BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Indiase mosselen met romige currysaus

8 oktober 2016 door Stefanie 4 Reacties

Indiase mosselen met romige currysausZodra je een hap neemt van deze Indiase mosselen met romige currysaus, waan je je even in een restaurant in India. De mosselen zijn gegaard in een heerlijke romige currysaus. Een tikkeltje zoet door de kokosmelk en een beetje scherp dankzij de kerrie en rode chilipeper. Vergeet niet om er wat naanbrood of geurige pandanrijst bij te serveren, want de saus, tja die wil je gewoon niet laten liggen! Ik deel het recept met je en vertel over slapen in een dorm.

Eerste keer

Voor alles is een eerste keer. Zo sliep ik nog nooit eerder in een hostel en op een gedeelde kamer. Tot voorkort. Ik kan niet zeggen dat dit een bucketlist dingetje was hoor. Ik stond niet per se te trappelen om in een dorm met drie anderen een nacht door te brengen. Het was meer een financieel voordelige keuze. Ik ging op een toffe persreis naar Bordeaux en Les Landes. Waar ik as we type, nog steeds zit. De vlucht vertrok ’s ochtend vroeg. Aangezien ik aan het eind van de wereld woon, of nee, aan het eind van de snelweg en het laatste treinstation voor je de Westerschelde in kukelt, besloot ik de avond ervoor al naar Amsterdam te gaan. Dan sliep ik daar en was het net even wat handiger om op Schiphol te komen.

Indiase mosselen met romige currysaus

Grenzen verleggen

Nu ben ik niet iemand die heel zuinig is, maar om ruim honderd euro uit te geven aan een hotelkamer van zeer gemiddeld niveau, waar ik een uur of zes vertoef, tja dat vond ik gewoon zonde. Ik kreeg het uitstekende idee om dan maar in een hostel te slapen. Iets met grenzen verleggen of zo. Prima. Zo gezegd zo gedaan. Ik boekte een bed bij het Generator Hostel in Amsterdam. Eigenlijk verheugde ik me er best op, om iets te doen wat ik nog niet eerder deed.

Omdat ik nog maar één dag thuis was uit Newcastle wilde ik niet al heel vroeg naar Amsterdam. Nog even samen zijn met mijn lover, was stiekem ook wel heel fijn. Uiteindelijk stapte ik net voor middernacht het hostel binnen. Ik geloof echt best dat dit hostel super tof is. Zo zag het er ook uit. Een prachtig oud pand, hoge plafonds en een industriële inrichting. Voor ik binnenstapte zag ik twee meisjes in tranen voor de deur zitten. Mascara uitgelopen, rode ogen en druk snotterend en snikkend bellen met het thuisfront. Althans dat denk ik. Ik heb het niet gevraagd. Dit herken ik zo goed van toen ik vijftien jaar jonger was. Toen was alles altijd lekker dramatisch.

Slapende kamergenoot

Ook al was het dinsdagavond, in het hostel was het gezellig en levendig. Als ik niet al om half zes uit bed moest, had ik zeker nog een G&T in de bar gedronken en me gemengd tussen alle jonge hipsters. Ik checkte in en ging naar mijn dorm. De kamer lag helemaal vol. Ik opende de deur en stommelde binnen. Trolley, rugzak, handen vol met van alles en nog wat. Je snapt, dat ging met iets meer geluid dan handig is. Net voor ik het grote licht wil aanknippen hoor ik wat gekreun en gesteun van een half slapende kamergenoot. Ik had niet verwacht dat er iemand lag te slapen. Eigenlijk niet logisch gezien het tijd stip. Met mijn zaklamp verken ik de kamer. Ik stap weer buiten en ben in staat om een privékamer te boeken. Ik spreek mezelf vermanend toe. ‘Niet zo zeiken, gewoon terug naar binnen. Installeren, slapen en klaar.’

Indiase mosselen met romige currysaus

Als ik zo streng word aangesproken dan kan ik niet anders dan luisteren. Dat deed ik dus. De slapende jongen wordt weer wakker en is het niet eens met mijn zaklamp. In gedachte zeg ik van alles tegen hem, maar ik houd mijn mond. Het bed wat voor mij is bestemd, is al opgemaakt. Er ligt ook een leuk tasje. Naïef als ik ben, dacht dat dit een tasje met wat toiletartikelen van het hostel was. Ik weet niet wat ik dacht te krijgen voor die vijfentwintig euro, maar duidelijk geen opgemaakt bed en mini shampoo en douchegel. Het bed blijk al beslapen. Ik haal mijn tassen weg en verhuis naar het bed waarvan wat ik mezelf dan maar toe-eigen. Ik hoop niet dat ik midden in de nacht wordt wakker gemaakt om van bed te wisselen.

Gepuf

Als ik eenmaal in bed lig, telefoon in de lader geplugd, wekker gezet en tanden gepoetst, realiseer ik me dat mijn ereader nog in mijn rugzak ligt. Die rugzak ligt in de soort kluis onder het bed. Met lawaaierige hendel en slot. Daar is kreunende kamergenoot die pal onder mij ligt het niet mee eens. Gepuf en gezucht. Ik pak mijn boek en uiteindelijk lig ik dan. Ik slaap een paar uur redelijk, met een kleine onderbreking van andere kamergenoten die thuis komen. Met zaklamp. Ik geef geen kick, maar onderbuurman natuurlijk wel. De wekker gaat om half zes. Ik nam me voor om direct uit bed te gaan, maar lig lekkerder dan verwacht. Ik snooze één keer, maar besluit het voor het welzijn van mijn kamergenoten niet langer te rekken.

India

Ik ben dolblij dat ik in India niet in een hostel sliep. Dit was eigenlijk best luxe in vergelijking met de kamer zonder uitzicht wat stonk naar riolering en alles te vies was om aan te raken. Toch wil ik dolgraag nog eens terug naar dit bijzondere land. Eerlijk gezegd zit dit de komende jaren er echt niet in. Er zijn nog genoeg andere landen te ontdekken op de wereld. Daarom zorg ik af en toe voor een dosis India door lekkere kruidige en spicy gerechten te kokkerellen. Zo maakte ik voor Prins & Dingemanse deze heerlijke Indiase mosselen in romige currysaus. Eet met naanbrood of geurige pandanrijst. Heerlijk gewoon!

Indiase mosselen met romige currysaus
Voor 4 personen

Indiase mosselen met romige currysaus

Dit zit erin:

  • 1 kilo mosselen van Prins & Dingemanse
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 4 centimeter gember, geschild en geraspt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 theelepels kerrie
  • 5 takjes koriander, fijngehakt
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout
  • Neutrale olie, zoals zonnebloem- of arachideolie

Dit heb je nodig:

  • Dit heb je nodig:
  • Mosselpan
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Gooi kapotte mosselen, of exemplaren die open staan en zich na een tikje met de achterkant van een lepel of tegen het aanrecht, niet sluiten, weg.
  2. Verhit een flinke scheut olie in een grote wok of gietijzeren pan. Fruit de uien 8 minuten, tot ze zacht zijn.
  3. Doe de kerrie bij de uien en bak nog 2 minuten mee.
  4. Voeg de rode chilipeper, gember en knoflook toe. Bak 1 minuut en doe daarna de tomatenpuree, suiker, zout, kokosmelk en citroensap in de pan.
  5. Breng aan de kook. Als de romige currysaus kookt, schep je de uitgelekte mosselen erbij.
  6. Leg het deksel op de pan en kook de mosselen een paar minuten, tot de schelpen zich openen.
  7. Roer door en bestrooi voor je de Indiase mosselen opdient met fijngehakte koriander.
TIP! Eet bij de Indiase mosselen geurige pandanrijst bij of serveer met stukken naanbrood. Die helpen je uitstekend om de heerlijke romige kokoscurry op te deppen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Indiase mosselen met romige currysausIn samenwerking met Prins & Dingemanse.

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Gewokte mosselen met chorizo, tomaat en rode peperGewokte mosselen met chorizo, tomaat en rode peper
  • Indiase kip kormaIndiase kip korma
  • Tikka masala zoals in IndiaTikka masala zoals in India

Categorie: Geen categorie Tags: India, indiaas eten, kokosmelk, koriander, mosselen, Prins & Dingemanse, rode peper

« Frisse taco’s met kip, limoen & avocado
Rundvleestajine met stoofpeertjes »

Reacties

  1. Ruben zegt

    8 oktober 2016 om 15:52

    Lekker!! Dit was de lekkerste van je mosselrecepten!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 oktober 2016 om 08:06

      Dank je wel lieverd!

      Beantwoorden
  2. Jenny zegt

    17 oktober 2016 om 20:23

    Dit was lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      18 oktober 2016 om 06:58

      Super! Thanks :-)

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Meer laden... Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok