BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Kruidige perentaart

11 september 2015 door Stefanie 11 Reacties

Kruidige perentaart

Sinds een jaar ben ik helemaal into peer. Niet perse om zo uit het vuistje te eten, maar wel in baksels of in allerlei gerechten. En dat is best gek, want als kind vond ik peer helemaal niet zo fantastisch. En dat is dan nog zacht uitgedrukt. Ik vond peer maar melig en veel te zoet. Leuk is dat eigenlijk hè? Dat je smaak zo verandert naarmate je ouder wordt.

Pasta met mayo en ketchup

Ik was als kind niet echt een hele moeilijke eter. Of dat denk ik dan, maar misschien maak ik het mooier dan het is. Mam, hoe zat dat ook alweer? Dat antwoord ben ik jullie nog verschuldigd. Alhoewel ik me wel herinner dat ik pasta met rode saus maar niets vond. Ik at liever carbonara uit een zakje of pasta met mayonaise en ketchup. Haha hoe grappig is dat? Ik weet wel dat er een hoop groentes waren die ik liever aan me voorbij liet gaan. Bietjes stond met stip op één. Vacuüm verpakt koop ik ze nog steeds niet, maar zelf koken of uit de oven met verse kruiden, daar geniet ik echt van. Ik vind nu alle groente lekker en daar ben ik blij om. Het maakt gezond eten gewoon een stuk makkelijker.

Kruidige perentaart

Peer dus. Vooral warm is peer een succes. Gebakken met een beetje honing en dan op een salade op geitenkaas, dat klinkt toch fantastisch? Of in combinatie met specerijen. Dat kruidige gaat hand in hand met de zoete en zachte smaak van een peer. Ik maakte al eens herfstcakejes met peer en speculaaskruiden. Dat was een groot succes. Nu heb ik peer gecombineerd met het Chinese five spices. Deze kruidenmix bevat vijf verschillende specerijen. Het verschilt nog wel eens per merk welke specerijen je aantreft in het potje. Elke kruidenmix is dus weer anders. Ik gebruik die van Verstegen. Hierin zit steranijs, Szechuan peper, venkelzaad, kruidnagel en kaneel. Deze vind ik veel zoeter ruiken dan de mix die ik bij de toko kocht. Daar zat dan weer geen kruidnagel in maar gember. Of duik gewoon je keukenkast in, kijk welke kruiden je hebt en maak je eigen mix. Net zo lekker!

Veelzijdig

De kruidige perentaart is een behoorlijk veelzijdige taart. Er zit geen suiker in maar honing. Daarom vind ik een stukje als ontbijt best kunnen. Gecombineerd met een bolletje vanille-ijs, lobbig geklopte slagroom en stukjes stemgember is het ook nog een eens geweldig toetje. Ik zei het toch? Veelzijdig!

Kruidige perentaart

Kruidige perentaart
Voor 1 taart

Dit zit er in:
75 gram gesmolten roomboter; laat heel even afkoelen zodat het ei niet gaat stollen wanneer het in aanraking komt met de roomboter
3 eieren
150 ml melk
160 gram speltmeel
120 gram amandelmeel
75 milliliter honing
2 theelepels bakpoeder
1 of 2 peren in dunne plakjes
Een snuf zout
Stukje gember, geraspt
2 eetlepels five spices poeder

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten in.

Doe het speltmeel, amandelmeel, bakpoeder, snuf zout en five spices bij elkaar in een kom. Doe hetzelfde met de eieren, melk, geraspte gember, honing en gesmolten roomboter in een andere kom. Allebei goed mengen en daarna de droge door de natte ingrediënten mengen. Wanneer alle ingrediënten één geheel vormen schenk je het mengsel in de springvorm.

Verdeel nu de plakjes peer over de taart. Ik leg ze in een cirkelvorm. Dat ziet er heel mooi uit.

Bak de taart 45 minuten. Check met een satéprikker of de taart goed is. Hij mag van binnen een beetje klef blijven.

Laat even afkoelen voor je aanvalt. Als dat lukt natuurlijk, want mij liep het water al in de mond door de heerlijke geur waarmee mijn keuken zich vulde.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook, tag Little Spoon op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #LITTLESPOONNL.

Volg je me al?
Facebook, Instagram, Twitter

Kruidige perentaart

Dit vind je misschien ook leuk

  • Perentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffiePerentaart met kardemom // Lekker als ontbijt of bij de koffie
  • CourgettecakeCourgettecake
  • 5 x lekkers met peer5 x lekkers met peer
  • Ontbijtcake met perenmoes en vanilleOntbijtcake met perenmoes en vanille

Te vinden onder:Ontbijt, Recepten, Taartjes en andere zoetigheid Tags:amandelmeel, five spices, gezond, honing, ontbijt, peer, peren, perentaart, speltmeel, suikervrij, taart, zoet

« Gekookte mosselen met Pernod en venkel
Groente in de hoofdrol: Worteltjes uit de oven met honing en sesam »

Reacties

  1. Vlijtig Liesje zegt

    11 september 2015 at 12:15

    Ik vind deze taart zo mooi vormgegeven! Prachtig zo die bovenkant.

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      17 september 2015 at 13:21

      Dank je wel! Lief dat je dat zegt.

      Beantwoorden
  2. Kim zegt

    11 september 2015 at 16:48

    Oh Stefanie, dit ziet er echt heerlijk uit! Ik ga hem zeker een keer uitproberen als ik voor meerdere personen taart maak, want met zijn tweeën krijgen wij zo’n taart helaas echt niet op. Oh, of ik maak een mini variant ;-)

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 september 2015 at 16:13

      Ik deel meestal wat stukken uit of vries wat in. Heb je altijd een lekker stuk taart in huis. Mini variant kan natuurlijk ook uitstekend ;-)

      Beantwoorden
  3. Talitha zegt

    12 september 2015 at 15:37

    Het ziet er zo ontzettend lekker uit! Dit ga ik zeker proberen!
    Je foto’s zijn ook echt top, welke camera gebruik je?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      15 september 2015 at 16:12

      Dank je wel voor je compliment. Lief! Ik heb een Sony Nex3 uit 2011 en ik bewerk wat na in Lightroom!

      Beantwoorden
  4. Corrie zegt

    23 september 2015 at 15:40

    hallo STEFANIE

    Ik heb deze afgelopen vrijdag gemaakt hij is echt Heerlijk.
    Had geen spelt meel dus met gewone meel gedaan niets mis mee.
    Heb het recept al aan 3 personen door gegeven..
    VRIENDELIJKE GR CORRIE

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      23 september 2015 at 16:55

      Hi Corrie, wat leuk om dat te horen zeg! En super dat je het recept ook uitdeelt. Groetjes, Stefanie

      Beantwoorden
  5. Daphne zegt

    4 september 2018 at 09:19

    Wanneer je honing boven de 40 graden verhit, verliest het al z’n goede eigenschappen en kun je er net zo goed suiker in doen. ;) toch maar niet als ontbijt denk. Maar ga ‘m wel proberen! Bedankt.

    Beantwoorden
  6. Yvonne Joosje zegt

    31 maart 2019 at 20:31

    Geweldige taart, maak het met agavesiroop i.p.v. honing. Nu al een paar keer gemaakt. Echt een blijver!

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      7 april 2019 at 09:06

      Super leuk om te horen! Dank je wel XX

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2023 · Little Spoon