BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes

9 oktober 2015 door Stefanie Reageer

Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjesDe wekker gaat. Het is echt veel te vroeg en het is zelfs nog donker buiten. Geen vrolijk fluitende vogeltjes. Enkel één van onze poezen die aan de deurklink rammelt om de slaapkamer binnen te komen. Hoe laat is het dan? Het lijkt wel midden in de nacht. Ik kijk op mijn telefoon. Kwart voor zes. Over een half uurtje begint de dag, maar het voelt alsof ik nog maar net in bed lig. Thank god voor de snooze knop. Het is kil in de slaapkamer. Ik trek de deken nog eens goed over mezelf heen en kruip dicht tegen mijn liefde aan. Ik realiseer me dat dit het begin is van maanden lang donkere ochtenden, korte dagen en temperaturen die om handschoenen, dikke sokken en een sjaal vragen. Tintelende handen als je thuis komt na een fietstochtje en een loopneus die mooi rood kleurt, net zoals die van Bassie. Charming, maar niet heus. Ik heb last van de herfst blues. De einde-van-de-zomer blues, de ik-heb-geen-zin-in-de-winter-en-kou blues.

Donker café

Weet je, je moet er zelf maar het beste van maken. Ik ben gezond en gelukkig, dus eigenlijk moet ik niet zeuren. Er een positieve draai aan geven. Die positieve draai heeft in mijn geval vooral te maken met eten. Dat is dan wel weer fijn aan de herfst. Er is zoveel lekkers te krijgen en te proeven. De gerechten met paddenstoelen, pompoen, het wildseizoen wat losbarst en verwarmende stoofpotten die in het weekend uren op je fornuis pruttelen. Als je het zo bekijkt is er dus helemaal geen reden voor een herfstdepressie. Stiekem kan ik me aan het einde van de zomer wel weer verheugen op een glas kruidige rode wijn in een warm en donker café. Zo’n café met van die dikke tapijten op de tafel en een groot velours gordijn voor de deur om de kou buiten te houden. Zie je, de herfst en winter is zo erg nog niet.

Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes

Herfst = pompoen

Ik vertelde al, herfst is voor mij pompoen. Heerlijk vind ik dat. Die zoete en zachte smaak combineert het allerbeste met iets kruidigs of zouts zoals spekjes. Laten die nu net in het recept zitten wat ik vandaag voor jullie in de aanbieding heb. Met dit gerechtje proef je al het lekkers van de herfst, maar laat de zomer nog niet helemaal gaan. Ideaal dus als je net als ik toch een beetje moet wennen aan het idee van dikke sokken en benen gehuld in lange broeken. Deze slaschuitjes zien er ook nog eens super leuk uit, dus is dit een perfect gerechtje om te serveren tijdens een etentje. Als voorgerecht om een najaarsdiner te beginnen of als hoofdmaal gecombineerd met een heerlijke stevige soep en knapperige stukken toast met gebakken bospaddestoelen.

Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjesHerfstige slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes
Voor 4 personen

Dit zit erin:
400 gram pompoen, geschild en in kleine blokjes
100 gram ongekookte Dupuy linzen of een klein blikje gekookte linzen.
100 gram spekjes
1 rode ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt zonder zaadlijsten
2 kropjes little gem
Olijfolie
Peper
Zout

Zo maak je het:
Kook de linzen zoals op de verpakking staat. Ik vind het lekker als de linzen nog een klein beetje een bite hebben en niet al te zacht zijn. Bak de spekjes uit in een droge wok. Als de spekjes een beetje krokant zijn haal je ze eruit en leg ze op een bord met een velletje keukenrol.

Fruit in het overgebleven vet de ui, knoflook en rode peper. Voeg daarna de blokjes pompoen toe en bak 8 tot 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Als de pompoen zacht is, schep je het mengsel in de slaschuitjes en is het tijd om aan te vallen.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Slaschuitjes met pompoen, linzen en spekjes

 

Dit vind je misschien ook leuk

  • Linzensalade met feta en slome tomatenLinzensalade met feta en slome tomaten
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm
  • Gebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dilleGebakken eieren met kerrie kikkererwten, gerookte makreel, spinazie en dille
  • Sang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehaktSang Choi Baos // slablaadjes gevuld met gehakt

Te vinden onder:Hoofdgerecht, Lunch, Recepten Tags:gezond, hoofdgerecht, linzen, little gem, lunch, makkelijk, pompoen, snel, spekjes

« Boterhammenfeest: boterham met kipsalade en ras el hanout
Mexicaanse ceviche van schol »

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon