BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Crunchy chocolade (slechts 3 ingrediënten)

21 mei 2017 door Stefanie 2 Reacties

Crunchy chocoladeHet idee voor deze crunchy chocolade zat al een tijdje in mijn hoofd. Ineens wat het zover, ik ging ermee aan de slag. Met slechts drie ingrediënten is dit wel echt een super simpel recept te noemen. Binnen tien minuten gemaakt. Benieuwd? Lees snel verder.

Wat is crunchy eigenlijk? Bedenk ik me. Is het een mondgevoel? Want als dit zo is, is crunchy of krokant wel echt mijn lievelingsmondgevoel. Paaseitjes worden wat mij betreft pas echt lekker als je aan de praliné crunchies toevoegd. Ik zal altijd voor een Lion kiezen en minder snel voor een Mars. Dat is gewoon te zacht. En dat vind ik saai, realiseer ik me nu.

Crunchy chocoladeCrunchy chocoladeMijn meest favoriete candybar is toch wel een Crunch. Zo’n blauwe wikkel met rode letters. Melk chocolade met knapperige stukjes erin. Nu beken ik eerlijk, dat ik dit stiekem allemaal wel te zoet vind hoor. Als de chocolade erin puur was, dan was het echt de ideale reep. Die variant is er niet. Althans, dat denk ik dan. Zo thuis ben ik nou ook weer niet in die hele wereld van chocoladerepen. Die je vaak in een impuls koopt bij de pomp. Ha. Want zo is het wel. “Wilt u misschien nog twee repen voor de prijs van één?” Meestal lach ik lief en zeg ik dat ik geen interesse heb.

Als de pompbediende crunchy chocolade zou verkopen, die van meselfie dus, dan had ik zeker weten ja gezegd. Ik mix pure chocolade met melk. Zoet en bitter. Perfecte combi. Dan is er ook nog wat zeezout en jawel de Rice Krispies om het feest compleet te maken. Gewoon die ontbijtgranen. Binnen tien minuten gemaakt, even de koelkast in en na een half uurtje kun je helemaal los ;-).

Als je deze crunchy chocolade lekker vindt, maak ik je vast ook blij met deze chocolade met stukjes koek en Zeeuwse babbelaars.

Crunchy chocolade
Voor 8 tot 10 stukken

Crunchy chocolade

Dit zit erin:

  • 400 gr chocolade, in stukjes gesneden (ik gebruik 200 g puur en 200 g melk)
  • 60 gr gepofte rijst, bijvoorbeeld Rice Krispies
  • Grof zeezout naar smaak

Dit heb je nodig:

  • Pan
  • Hittebestendige kom
  • Ovenschaal van circa 20 x 30 cm

Zo maak je het:

  1. Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.
  2. Zodra de chocolade helemaal gesmolten is, roer je de gepofte rijst erdoor.
  3. Schep nu alles in een ovenschaal. Strijk glad en verdeel er wat grof zeezout overheen.
  4. Zet de crispy chocolade in de koelkast. Na ongeveer 30 minuten is de chocolade weer gestold en klaar om te eten. Snijd of breek in stukken.
TIP! Het is het lekkerste om de chocolade in de koelkast te bewaren.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Crunchy chocolade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Oreo cake met pure chocolade en zeezoutOreo cake met pure chocolade en zeezout
  • Zoetigheid // Pindarotsjes met kaneelZoetigheid // Pindarotsjes met kaneel
  • Koekjes met chocolade, pecannoten, toffee en zeezoutKoekjes met chocolade, pecannoten, toffee en zeezout
  • Muffins met framboos en pure chocoladeMuffins met framboos en pure chocolade

Categorie: Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: chocolade, melk chocolade, pure chocolade, rice krispies, zoet

« 15 jaar De Gouden Bock + 15 favoriete gerechtjes op het menu
Koffie granola met vanille »

Reacties

  1. Jorinde zegt

    16 augustus 2017 om 13:52

    Ohhh, dit klinkt geweldig! Krijg meteen trek, haha! Ik ga dit dit weekend maken!

    Beantwoorden
  2. Nel zegt

    14 februari 2020 om 08:15

    Ik heb deze gisteren gemaakt. Lekker zeg!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok