BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado

6 oktober 2016 door Stefanie 2 Reacties

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado
Vandaag deelt Kim van De Genietende Foodie dit heerlijke recept voor frisse taco’s met kip, limoen & avocado met jullie. Als je gek bent op lekker eten, dan is haar blog sowieso het bezoeken waard. Hieronder alvast een sneek peak en natuurlijk het recept!

——–

Wat leuk om vandaag eens te gastbloggen op de mooie foodblog van Stefanie en om jou, haar lezer, te inspireren! Lang hoefde ik er dan ook niet over na te denken, toen Stefanie tijdens een oesterproeverij met Herman den Blijker vroeg ik een van mijn recepten wilde delen. Natuurlijk!

Alles voor de eetliefhebber

Ik ben Kim, 25 jaar & ik denk in eten. Als foodie houd ik ervan om (nieuwe) toffe hotspots te ontdekken & duik ik graag de keuken in om lekkere recepten te creëren. Mijn passie voor eten vertaalt zich naar het koken voor vrienden/familie, het organiseren van etentjes, het zoeken naar toffe, nieuwe hotspots & het ontdekken van nieuwe bestemmingen over de hele wereld. Mijn creativiteit, liefde voor schrijven en passie voor koken resulteerde in De Genietende Foodie, mijn eigen platform.

Op deze blog komen inspirerende lekkere recepten, toffe hotspots in binnen- en buitenland, geniettips & informatieve artikelen omtrent eten, samen. Het is echt dé plek voor eetliefhebbers waar je inspiratie vindt om te genieten op reis, buiten de deur en in je keuken! Elke werkdag vind je hier een nieuw artikel, met op donderdag een nieuwe video. Volop inspiratie dus om lekker van en mee te genieten!

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado

Genieten is key!

Genieten is iets wat dicht bij mij staat, waar ik in geloof en wat ik zo veel mogelijk probeer te doen. Het is dan ook de rode draad in mijn blog. Ik geef je tips voor goede, fijne restaurants (vooral in Zuid-Holland) of deel een reisverhaal om je even mee te nemen. Met zelfgecreëerde recepten laat ik je zien hoe lekker gezond eten kan zijn en hoe erg je moet genieten van die echte guilty pleasures. Meedoen aan trends doe ik niet. Liefde voor goede producten, diverse keukens en verrassende gemakkelijke gerechten, is wat je wel kunt verwachten.

Eigenlijk net zoals deze taco’s. Deze mini tortilla’s met kruidige kip, frisse limoen en zachte avocado zet je snel op tafel én het is een perfect gerecht voor meerdere personen. Het smaak ontzettend lekker en kost je weinig moeite. Hoe fijn is dat?! Op zoek naar meer van dit soort fijne gerechten óf juist zo’n lekkere guilty pleassure? Kom dan zeker even langs op De Genietende Foodie, laat je inspireren en geniet!

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado
Voor 2 personen

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado

Dit zit in de kruidige kip:

  • 150 gram kippendijen
  • 2 el olijfolie
  • paar druppels groene tabasco (naar smaak)
  • 3 tl paprikapoeder
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 5 gram verse munt

Dit zit in de topping:

  • 8 kleine tortilla’s
  • 1 rode paprika, in kleine stukjes
  • 1 avocado, in blokjes
  • 3 eetlepel krokante maïs
  • 1 ½ limoen, in plakjes
  • 5 gram verse munt, fijngehakt

Dit zit in de yoghurtdressing:

  • 3 eetlepels Griekse Yoghurt
  • sap van een halve limoen
  • 1 tl gedroogde munt
  • peper & zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank + mes
  • Koekenpan

Zo maak je het:

  1. Je begint met de basis voor de kippendijen. Meng de olijfolie met de tabasco, paprikapoeder, knoflook en munt. Snij de kippendijen in kleine blokjes en leg deze 30 minuten in de marinade. Roer goed door, zodat elk stukje kip goed bedekt is.
  2. Na 30 minuten meng je de ingrediënten voor de yoghurtdressing door elkaar. Bewaar dit in de koelkast tot de taco’s klaar zijn voor het opdienen.
  3. Bak de stukjes kippendij in een pan op laag vuur in een paar minuten gaar. Verwarm ondertussen de mini tortilla’s (volgens de aanwijzingen).
  4. Nu kun je tortilla’s vormen tot taco’s. Beleg elke taco met kip, paprika, avocado en maïs. Bestrooi met het sap van de limoen en de gehakte munt. Lepeltje yoghurtdressing erop & genieten maar!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Frisse taco’s met kip, limoen & avocado

Dit vind je misschien ook leuk

  • Tex Mex pizza met spicy kip en jalapeñoTex Mex pizza met spicy kip en jalapeño
  • Bang bang garnalen taco’sBang bang garnalen taco’s
  • Mexicaanse ceviche van scholMexicaanse ceviche van schol
  • Frisse avocadosoep met Hollandse garnalenFrisse avocadosoep met Hollandse garnalen

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Recepten Tags:avocado, de genietende foodie, gastblog, kip, limoen, mexicaans, taco's, tex mex

« Salade met snijboontjes, doperwtjes en spekjes
Indiase mosselen met romige currysaus »

Reacties

  1. Jonna@Burgertrutjes zegt

    6 oktober 2016 at 23:25

    De mexicaanse keuken is een van mijn lievelingskeukens! Love it.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 oktober 2016 at 08:07

      Van mij ook! Eén van de dan ;-)

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon