het terras? Kies dan een doordeweekse dag uit. Wanneer je ook gaat, een bezoek aan de Oesterij is echt een mega aanrader!

Oesterij
Havendijk 12
4401 NS Yerseke
Elke dag geopend van 10.00 – 18.00 uur
www.oesterij.nl

Ben jij al bij de Oesterij geweest? Ik ben benieuwd wat je ervan vond. Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Oesterij in Yerseke // voor oesters en fruits de mer op de oesterputten
Aangeboden door de Oesterij.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Oosterscheldekreeft eten in ZeelandOosterscheldekreeft eten in Zeeland
  • De Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakversDe Gouden Bock in Middelburg // puur, van het seizoen en kraakvers
  • Meer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in WestkapelleMeer dan mosselen bij Zeeuws Mosselhuis in Westkapelle
  • De Zeeuwse Hemel in ZierikzeeDe Zeeuwse Hemel in Zierikzee

Categorie: Restaurants, Steden, Yerseke, Yerseke, Zeeland Tags: fruits de mer, oesterij, oesters, oesters eten in Zeeland, restaurant, yerseke, zeeland

« Voor bij de borrel // Filodeeghapjes met feta en spinazie
Zoetigheid // Pindarotsjes met kaneel »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok