BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Easy noodlesalade

11 juni 2015 door Stefanie 2 Reacties

Easy noodlesalade
Soms zijn er van die momenten dat je geen zin hebt om te koken. Dat je echt liever iets haalt of bestelt. Of dat je gewoon geen inspiratie hebt. Geloof me, ook een foodblogger heeft dit soort momenten. Althans ik dan. Best regelmatig. Ik heb zoveel ideeën in mijn hoofd zitten van alles wat ik nog wil koken, maken en proberen, maar als het dan einde van de middag is en ik moet nog om boodschappen zijn al die duizenden ideeën ineens gevlogen. Foetsie, weg. Stom is dat. Dan loop ik doelloos rond in de winkel of trek de kasten open, maar er gebeurt dan weinig in dat culinaire brein van me. Een geluk is wel dat ik mijn eigen digitale receptenschriftje heb, waardoor ik dus inspiratie opdoe op mijn eigen blog. Hoe leuk is dat?

Easy noodlesalade

Worstenvingertjes

Iets halen of bestellen kan natuurlijk, maar achteraf heb ik er meestal spijt van. Ik eet dan te veel en zwel gigantisch op als een grote ballon van al die kilo’s zout en andere toevoegingen waarvan ik worstenvingertjes krijg. De pizza’s die je bestelt zijn nooit zo lekker als de pizza die je eet in Italië of die je zelf bakt. Laatst bestelden we Pad Thai bij een Chinees. Daar hadden de alarmbellen natuurlijk al moeten rinkelen. Ik verheugde me op een echte Pad Thai, maar kreeg een bak bami met garnalen. Stiekem best een beetje grappig natuurlijk. In de tijd dat ik wachtte op de bak met Pad Thai had ik net zo goed zelf iets in elkaar kunnen flansen. Dan paste in ieder geval die avond mijn ringen gewoon nog aan mijn vingers. Goed, even flink water drinken en de dag erna is dat probleem weer opgelost.

Bestellen moet echt af en toe kunnen natuurlijk, maar denk je dat je achteraf toch een beetje spijt krijgt? Maak dan deze easy noodlesalade gewoon eens. De salade staat super snel op tafel en is gewoon heel lekker. Er zijn wel duizend en één verschillende soorten noodles, dus kies degene die jij het lekkerste vindt. De glasnoodles die ik gebruik, zijn heel licht en lenen zich heel goed voor een salade. Stel je eens voor hoe lekker deze salade is op een warme zomerdag. Wat grote gamba’s of wat kippendijen op de barbecue en het feest is compleet. Daar kan geen afhaalmaaltje tegen op.

Easy noodlesalade

Easy noodlesalade
Voor 2 personen

Dit zin er in:
200 gram glasnoodles
Vissaus naar smaak. Ik ben gek op de smaak van vissaus dus ik gebruik graag veel. Zeker een paar eetlepels. Vind je dat wat te heftig? Gebruik dan een paar theelepels
1 teen knoflook, fijn gehakt
Sap van 1 limoen
4 lente-uitjes, in dunne ringen
1 eetlepel arachideolie
Handje ongezouten pinda’s, grof gehakt
Bosje koriander, gehakt
1 chilipeper, in dunne ringen

Zo maak je het:
Wel de glasnoodles in kokend water tot ze zacht zijn en giet ze af. Spoel de noodles af met koud water. Knip de mie in stukken

Meng de knoflook, limoensap, olie en vissaus in een grote schaal. Dit is de dressing voor de salade.

Voeg in de grote schaal de noodles, lente-uitjes, pinda’s, koriander en chilipepers toe. Meng goed en je easy noodlessalade is klaar!

TIP! Deze noodlesalade is heerlijk met gebakken gamba’s, maar ook met deze Thaise biefstuksalade.

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Easy noodlesalade

Dit vind je misschien ook leuk

  • Makkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to goMakkelijke meeneemlunch // Zelfgemaakte instant noodles to go
  • Indiase wortelsoep met kokosIndiase wortelsoep met kokos
  • Vega lo mein // gewokte noodles met groenteVega lo mein // gewokte noodles met groente
  • Makkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprikaMakkelijk & snel: Mexicaanse tomatensoep met paprika

Categorie: Bijgerechten, Recepten, Salades Tags: gezond, koriander, makkelijk, noodles, snel

« Pasta met gehaktsaus
Pannenkoeken met gebakken zomerfruit »

Reacties

  1. Anne zegt

    11 juni 2015 om 22:29

    Deze klinkt perfect. Lekker, gezond en zo op tafel op een drukke werkdag. En de restjes volgende dag mee als lunch. Kan dat denk je?

    Beantwoorden
    • Stefanie zegt

      12 juni 2015 om 22:06

      Mee als lunch kan wel, maar dan is het denk ik het lekkerste om ’s avonds niet teveel vissaus en limoensap te doen. Aanmaken op je bord en dan de dressing ook los mee. Kan soms zo sompig worden. Kus xx

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok