BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard

10 juli 2015 door Stefanie 1 Comment

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardAl vijf jaar stond het op de bucketlist van mij en vriendinnetje An. Eten bij restaurant Kint & Co in Paal. Regelmatig kwam het ter sprake dat we nu echt snel een keer een datum moesten prikken voor een lunch of diner bij dit restaurant. An en ik hebben altijd zoveel plannen en het worden er altijd maar meer – ook tijdens onze lunch bij Kint & Co hebben we wel weer vijf nieuwe plannen bedacht – dus het kwam er maar niet van. Totdat An mij vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde en ik besloot niet voor een cadeau te gaan maar voor een hele mooie herinnering. En dat werd het. Een zondagmiddag om nooit meer te vergeten.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard

Slowfood lunch

Al weken van te voren reserveerde ik voor een slowfood lunch op zondagmiddag. Een lunch van zeven gangen met bijpassende wijnen. Dit klinkt als een geweldige zondagmiddagbesteding toch? Na jaren lang erop verheugen reden we zondag dan eindelijk naar het gehucht Paal. Voor wie Paal niet kent, Paal ligt op Zeeuws-Vlaanderen aan de Westerschelde en vlakbij Het Verdronken Land van Saeftinghe. Het dorpje is slechts een paar straten groot. Zodra we met de auto in de buurt van Paal komen, voelt het alsof we op vakantie zijn. De natuur is er prachtig. Uitgestrekte weilanden en akkers, kleine kronkelweggetjes, dijkjes en veel groen. Schitterend gewoon. Nog voordat we bij het restaurant komen zijn we dus al in een licht euforisch stemming. Zo’n stemming dat je alles fantastisch geweldig leuk vindt. Dat belooft wat.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardIn een straatje onderaan de dijk vinden we Kint & Co. Het restaurant van Riet en Jan Cees. Riet kookt de sterren van de hemel en Jan Cees bedient ons op zo’n manier dat we ons meer dan welkom en thuis voelen. Het pand van het restaurant is echt prachtig. Vanbinnen en van buiten. Het lijkt op een woonhuis. Eigenlijk gewoon een huis waar ik dus zelf wel in wil wonen. Kint & Co is niet een plek waar je per ongeluk langs loopt of fiets. Je moet echt weten dat dit pareltje hier zit. Mond op mond reclame vooral. Dat gaat goed want het is volle bak.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard

Rood & blauw

De inrichting is super mooi. Het restaurant heeft een rode kamer en een blauwe kamer. De rode kamer voelt warm aan. Knal rode muren, een groot hert aan de muur, kunstwerken en houten tafeltjes en stoelen. Van de rode kamer worden we langs de grote open keuken naar de blauwe kamer geleid. Hier krijgen we een tafeltje aan het raam. De blauwe kamer is fris. huiselijk en gezellig. Een grote schouw met een kachel en een prachtige bos bloemen. Dit zorgt voor een fijn sfeertje. Aan de muur hangen grote schalen. Ik hou daar van. Als serviesliefhebber droom ik al een tijdje van een muur met mijn mooiste borden.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard

What you see is what you get

Het interieur is geweldig, dat zie je op de foto’s en merk je uit mijn verhaal. Leuk, maar het eten, daar komen we echt voor. Een slowfood lunch dus. Vier voorgerechtjes, een hoofdgerecht, kaas en een toetje. Als eerste proeven we een flan van prei met Oosterscheldepaling. Ons tweede voorgerecht is een Maatjes haring. Daar hoopte ik stiekem al op. Bovenop de haring ligt haringkaviaar en erbij hangop, een zeekraaldressing, wat plakjes komkommer en radijs. Daarna genieten we van een stukje kabeljauw, een mousse van krab met doperwtjes en een peterselieolie. Voor de oplettende lezer, peterselie en ik zijn geen match, maar jeetje wat heb ik genoten van dit gerechtje. Conclusie is dus dat ik peterselie kan waarderen als de omgeving goed is, alle onderdelen van het gerechtje smakelijk zijn, ikzelf in een euforische bui ben en als ik fijn gezelschap heb. Goed om te weten.

Daarna ligt er een tartaar van Iers biefstuk op ons bord. Op smaak gemaakt met ansjovis en bosuitjes en knapperige groene asperges ernaast. Alles smaakt zo goed. Elk hapje wat we nemen is puur genieten. Er liggen geen liflafjes, takjes en druppeltjes op je bord. What you see is what you get.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard

Kiezen?

Voor het hoofdgerecht vertelt Jan Cees ons dat we mogen kiezen tussen vis en vlees. Help! Kiezen! Niet mijn sterkte kant, zeker niet als allebei de gerechten erg lekker klinken. Gelukkig heeft An dat kiesprobleem ook. Waarom dan dus kiezen als je kan delen? Dat doen we dus. We proeven rode poon, met dragonsaus, doperwtenpuree en bitterballetjes met Hollandse garnalen. Het andere gerechtje is gevulde kwartel en een kwartelpootje met een heerlijk knapperig velletje op een bedje van safraanlinzen, plakjes gele biet en zachte gekarameliseerde rode ui.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardInmiddels is de zon gaan schijnen en staat er een tafeltje in de groene tuin voor ons klaar. Hier krijgen we een stukje kaas met abrikozenjam en daarna een te lekker toetje. Een mousse van pure chocolade en koffie-ijs. We sluiten af met een cappuccino en huisgemaakte friandises.

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardKint & Co in Paal, het omrijden meer dan waardDit is was een zondagmiddag zoals een zondagmiddag hoort te zijn. Wanneer weet ik nog niet, maar dat ik terug kom staat vast.

Kint & Co
Havenstraat 9-11
4569 TK Paal
Website

Ben jij al eens bij Kint & Co geweest? Of ga ja mijn verhaal er een keer eten? Ik ben benieuwd en laat het me weten! Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard

Dit vind je misschien ook leuk

  • WINNEN + Lief Huisje ZeelandWINNEN + Lief Huisje Zeeland
  • Als God in Westkapelle bij Frankrijk-NoordAls God in Westkapelle bij Frankrijk-Noord
  • De Visbar, DomburgDe Visbar, Domburg
  • Penne met pesto, garnalen en zeekraalPenne met pesto, garnalen en zeekraal

Te vinden onder:Paal (Z-VL), Paal (Z-VL), Restaurants, Steden Tags:hotspot, lunch, review, uit eten, zeeland, Zeeuws-Vlaanderen

« Ontbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumble
Indrukwekkende salade met gegrilde groente en tonijn »

Reacties

  1. Nicole zegt

    29 juli 2017 at 15:53

    Wow dat klinkt als een geweldige zondagmiddag, met allemaal lekkere dingen :)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon