BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Warme najaarsgroente met feta

20 oktober 2015 door Stefanie Reageer

Warme najaarsgroente met fetaZodra ik op de fiets zit, verander ik in een scheurmonster. Op mijn opoefiets, trap ik met mijn niet zo lange benen – aka korte pootjes – iedereen eruit. Ik vlieg over de weg. Echt serieus, je ziet me niet eens als ik langs je fiets. Die lichtflits? Dat was ik dus. Wie weet was een carrière als professioneel wielrenner wel iets voor mij geweest. Heel veel pasta eten en heel hard fietsen. Langzaam fietsen kan ik gewoon écht niet. Zo’n slakkengangetje vind ik ongelofelijk saai. Laat mij dat tempo maar lekker opvoeren. Het lijkt wel of ik altijd haast heb. In feite is dat ook zo want ik vertrek altijd te laat. Het ligt niet aan de brug en ook niet aan de platte band. Nee, hier komt het treuzelen om de hoek kijken. Ik ben een vreselijke treuzelkont. Ik vermoed dat het snelle fietsen geboren is uit nood. Om het langzaam aan doen, te compenseren. Als ik om half moet vertrekken en ik ben om kwart over al klaar, presteer ik het toch om dan snel nog iets te doen waardoor half ineens vijf of tien over half wordt.

Treuzelmankementjes

Eigenlijk is dit helemaal geen prestatie. Ik trap alsof mijn leven er vanaf hangt om toch nog op tijd te komen. Soms lukt dat. Soms niet. Dat treuzelen dus. Inmiddels kent Ruben deze eigenschap natuurlijk ook. Goh! Toen we net samen waren nog niet. Als we dan ergens naar toe gingen, riep ik altijd heel hard dat we konden vertrekken. Ruub trok zijn jas en schoenen aan, stond bij de deur klaar om te vertrekken en wachtte tot ik eindelijk ook eens klaar was. Ook al riep ik dat ik al klaar was, de praktijk wees iets heel anders uit. Nog even snel naar de WC. Oh, mascara moet nog op. Hmm toch even die andere broek aan. Om gek van te worden natuurlijk voor een man. Of ja eigenlijk voor iedereen die dat treuzelmankementje niet heeft. Now he knows the drill. Zodra ik aangekleed, ingepakt, opgemaakt en uitgeplast (sorry voor de details) voor de deur sta, drukt hij de stand-by knop van de televisie pas in.

Warme najaarsgroente met feta

Knikkebollend op de bank

Met naar bed gaan ben ik soms net een klein kind. Het enige verschil met mij is dan dat een kind meestal niet wil slapen. Ik slaap graag dus dat is het punt niet. Als ik knikkebollend op de bak zit kost het zoveel moeite om ook daadwerkelijk op te staan en naar bed te gaan. Vooral als mijn gezicht nog schoongemaakt moet. Vreselijk vind ik dat. Herkenbaar voor de dames onder ons? Naar bed met een vies gezicht en mascara is nog wel erger, dus doe ik het altijd braaf. Het kost alleen een beetje moeite.

Ook met koken kon ik soms treuzelen. Ik moet zeggen dan ik echt vind dat dit verbeterd is de laatste tijd. Ja, je hebt een foodblog hoor ik je denken. Dat is ook zo, maar juist veel met eten bezig zijn en te veel ideeën in mijn hoofd zorgden er nog wel eens voor dat ik koken zo lang uitstelde dat we maar voor iets makkelijks gingen. En zeg nou zelf, iets bestellen valt bijna altijd tegen. Zo’n schaal met warme najaarsgroente en feta is dan gewoon veel lekkerder. Oke, het vraagt even wat snijtijd. Wie weet koop je dit soort groente wel voorgesneden bij de super? Geen idee hoor. Ik vind snijden niet zo’n probleem. Tenzij ik natuurlijk in de treuzelmodus zit. Zodra de groente in de oven zit, heb je er geen omkijken naar en staat er twintig minuten later een schaal dampende en zachte groente op tafel. Allemaal een tikkeltje zoet en dat gaat weer geweldig met de zoute feta. Ik vind dit soort eten gewoon heel fijn. Jij ook? Ga er dan lekker mee aan de slag!

Warme najaarsgroente met feta
Voor 2 tot 4 personen

Najaarsgroente uit de oven

Dit zit erin:

  • 2 pastinaken, geschild en in reepjes
  • 1/4 pompoen, geschild en in reepjes
  • 1 rode biet, geschild en in reepjes
  • 100 gram feta, verbrokkeld
  • Klein bosje koriander, grof gehakt
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • Balsamicoazijn
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Dit heb je nodig:

  • Snijplank
  • Mes
  • Braadslede of ovenschaal

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Doe de pastinaak, biet en pompoen samen met de knoflook in de braadslee. Giet er royaal olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout. Hussel goed en zet 20 minuten in de oven.
  3. Haal de schaal met groente uit de oven en verdeel de feta koriander overheen.
  4. Schep samen met één of twee eetlepels balsamicoazijn door.
TIP 1! Dit gerecht is heerlijk met een couscoussalade. Ook nog wat aardappeltjes erdoor is super lekker.
TIP2! De groentes vervang je net zo makkelijk door bijvoorbeeld zoete aardappel, courgette, paddenstoelen of rode ui.

Warme najaarsgroente met feta

Dit vind je misschien ook leuk

  • Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjesSlaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes
  • Hartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaas van kaasboerderij SchellachHartige taart met pompoen, spinazie en belegen kaas van kaasboerderij Schellach
  • Zoete aardappel en spinazie stamppot met krokante ParmahamZoete aardappel en spinazie stamppot met krokante Parmaham
  • Kruidige pompoensoepKruidige pompoensoep

Categorie: Bijgerechten, Recepten Tags: bijgerecht, feta, gezond, groente, koriander, makkelijk, pastinaak, pompoen, rode biet, snel, vegetarisch

« Vegetarische Mexicaanse chili
Stengels van bladerdeeg met ansjovis »

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok