BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Ontbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumble

9 juli 2015 door Stefanie 9 Reacties

Ontbijt of toetje? Homemade mango ijs met crumbleIs het een ontbijt of is het een toetje? Ik stem eigenlijk voor ontbijt. Misschien wel het meest fantastische ontbijt ever. Dat vind ik wel vaker van mijn eigen ontbijtjes, sorry hier spreekt een foodblogger die zeer blij is met haar eigen recepten, maar nu is het echt zo. IJs en warme crumble is een geweldige combinatie en als je daar dan ook nog je dag mee begint dan kan het niet anders dan een topdag worden.

Soms maak ik dit ontbijt gezond en gebruik ik geen suiker maar honing en geen roomboter maar kokosolie. Eerlijk, de ongezonde – of ja ongezond, met mate mag alles – versie is de beste. Met suiker en roomboter. I love it.

Ontbijt of toetje? Mango ijs met crumble

Trouwjurk

Vorig jaar zomer ontstond dit ontbijtje. De basis was het zelfgemaakte mango ijs. Stukjes bevroren mango met kokosmelk in de blender. Ongelofelijk simpel, maar heel lekker. De topping veranderde wat van noten tot dadels en uiteindelijk deze crumble. Dit is een blijvertje. Dat is duidelijk. Ondanks dat ik dus groot fan ben, was het echt al wel weer maanden geleden dat ik deze magische combi tot mij nam in de vorm van ontbijt. Waarom het zo lang duurde weet ik ook niet, maar nu ik het weer hervonden heb wil ik het liefste elke dag mango ijs met crumble eten. Ik doe het niet want dan wil ik eigenlijk ook het liefste elke dag roomboter en suiker. Af en toe is prima, maar met het dragen van een trouwjurk in het vooruitzicht laat ik het.

Plaats delict

Die bruiloft die er aankomt over iets minder dan twee maanden – whooeehoooeei ik heb er zo’n zin in – brengt ook vrijgezellenfeesten met zich mee. In mijn hoofd ben ik al weken aan het rekenen, puzzelen en vissen wanneer ik nou aan de beurt ben. Je moet het over je heen laten komen, wordt er tegen me gezegd. Dat weet ik natuurlijk heus wel, maar goed dat zit nou eenmaal in me. Van alles op de hoogte willen zijn, dingen onderzoeken en ontdekken. Wie weet had ik rechercheur moeten worden. Ondervragingen, plaats delicten uitkammen op bruikbaar bewijs en op zoek gaan naar de dader. Dat het fantastisch wordt weet ik nu al. Kan ook niet anders met de leukste vriendinnen van de wereld.

De bruidegom heeft dat probleem niet. Hij zag het niet aankomen toen hij een paar weken op vrijdag werd ontvoerd voor een weekend vrijgezellig doen. Hij de deur uit, voor mij het rijk alleen. Vriendinnetje An bleef gezellig logeren. Net zoals vroeger, toen we regelmatig An/Stef weekenden deden. Paar nachten bij elkaar slapen, veel eten, nog meer wijn drinken en dansen op de leukste feesten tot de zon op kwam. Nu stond een slow food lunch bij een geweldig restaurant op de planning. Daarover vrijdag meer. Ondanks dat we een uitgebreide lunch in het vooruitzicht hadden, moet er natuurlijk ook ontbeten worden. En dat was het ontbijt waar vanaf vandaag ook jouw favoriet kan worden. Probeer het maar uit en laat me weten wat je ervan vindt!

Ontbijt of toetje? Mango ijs met crumble

Homemade mango ijs met crumble
Voor 2 ontbijtjes of 4 toetjes

Dit zit erin
Mango ijs
1 doosje mangoblokjes uit de vriezer
150 milliliter kokosmelk
1 eetlepel cacao nibbs of wat stukjes pure chocolade

Crumble
60 gram bloem naar keuze, ik gebruik spelt
60 gram havermout
75 gram roomboter of kokosolie
100 gram suiker of honing
Snuf zout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het doosje mango alvast uit de vriezer.

Doe de boter of kokosolie in de ovenschaal die je ook gebruikt voor de crumble en zet hem in de oven. Zo smelt je boter en is je schaal direct ingevet.

Terwijl de boter smelt, mix je de bloem, havermout, snuf zout en de suiker in een kom. Voeg nu de gesmolten boter toe. Roer weer goed tot er een kruimeldeeg ontstaat. Schep in de ovenschaal en zet 15 minuten in de oven. Roer af en toe door zodat de er mooie losse kruimels ontstaan.

Terwijl de crumble in de oven zit, ga je aan de slag met het mango ijs. Doe de mangoblokjes samen met de kokosmelk en cacaonibbs in de blender. Belangrijk is wel dat je blender overweg kan met bevroren fruit. Na een paar minuten draaien heb je zelf gemaakt mango ijs.

Haal de crumble uit de oven. Schep wat crumble in een schaaltje, doe er wat ijs op en eindig weer met wat crumble.

Mmmm lekker!

Tip! Is mango ijs niet jouw ding? Je maakt dit ijs met alle soorten bevroren fruit en met alle soorten melk. Aardbeien met amandelmelk, ananas met kokosmelk of frambozen met hazelnootmelk. Alles kan en alles mag ;-)

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Ontbijt of toetje? Mango ijs met crumble

Dit vind je misschien ook leuk

  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Winterse stoofperen crumbleWinterse stoofperen crumble
  • Toetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted creamToetje met gepocheerde pruimen, zout-zoete havermoutcrumble en clotted cream
  • Perentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffiePerentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffie

Te vinden onder:Dessert, Ontbijt, Recepten Tags:crumble, ijs, mango, ontbijt, toetje, zoet

« Little Spoon wekelijks op VROUW.nl
Kint & Co in Paal, het omrijden meer dan waard »

Reacties

  1. Anne zegt

    9 juli 2015 at 07:57

    Ik heb het je al vaker gezegd natuurlijk.. Maar dit is zo heerlijk!! Van het weekend eindelijk zelf maken :) thanks!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 at 10:02

      Is er niet van gekomen van het weekend denk ik ;-)

      Beantwoorden
  2. Maurice zegt

    9 juli 2015 at 18:48

    Blij dat ik me bij de leukste vriendinnen van de wereld mag rekenen;) ….

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 at 10:01

      Jij bent de leukste van het stel ;-)

      Beantwoorden
  3. Talitha zegt

    9 juli 2015 at 19:47

    Ik heb dit receptje even opgeslagen, ga dit sowieso een keer proberen!
    Ben dol op mango en alles wat knapperig of crumblig is (;
    Oh en wat super gaaf dat je gaat trouwen!! Geniet ervan en veel plezier op je vrijgezellenfeest (:

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 at 10:01

      Dank je wel!

      Beantwoorden
  4. Ellen zegt

    10 juli 2015 at 10:32

    Mmmm, dit klinkt goddelijk!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 juli 2015 at 10:00

      Ik verzeker je, het is ook goddelijk ;-)

      Beantwoorden
  5. Ikonka zegt

    23 oktober 2015 at 00:48

    Oké, net besloten dat ik dit morgen ga maken. Klinkt heerlijk en omdat An het vast nog niet gemaakt heeft en morgen voor ons kookt, kan ze het daarna proeven in onze keuken. Zin in, dank voor je inspiratie weer! ?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon