BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Gekookte mosselen met zeekraal

28 juni 2017 door Stefanie 2 Reacties

Gekookte mosselen met zeekraalGekookte mosselen met zeekraal. Heb je dat al eens uitgeprobeerd? Het zachte, romige en tikkeltje zoete van de mosselen, combineert super met het zilte van de zeekraal. Maak af met wat grof gemalen zwarte peper en je hebt alle mooie smaken bij elkaar in één pannetje. Vandaag deel ik het recept met je.

Het is weer zover. Het seizoen voor de Zeeuwse bodemcultuur mosselen is geopend. Een paar weken geleden was het trouwens al de beurt aan de hangcultuur exemplaren, die net zo goed super lekker zijn. Wat mij betreft heeft mosselen eten iets gezelligs. Met z’n allen rond een pan en de schelpen leeg vissen. Net zo lang hengelen tot de laatste op is.

Gekookte mosselen met zeekraal Gekookte mosselen met zeekraal

Als ik zelf mosselen bereid kies ik eigenlijk nooit voor een traditioneel pannetje gekookte exemplaren. Daar is niets mis mee, maar ik vind het stiekem gewoon wat saai. Ook een sausje ernaast om je mosselen in te dopen skip ik. Tenzij het zelfgemaakte knoflooksaus is.

Regelmatig wok ik mosselen met chorizo bijvoorbeeld of maak er een Indiase curry van. Als ik dan toch over ga tot koken van mosselen, vind ik deze variant met zeekraal echt een aanrader. Ik hou van zoute smaken. Je snapt dan vast wel dat ik ook echt dol ben op de zilte zeekraal. Zo samen met de wat zoete mossel, is dat een top combi. Ga jij dit recept uitproberen?

Gekookte mosselen met zeekraal
Voor 4 personen

Gekookte mosselen met zeekraal

Dit zit erin:

  • 2 kilo mosselen
  • Flinke klont roomboter
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 250 gram zeekraal
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • Zwarte peper

Dit heb je nodig:

  • Grote pan of mosselpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Kapotte mosselen of openstaande mosselen die ook na een tikje op de schelp open blijven staan, gooi je weg.
  2. Smelt de roomboter in een grote pan of mosselpan en fruit de sjalot met de knoflook.
  3. Voeg na 5 minuten de mosselen toe, samen met de zeekraal en schenk de witte wijn erbij.
  4. Breng aan de kook en leg het deksel op de pan. Laat de mosselen op hoog vuur een paar minuten koken tot alle schelpen open zijn. Schud tussendoor een keer op zodat ook de mosselen onderin de pan openen.
  5. Garneer met lekker veel grof gemalen zwarte peper.
TIP! Eet met vers stokbrood, besmeerd met roomboter.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Gekookte mosselen met zeekraalDit recept ontwikkelde ik voor Prins & Dingemanse.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Salade met witte en groene aspergesSalade met witte en groene asperges
  • Zilte zeekraalsalade met wortel en eiZilte zeekraalsalade met wortel en ei
  • Avocado gevuld met Hollandse garnalenAvocado gevuld met Hollandse garnalen
  • Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)Kokkels met orzo (rijstvormige pasta)

Te vinden onder:Geen categorie Tags:gekookte mosselen, makkelijk, makkelijke maaltijd, mosselen, snel, witte wijn, zeekraal, zeeuwse mosselen

« Plaattaart met witte asperges en gerookte zalm
Tex Mex pizza met spicy kip en jalapeño »

Reacties

  1. Maud - Maudgeniet.nl zegt

    29 juni 2017 at 13:03

    Wauw! Dit ziet er echt ontzettend lekker uit. Ik zet het op de to-do-list! ;-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      30 juni 2017 at 17:42

      Leuk! En geniet ervan :-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon