BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Homemade chocolade met een vleugje Zeeland

7 augustus 2015 door Stefanie 8 Reacties

Homemade chocolade met een vleugje ZeelandChocolade.. Ja wat kan ik er over zeggen. Ik hou ervan. Het mooie is dat de taal van chocolade universeel is. Eigenlijk heeft deze homemade chocolade geen uitleg nodig. Maar goed, ik hou niet alleen van chocolade, ook het vertellen van verhalen heeft mijn hart gestolen.

Druilerig en druk

Het was een druilerige maandag morgen. Druilerig, maar druk. Met verschillende deadlines hijgend in mijn nek ging ik vol frisse moed aan de slag. Mijn ontbijt was al op, ik had al een paar cappuccino’s gedronken, het was nog geen tijd voor de lunch, maar wel zin in iets lekkers. Ik trok wat kasten open, wetende dat ik niets tegen ging komen. Op de agenda voor die drukke maandag stond naast allerlei werkdingen ook wat huishoudelijke ellende op de planning. Zoals boodschappen doen. De laatste kast die ik in dook zag ik in eens een klein doosje staan met Zeeuwse Babbelaars. Harde snoepjes van boter en suiker die smaken naar karamel. Ik snoepte er één en herinnerde me dat ik graag eens iets met die babbelaars wilde maken. Dankzij die gedachte hield ik me in en verdween het doosje weer terug in de kast.

Homemade chocolade met een vleugje Zeeland

Klein beetje geduld

Het idee daarentegen verdween niet in de kast, maar werd groter en levendiger in mijn hoofd. Fijn geslagen stukjes babbelaar, pure chocolade, koekjes, gezouten noten en dat dan allemaal gecombineerd in een fijne plak chocolade. Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar oh boy, het water liep me in de mond. Het leuke is dat het maken van die reep echt appeltje eitje is, maar het ziet er behoorlijk indrukwekkend uit. Meer dan chocolade smelten, wat ingrediënten fijnhakken, alles weer opbouwen en in de koelkast zetten is het niet. Alhoewel, het vraagt geduld. Iets wat lastig is voor mij. De chocolade is natuurlijk helemaal vloeibaar en moet wel even in de koelkast – of vriezer als je net zo bent als ik – om hard te worden. Ik geef je als tip, leg wat extra ingrediënten klaar, zodat je ondertussen wat kan snoepen. Is dat hele geduld dingetje ook opgelost.

Perfecte afsluiter

Deze chocoladereep is de perfecte afsluiter van een etentje. Sterke espresso erbij, stukken chocolade op tafel, misschien een lekker likeurtje on the side en het wordt een etentje waar nog lang over gepraat wordt. Lukt het je niet om Zeeuwse Babbelaars te pakken te krijgen? Vervang ze dan door andere harde karamelsnoepjes.

Homemade chocolade met een vleugje Zeeland

Homemade chocolade met een vleugje Zeeland
Voor een hele grote reep

Dit zit er in:
200 gram pure chocolade, in kleine stukjes gebroken
100 gram melk chocolade, in kleine stukjes gebroken
100 gram extra pure chocolade bijvoorbeeld 82%, in kleine stukjes gebroken
4 spritsen, verkruimeld
175 gram gezouten macadamia noten, grof gehakt
10 Zeeuwse babbelaars, in kleine stukjes gehakt
Stuk bakpapier

Zo maak je het:
Smelt de chocolade al roerend au bain-marie.

Leg een vel bakpapier op een groot bord of op een snijplank. Zodra de chocolade gesmolten is, smeer je de de eerste laag chocolade op het bakpapier. Hierover verdeel je een deel van de koekjes, noten en babbelaars. Dek je toppings af met nog een laagje chocolade en herhaal dit tot je chocolade op is. Je eindigt met de toppings.

Nu komt het moeilijkste deel. Zet de chocolade zeker drie uur weg in de koelkast. Wil je al sneller aanvallen? Zet hem dan in de vriezer. Dan hoef je maar een uurtje te wachten.

Bewaar de chocolade in de koelkast, al vraag ik me af of je hem überhaupt hoeft te bewaren.

Geniet!

Tip 1! Ik heb een mix gebruik van pure, extra pure en melk chocolade. Natuurlijk kun je dit naar eigen smaak invullen.
Tip 2! En dat kan dus ook met de toppings. Kies noten, snoepjes en koekjes die jij lekker vindt.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag Little Spoon op Instagram of op Twitter.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Homemade chocolade met een vleugje Zeeland

Dit vind je misschien ook leuk

  • Brownie met salted caramelBrownie met salted caramel
  • Goddelijke gemberkoekjesGoddelijke gemberkoekjes
  • Rabarber plaattaartRabarber plaattaart
  • Blauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffieBlauwe bessentaart als ontbijt of bij de koffie

Te vinden onder:Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:chocolade, makkelijk, noten, sprits, zeeland, Zeeuwse babbelaars

« Ultieme strandgevoel bij het Zeecafé in Oostkapelle
Cake Dealer, taart vanuit de leukste caravan ever »

Reacties

  1. Kim zegt

    7 augustus 2015 at 09:24

    Ziet er echt heerlijk uit Stefanie! En, liggen ze nog in de koelkast of zijn ze al op hihi ;-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 augustus 2015 at 21:57

      Dat is natuurlijk vragen naar de bekende weg ;-) Ze zijn op. En ik droom er nog steeds over. Hihi

      Beantwoorden
  2. Eilish (artisticstateofmind) zegt

    7 augustus 2015 at 11:37

    Wat een leuk idee! Ga ik eens proberen! Zeeuwse Babbelaars zijn zooo lekker!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 augustus 2015 at 21:56

      Ja heerlijk hè? Leuk!

      Beantwoorden
  3. Iep zegt

    7 augustus 2015 at 15:31

    Dit klinkt en ziet eruit als de perfecte combinatie! A match made in heaven!
    Liefs Iep

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 augustus 2015 at 21:56

      Dat heb je mooi verwoord. Is het ook echt!

      Beantwoorden
  4. José zegt

    7 augustus 2015 at 20:06

    Klinkt verrukkelijk! Wel een vraagje, breek je je tanden niet op de stukjes harde boterbabbelaars? Of maal je ze superfijn?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 augustus 2015 at 21:55

      Het is ook echt heerlijk! Gelukkig zitten al mijn tanden nog in mijn mond ;-) maar inderdaad die babbelaars zijn best hard. Ik maal ze niet helemaal fijn maar de meeste stukken zijn echt klein genoeg. Stel je wil die harde stukjes niet, dan kun je ze inderdaad wel fijn malen. Vraag me wel af of je dan nog de babbelaars proeft!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon