BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Trifle met paaseitjes en koekkruimels

2 april 2017 door Stefanie Reageer

Trifle met paaseitjes en koekkruimelsDaar is ie dan. Het allereerste paasrecept van 2017. Ik dacht, laat ik direct goed beginnen en deze trifle met paaseitjes en koekkruimels delen. Neem een hap en snap waarom. Omdat te kunnen doen, moet je het recept natuurlijk wel even maken. Hoe je dat doet, lees je even verderop.

Droombaan

‘Wat een droombaan heb jij,’ zei laatst iemand tegen mij, nadat ik op Instagram een kleine glimp deelde van alle recepten die ik voor Agrimarkt had ontwikkeld. Ik dacht er over na en realiseerde, me dat ze echt gelijk had. Stom hè? Dat je je zoiets niet altijd en elk moment van de dag beseft. Ik zeg je eerlijk, ik loop niet rond met continu de gedachte in mijn hoofd van, ‘wat heb ik toch een fantastisch leven,’ of ‘wat heb ik het toch enorm goed voor elkaar.’ Haar opmerking zette me wel aan het denken.

Trifle met paaseitjes en koekkruimels

Eigen bedrijf

Aan de ene kant is het voor mij zo gewoon, dat mijn foodblog mijn werk is. Als je mij drie jaar geleden had verteld dat ik een eigen bedrijf zou hebben, had ik je uitgelachen. ‘Ik ga NOOIT voor mezelf werken,’ riep ik heel stellig, zoals ik dat zo goed kan. En als je me dan zou zeggen dat ik met dat eigen bedrijf recepten ging ontwikkelen, om zo mijn geld te verdienen, had ik je niet geloofd. Zelfs niet gedacht dat dit ooit, maar dan ook ooit, een mogelijkheid was. In die periode zat ik ook even niet zo lekker in mijn vel. Dat is luchtiger gezegd, dan het is. Aan het einde van april 2014 was ik burn-out. Ziek, moe, ontevreden met mijn werk, opgebrand. Ik heb er al vaker over verteld. Gelukkig gaat het na al die jaren een stuk beter en heb ik veel over mezelf geleerd.

Moment van bezinning

Hoewel ik het soms best moeilijk maak voor mezelf, met die eeuwig te hoog liggende lat, onzekere momenten en opkomende twijfels of ik het wel goed doe, is dit even een moment van bezinning. Ik mag trots zijn en blij met wat ik in mijn eentje voor elkaar heb gebokst. Projecten zoals ik bijvoorbeeld doe voor Agrimarkt, zijn de kers op de taart. Of het paaseitje op de trifle. Het is maar net hoe je het bekijkt ;-). Dit toetje, of zoete tussendoortje is zo lekker. Romige mascarpone, knapperige koekjes, chocolade en frisse framboosjes. Perfection in a glass, I must say. Oh ja en ook nog eens zo gemaakt. Hoe fijn is dat?

Trifle met paaseitjes en koek
Voor 4 grote of 6 kleine trifles

Trifle met paaseitjes en koekkruimels

Dit zit erin:

  • 125 gr mascarpone
  • 500 ml slagroom, ongeklopt en ongezoet
  • 4 el vanillesuiker
  • 6 jodenkoeken, fijngehakt
  • 6 el frambozenjam
  • 18 paaseitjes, waarvan 12 grof gehakt en 6 nog heel voor de garnering
  • 1 doosje verse frambozen

Dit heb je nodig:

  • Mixer of garde
  • Snijplank + mes

Zo maak je het:

  1. Klop de slagroom met de mixer of met de hand. Voeg, als de room steviger is, de vanillesuiker toe. Als de slagroom goed stijf is, schep je de mascarpone erdoor.
  2. Doe eerst wat koekkruimels op de bodem van een glas of glazen potje. Schep er 1 a 2 eetlepels van het slagroommengsel op.
  3. Verdeel er nu een laagje frambozenjam over, vervolgens fijngehakte paaseitjes en weer koekkruimels.
  4. Eindig met het slagroommengsel en garneer met verse frambozen, paaseitjes en koekkruimels. Doe dit bij alle trifles en tot alle ingrediënten op zijn.
TIP! Om de laagjes te zien, gebruik je voor deze trifles een limonadeglas of glazen potje. Wil je een chique uitstraling? Kies dan voor een wijnglas.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Trifle met paaseitjes en koekkruimels
Dit recept ontwikkelde ik voor Agrimarkt.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Gezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjesGezouten karameltaartjes met chocolade en paaseitjes
  • Crumble met appel, framboos en stemgemberCrumble met appel, framboos en stemgember
  • Tiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocoladeTiramisu met limoncello, bitterkoekjes en witte chocolade
  • Homemade snickers als toetjeHomemade snickers als toetje

Categorie: Dessert, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags: agrimarkt, dessert, frambozen, jodenkoeken, mascarpone, nagerecht, paaseitjes, Pasen, pasen 2017, slagroom, toetje, trifle

« Oosterscheldekreeft eten in Zeeland
Pastasalade met geroosterde groente + 5 tips voor meer groente en minder vlees »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok