BLOG | GRATIS inspiratiesessie

Little Spoon

big love for good food

  • Home
  • Recepten
  • Uit eten
    • Amsterdam
    • Antwerpen
    • Bergen op Zoom
    • Bruinisse
    • Breda
    • Domburg
    • Gent
    • Goes
    • Groede
    • Hoorn
    • Middelburg
    • Nieuwvliet (ZV)
    • Nijmegen
    • Noordwijk
    • Oostkapelle
    • Paal (Z-VL)
    • Renesse
    • Rotterdam
    • Terneuzen
    • Vlissingen
    • Westkapelle
    • Wolphaartsdijk
    • Yerseke
    • Zierikzee
  • Op reis
    • België
    • China
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Nederland
    • Letland
    • Portugal
    • Thailand
    • Zwitserland
  • Zeeland
    • B&B
      • Oostkapelle
      • Nieuwvliet (ZV)
      • Westkapelle
      • Waterlandkerkje (Z-VL)
    • Restaurants
      • Bruinisse
      • Brugge
      • Domburg
      • Goes
      • Groede
      • Middelburg
      • Nieuwvliet (Z-VL)
      • Oostkapelle
      • Paal (Z-VL)
      • Renesse
      • Terneuzen
      • Vlissingen
      • Westkapelle
      • Wolphaartsdijk
      • Yerseke
      • Zierikzee
    • Bijzondere adressen
    • Bijzondere Zeeuwse streekproducten
  • Inspiratie
    • Food reviews
    • Foodie adresjes
    • Persoonlijk
    • Op tafel bij Little Spoon
    • Overig
  • Over mij
  • Samenwerken
    • In de media
    • smart x Little Spoon
  • Contact
    • Disclaimer

Spicy avocado toast met een gekookt eitje

14 mei 2015 door Stefanie 2 Reacties

Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSoms hoef je niet moeilijk te doen of alles uit de kast te trekken om toch een ontbijt of lunch op je bord te toveren waarvan je helemaal in de halleluja stemming raakt. Avocado toast is zo simpel en eigenlijk zo basic, dat maakt het nog wel specialer dat die twee zo geweldig combineren. Instagram en Pinterest staan er vol mee, foto’s van avocado toast. Ik hou van avocado en minstens zoveel van zuurdesembrood en dan vooral even geroosterd. Dat deze combi lekker was, wist ik dus al zonder maar een hap te proeven. Toch was dit eigenlijk de eerste keer dat ik mijn krokante zuurdesembammetje zo at, met een geprakte avocado, wat spicyness en een gekookt eitje.

Ik wist dus al dat het lekker was, maar echt zo lekker had ik dan ook weer niet verwacht. De oeh’s en ah’s floepten mijn mond uit. Vind je dat wat overdreven? Probeer het dan zelf eens. Ik weet zeker dat het je niet teleurstelt. Mits je natuurlijk net als ik een grote liefde hebt voor avocado en zuurdesembrood.

Spicy avocado toast met een gekookt eitjeZuurdesembrood leent zich perfect om geroosterd te worden. Dat kan in een broodrooster of gewoon in de grillpan, zoals ik deed. Het stevige en tikkeltje zurige brood smaakt perfect met de zachte avocado. Het eitje en de chilipeper zijn een perfecte aanvulling, maar stukjes gerookte zalm, plakjes tomaat, gerapste geitenkaas of plakjes gebakken kip gaan ook goed met de avocado.

Dit broodje is voor mij een prima ontbijt. Voor jou toch iets te heftig zo in de ochtend? Dan lunch je er toch lekker mee?!

Spicy avocado toast met een gekookt eitjeSpicy avocado toast met een een gekookt eitje
Voor one lucky bastard

Dit zit er in:
2 plakken zuurdesembrood, dit mag best een beetje oudbakken zijn
1 rijpe avocado, ik beleg graag royaal ;-), een halve kan ook
1 eitje
Gedroogde chilippertjes
Peper en zout

Zo maak je het:
Zet een pan met het eitje op het vuur en kook het eitje in een minuut of 6 gaar. Korter of langer kan natuurlijk ook. Net wat je zelf lekker vindt.

Terwijl het eitje kookt, verwarm je een grillpan op het vuur. Als de pan goed heet is, leg je de plakken zuurdesembrood in de pan en grill je ze aan beide kanten tot ze bruin kleuren en je de mooie grillstreepjes ziet.

Prak de avocado in een kommetje en smeer op de boterhammen. Verdeel over één boterham wat gedroogde chilipepertjes. Maak het zo spicy als je aan kan ;-). Het eitje gaat op de andere boterham.

Breng de avocado toast op smaak met wat peper en zout en aanvallen maar!

Ga jij een recept van Little Spoon maken? Laat het mij dan weten. Ik ben super benieuwd naar jullie kookkunsten. Dit kan via Facebook of tag @littlespoonnl op Instagram of op Twitter.

Like jij Little Spoon al op Facebook? Of volg je Little Spoon al op Instagram en op Twitter?

Spicy avocado toast met een gekookt eitje

Dit vind je misschien ook leuk

  • Powersalade met gerookte zalm en gekookte eitjesPowersalade met gerookte zalm en gekookte eitjes
  • Snelle omelet met spinazie en avocadoSnelle omelet met spinazie en avocado
  • Linzensalade met warme gerookte zalmLinzensalade met warme gerookte zalm
  • Homemade hazelnootpastaHomemade hazelnootpasta

Categorie: Lunch, Ontbijt, Recepten Tags: avocado, brood, ei, gezond, lunch, makkelijk, ontbijt, snel, zuurdesembrood

« Kiptajine met abrikoos en couscous
Als God in Westkapelle bij Frankrijk-Noord »

Reacties

  1. Iep zegt

    14 mei 2015 om 09:49

    Super mooie foto’s weer. En het ziet er zó lekker uit!
    Liefs Iep

    Beantwoorden
  2. Judith - myfoodblog.nl zegt

    22 mei 2015 om 15:21

    Het ziet er prachtig uit. Hoop dat mijn avocado’s snel rijp zijn :-D!

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefanie

Wat leuk dat je een kijkje neemt op Little Spoon! Ik ben Stefanie. Een fulltime vreetzak, verslaafd aan borrelplanken – wat er op ligt vooral natuurlijk ;-), dol op Zeeland en nieuwe plekken ontdekken. En dat is precies waar ik over schrijf op deze website. Ik deel recepten en toffe plekken in mijn eigen provincie Zeeland met je. Restaurants, koffietentjes voor een lekkere cappuccino, lunchplekken, maar ook B&B’s met een geweldig ontbijt. Af en toe maak ik een uitstapje naar een ander deel van het land of de wereld. Mijn tofste ontdekkingen vind je natuurlijk hier.

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
Zo maak je een indrukwekkende borrelplank met Cheesepop

Zo maak je een indrukwekkende borrelplank

Garnalen gebakken in knoflookolie

Voor bij de borrel // Garnalen gebakken in knoflookolie

Like jij Little Spoon al?

littlespoon.nl

Zien wat ik allemaal meemaak? Volg me op Instagram!

Volg op Instagram

Benieuwd naar mijn inspiratie?

Welkom op Little Spoon!

Ik ben Stefanie en ik ben gek op koken en lekker eten. Op mijn blog vind je mijn recepten en lievelings restaurants. Omdat reizen net zo'n grote passie van mij is als lekker eten, deel ik ook mijn fijnste reiservaringen met jullie. Veel plezier! Lees meer...

Little Spoon op social media

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • Samenwerken
  • Contact
  • Privacy Verklaring

Copyright © 2025 · Little Spoon

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt.Ok