BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Warme overnight oats met stukjes Nakd reep

8 augustus 2016 door Stefanie Reageer

Warme overnight oats met stukjes Nakd bar
AdvertisementDeze warme overnight oats met stukjes Nākd reep zijn wat mij betreft het antwoord op de vraag hoe je toch gezond ontbijt op drukke dagen met weinig tijd. Vandaag vertel ik je over mijn talent voor plannen, het onvermogen om me aan die planning te houden en alles over de lekkere repen van Nākd.

Weekplanningen

Ik ben een ster in weekplanningen maken. Sowieso ben ik enorm goed in alles rondom plannen. In de breedste zin van het woord. Of het nou om eten gaat, vakantie of mijn werkschema. Waar het misgaat, is me er aanhouden. Dit is eigenlijk het belangrijkste. Oeps. Vooral de planning wat er die week op tafel verschijnt, blijft een lastige.

Op de koelkast hang ik tegenwoordig steevast een A4’tje. Dat plak ik vast met washitape in allerlei vrolijke printjes. Op dat papier schrijf ik dan ontbijt, lunch, diner en tussendoor. Dat doe ik zo netjes mogelijk. Nu moet je weten dat ik een handschrift vol hanenpoten heb, dus dat is een behoorlijke opgave. Een kaart schrijven is tegenwoordig al bijna niet meer mogelijk. Weet je, de tijd van het vele schrijven is voorbij. Gelukkig aan de ene kant. Mijn getypte werk is een stuk representatiever dan mijn geschreven zinnen. Op de basisschool kreeg ik een keer een onvoldoende voor een schrijfwerkje omdat ik steevast de puntjes op de i vergat. Ruim twintig jaar later, laat ik die puntjes nog steeds voor wat het is. Op schrift dan hè?

Warme overnight oats met stukjes Nakd bar

Snack

Zoals zo vaak dwaal ik weer af. Dat schrijven kost moeite, maar ik doe het dus zo netjes mogelijk. Ik begin gerust overnieuw als het niet mooi genoeg is. Op dat papier wat zo prominent in de keuken hangt schrijf ik alle gerechten op die ik die week wil maken en waar op dat moment boodschappen voor in huis zijn. Dat kan een lunch zijn die ik wil testen en hopelijk goedkeuren voor Little Spoon of juist iets wat in mijn vaste doordeweekse kookrepertoire zit. So far so good. Tot de week dan toch wat drukker blijkt en ik wat minder tijd of stiekem ook wel minder zin heb om voor ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes te zorgen. Het avondeten is het probleem niet. Het gaat mis bij het ontbijt en de snacks tegen lekkere trek.

Het plan is vaak om in de weer te gaan met pannenkoekjes of allerhande muffins. Fruitsalades, hummus met groente en zelfgemaakte powerbars gaan mijn tas in voor de moeilijke momenten onderweg. Nou, keep on dreaming. De realiteit is jammer genoeg net even anders.

Helemaal natuurlijk

Ik ontdekte de repen van Nākd en realiseerde me eigenlijk dat dit wel de oplossing is voor mijn tijdsgebrek probleem. Stop een reep in je tas en je bent verzekerd van een gezonde snack on the go, achter je bureau, of op welke plek jij er dan ook behoefte aan hebt. Het mooie is ook nog dat je een partijtje gezond bezig bent. In andere bars vind je soms nog wel eens ingrediënten waar je niet heel blij van wordt, maar de repen van Nakd bevatten puur fruit en noten. Dat is fijn. Geen toegevoegde suikers of andere onnodige ingrediënten. Helemaal natuurlijk.

Een reep in je tas stoppen is niet zo moeilijk. Daarom leek het me leuk om te laten zien dat je je favoriete Nākd reep ook op een andere manier kunt gebruiken. In overnight oats bijvoorbeeld. Een super snel ontbijt. Mijn nieuwe ontdekking voor drukke dagen. Nog niet eerder maakte ik overnight oats. Het smaakt naar meer, dus zeker weten dat het niet bij deze ene keer blijft. Ik eet het warm. Dat is wat mij betreft het lekkerste. Koud kan ook en dat kost nog minder tijd. Misschien vraag je je af waarom ik de havermout een nacht in de koelkast zet? Kijk, het hoeft natuurlijk niet, maar de havermout wordt zo net wat romiger en smaakvoller. Wat mij betreft een goede reden.

Warme overnight oats met stukjes Nakd reep

Cocoa Delight

De basis is ongezoete amandelmelk, havermout en kaneel. De havermout laat je een nacht in de koelkast samen met het kaneelstokje en amandelmelk. De volgende dag warm je het even op, met nog wat extra amandelmelk. Daarna schep je het in een bakje en je kleed je ontbijt aan met stukjes Nākd reep. Ik gebruik Cocoa Delight. Dat is mijn lievelingssmaak. Zodra je een hap neemt, snap je waarom. Ik proef pure chocolade. Eigenlijk smaakt het naar brownie, maar dan gezond. Een hele goede reep dus als je echt mega behoefte hebt aan een groot stuk chocolade, maar je net met jezelf hebt afgesproken, vandaag of deze week, even niet te snoepen. De dadels, cashews, rozijntjes en cacao die er in de Cocoa Delight zitten, zijn wat mij betreft een goed alternatief voor roomboter en suiker. Nu eet ik zelf gewoon gluten en zuivel, maar probeer je die te vermijden? De bars van Nākd zijn glutenvrij, zuivelvrij en dus ook suikervrij.

Is chocolade niet helemaal jouw ding? Kies dan één van de andere smaken. Nākd heeft er in totaal zeven in het assortiment, dus ongetwijfeld zit er iets lekkers bij. Cashew Cookie bijvoorbeeld. De reep bestaat voor 51% uit cashewnoten en voor 49% uit dadels. Andere smaken zijn Apple Crunch, Bakewell Tart, Berry Delight, Cocoa Orange of Banana Crunch.

De repen van Nākd koop je in de webshop van Nakd. Als je hier een bestelling plaatst krijg je met deze kortingscode tot 18 oktober 10% korting: LITTLESPOON10. Andere verkooppunten zijn Albert Heijn, AH to go (handig voor lekkere trek onderweg) en De Tuinen. Wat vind jij van de repen van Nākd? En wat is je favoriet? Ik ben benieuwd. Laat het me dus vooral weten in de comments hieronder of op social media.

Get Nakd! #getnakd #nakd_nederland

Warme overnight oats met stukjes Nakd reep
Voor 2 personen

Warme overnight oats met stukjes Nakd bar

Dit zit erin:

  • 100 gram havermout
  • 250 milliliter amandelmelk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels honing
  • Handje pecannoten
  • 2 Nākd repen in jouw favoriete smaak, in kleine stukjes (ik gebruik Cocoa Delight)
  • Kaneel

Dit heb je nodig:

  • Afsluitbaar bakje
  • Steelpan
  • 2 schaaltjes

Zo maak je het:

  1. Week de havermout samen met het kaneelstokje en de helft van de amandelmelk een nacht in de koelkast. Gebruik hiervoor een afsluitbaar bakje.
  2. Als je het lekker vindt om de havermout koud te eten doe je hem ’s ochtends in een schaaltje en verdeel je er stukjes Nākd, pecannoten, honing en kaneel over. Liever warm? Ga dan naar stap 3.
  3. Schep de havermout met de resterende amandelmelk in een steelpan. Voeg de honing toe en verwarm een paar minuten op een zacht vuur. De havermout wordt zo lekker dik en romig.
  4. Haal het kaneelstokje uit de pan en schep de overnight oats in twee schaaltjes. Bestrooi met stukjes Nākd, pecannoten en lekker veel extra kaneel.
TIP! Ben je ’s avonds vergeten om de havermout in de koelkast te zetten met amandelmelk? Begin dan ’s ochtends met stap 3.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Warme overnight oats met stukjes Nakd reep

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nākd.

Dit vind je misschien ook leuk

  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille
  • Ontbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honingOntbijtsmoothie met blauwe bessen, rauwe chocolade en honing
  • Aardbeien met een crumble van kokos en havermoutAardbeien met een crumble van kokos en havermout
  • Vliegensvlugge granola uit de panVliegensvlugge granola uit de pan

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: amandelmelk, gezond, havermout, honing, makkelijk, ontbijt, pecannoten, samenwerking, snel, suikervrij

« Ribeye van de barbecue met ansjovis, tijm en knoflook
Rozemarijnspiesjes van de barbecue »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok